Výroční zpráva BIS za rok 2019: Oproti minulosti nic podstatně nového

Pokud jde o obsah výroční zprávy o činnosti Bezpečnostní informační služby (BIS) v roce 2019, Jana Schneidera těší, že dostaly přednost ekonomické zájmy státu. Postrádá však potravinovou a farmaceutickou bezpečnost (soběstačnost).

J44a28r30o65s84l69a75v 40F79o86h27l 5282409364527

Oproti minulosti u pana Schneidera nic podstatně nového, neboli tak říkajíc more of the same!

29.11.2020 11:51

J37o98s44e57f 96Š97i43l38h83a23n 8624550673635

Zpráva bis popisuje konkrétní ruské a čínský kyberšpionážní aktivity proti českému státu (mzv apod). Pan Schneiderovi vadí, že se ve zprávě nepíše o útocích proti českému státu ze strany USA - které ovšem nenastaly. Ústa Kremlu dobře vědí, co mají zpívat.

23.11.2020 15:44

J41o98s17e11f 82K40u28c95i40r52e32k 4774822500881

Tech 300 jednotlivcu/rodin kteri vlastni majetek v hodnote 3 bilionu $ s domicilem skoro vsichni v USA vedi moc dobre jak to udelat abychm my dole byli spravne informovani i panem Koudelkou. Hra na demokracii je vyborna hra. https://www.forbes.com/lists/2018/forbes-400-table/

21.11.2020 10:43

R12i21c11h70a88r64d 14V76a82c95e27k 7118889467524

A varuje BIS před nebezpečnými vazbami na USA a z toho vyplývající vydíratelností? Taková digitální daň, kterou se EU i my snažíme zavést, ukázala nebezpečí ze strany USA. A energetická bezpečnost Evropy? Opět USA vyhrožují kvůli Nord Stream 2, který má umožnit přechod na bezuhlíkovou společnost. Rovněž tak vyhrožování kvůli sítím 5G ukazuje, kam by měla BIS napřít svou pozornost a před čím varovat.

21.11.2020 10:25