Výroční zpráva BIS za rok 2019: Oproti minulosti nic podstatně nového

Pokud jde o obsah výroční zprávy o činnosti Bezpečnostní informační služby (BIS) v roce 2019, Jana Schneidera těší, že dostaly přednost ekonomické zájmy státu. Postrádá však potravinovou a farmaceutickou bezpečnost (soběstačnost).

J. Fohl 29.11.2020 11:51

Oproti minulosti u pana Schneidera nic podstatně nového, neboli tak říkajíc more of the same!

J. Šilhan 23.11.2020 15:44

Zpráva bis popisuje konkrétní ruské a čínský kyberšpionážní aktivity proti českému státu (mzv apod). Pan Schneiderovi vadí, že se ve zprávě nepíše o útocích proti českému státu ze strany USA - které ovšem nenastaly. Ústa Kremlu dobře vědí, co mají zpívat.

J. Kucirek 21.11.2020 10:43

Tech 300 jednotlivcu/rodin kteri vlastni majetek v hodnote 3 bilionu $ s domicilem skoro vsichni v USA vedi moc dobre jak to udelat abychm my dole byli spravne informovani i panem Koudelkou. Hra na demokracii je vyborna hra. https://www.forbes.com/lists/2018/forbes-400-table/

R. Vacek 21.11.2020 10:25

A varuje BIS před nebezpečnými vazbami na USA a z toho vyplývající vydíratelností? Taková digitální daň, kterou se EU i my snažíme zavést, ukázala nebezpečí ze strany USA. A energetická bezpečnost Evropy? Opět USA vyhrožují kvůli Nord Stream 2, který má umožnit přechod na bezuhlíkovou společnost. Rovněž tak vyhrožování kvůli sítím 5G ukazuje, kam by měla BIS napřít svou pozornost a před čím varovat.