Diskuse k článku

Maso a uzeniny: Ohrožení rakovinou, nebo hysterie

Informace Světové zdravotnické organizace (WHO) o tom, že před několika dny zařadila uzeniny a další zpracované maso mezi rakovinotvorné látky a červené maso mezi pravděpodobné karcinogeny, vyvolala paniku. Máme se bát?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Tomáš 9.11.2015 20:18

Může být

Nemyslím, že by všechno červené maso a uzeniny BYLY NEBEZPEČNÉ. Problémem asi bude nedostatečné zpracování a vaření.

S. Z Bolesti 7.11.2015 0:14

pokracovani

ty nasycene se rika ze sou problemove a potom CIS a TRANS konf.

OBecne se doporucuje nekonzumovat vetsi podil denni stravy z nas.mastnych kyselin: vice:

http://www.eufic.org/article/en/page/RARCHIVE/expid/Facts_on_Fats_Dietary_Fats_and_Health/

problem bude asi ve zvyseni hladiny LDL cholesterolu coz jim asi vadi na cervenem mase.

S. Z Bolesti 6.11.2015 23:58

studie

Vy moc dobre vite jako ja, ze epidemiologicka studie nema zadnou pricinnou souvislost- nic nedokazuje to dokazuje pouze studie experimentalni(primy pokus subjekt je sledovan 24 hodin denne po celou dobu vyzkumu a vse je poznamenano a predem naprogramovano).

Nevim kdyz ty lidi behem te doby mohli zrat cokoliv jinyho a vubec si mohli secko vymyslet nikdo je kazdej den nekontroloval tak je to v podstate zbozne prani tomuhle verit.

Ze je cervene maso karcinogen a co konkretne v nem?

Maso je slozeno z bilkovin ty z aminokyselin. Dale z tuku (nasycenych a nenasycenych mastnych kyselin)