Výroční zpráva BIS za rok 2019: Oproti minulosti nic podstatně nového

Pokud jde o obsah výroční zprávy o činnosti Bezpečnostní informační služby (BIS) v roce 2019, Jana Schneidera těší, že dostaly přednost ekonomické zájmy státu. Postrádá však potravinovou a farmaceutickou bezpečnost (soběstačnost).

J10a43r52o82s57l47a83v 94F30o86h31l 5772619104587

Oproti minulosti u pana Schneidera nic podstatně nového, neboli tak říkajíc more of the same!

29.11.2020 11:51

J76o44s56e86f 10Š87i94l62h20a55n 8634580363555

Zpráva bis popisuje konkrétní ruské a čínský kyberšpionážní aktivity proti českému státu (mzv apod). Pan Schneiderovi vadí, že se ve zprávě nepíše o útocích proti českému státu ze strany USA - které ovšem nenastaly. Ústa Kremlu dobře vědí, co mají zpívat.

23.11.2020 15:44

J26o30s52e68f 16K91u16c71i40r19e83k 4634242550191

Tech 300 jednotlivcu/rodin kteri vlastni majetek v hodnote 3 bilionu $ s domicilem skoro vsichni v USA vedi moc dobre jak to udelat abychm my dole byli spravne informovani i panem Koudelkou. Hra na demokracii je vyborna hra. https://www.forbes.com/lists/2018/forbes-400-table/

21.11.2020 10:43

R85i66c79h73a95r85d 81V80a78c44e48k 7148809417374

A varuje BIS před nebezpečnými vazbami na USA a z toho vyplývající vydíratelností? Taková digitální daň, kterou se EU i my snažíme zavést, ukázala nebezpečí ze strany USA. A energetická bezpečnost Evropy? Opět USA vyhrožují kvůli Nord Stream 2, který má umožnit přechod na bezuhlíkovou společnost. Rovněž tak vyhrožování kvůli sítím 5G ukazuje, kam by měla BIS napřít svou pozornost a před čím varovat.

21.11.2020 10:25