Diskuse k článku

Žhavější podmínky zřejmě částečně změní skladbu plodin

Zasít pšenici, nebo čirok? Jak vytvářet zásoby vody v krajině kvůli suchu? Jak zajistit pružnější výrobu potravin? Tím vším se zabývají experti Akademie věd, kteří mohou připravit českou společnost na dopady změn klimatu. Vědci se snaží zajistit budoucí potravinovou bezpečnost Česka a na zemědělský výzkum získali 340 milionů korun.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Satrapa 30.8.2018 12:52

Není třeba

dávat miliony pro vědecké ústavy. Stačí se zeptat pár starších zemědělců. Chce to pěstovat pícniny na orné půdě a obnovit živočišnou výrobu, která zajistí jednak spotřebitelskou soběstačnost a hlavně zajistí výrobu chlévské mrvy a dát jí půdě. Ta vylepší příjem a udržení vláhy v půdě.

L. Písařík 29.8.2018 15:26

Pšenice

je hlavní potravinářská plodina a neznám jinou, která by ji nahradila. Kiwi pěstuji na své zahradě v Brně už 20 let, úroda ze 2 plodících rostlin je průměrně 40 kg. Ale není to potravina.

Jik 29.8.2018 10:31

A co silnice?

Chtělo by to omezit zábory půdy na silnice a dálnice - to je hlavní problém, který dnes vytváříme. A podíval bych se na modelování šíření vodních par přes Německo - tam je silniční zábor naprosto šílený.