Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Konec světa 21. června nenastal. Pokrokářská anarchie se ale šíří

  15:40
Spojenectví extrémní levice a zradikalizovaných migrantů nevěští nic dobrého. Příkladem jsou nepokoje ve Stuttgartu. Proto je třeba se amerického experta Paola Tagaloguina, dle nějž výpočet konce světa v roce 2012 nebyl přesný a měl přijít až letos 21. června, což se opět nastalo, zeptat: Nepíše se něco o Německu v mayském kalendáři?

Apokalypsa tady a teď. Svět se po koronaviru nějakým způsobem určitě změní, zhroucení civilizace ve stylu postapokalyptických filmů se ale neočekává. Kdo si buduje bunkr, bude zklamaný. foto: Profimedia

Členům klubu přátel mayského kalendáře předminulý víkend přinesl zklamání. Konec světa nenastal, ačkoliv expert americké univerzity v Tennessee Paolo Tagaloguin varoval, že dřívější výpočet, který konec světa avizoval na rok 2012, nebyl přesný a že tato hrozná událost nastane až letos 21. června. Konec světa nepřišel, ale pro pokrokový svět trochu ano, protože po zhruba dvou týdnech zkrachoval ve čtvrti Capitol Hill ve městě Seattle pokus o vytvoření anarchistické společnosti bez přítomnosti policie.

Experiment podle očekávání normálně uvažujících lidí selhal, jelikož nepokoje v této autonomní zóně skončily postřelením tří lidí, z nichž jeden zemřel. Tato událost vyhodila pojistky u velmi progresivní starostky města Jenny Durkanové (Demokratická strana), která prohlásila, že nadešel čas obnovit pořádek. Negativní dopady nepřítomnosti policie na podnikatele a obyvatele jsou prý příliš velké. Uvidíme, jak se starostka s touto výzvou popere, protože bude muset zasáhnout proti lidem, s nimiž je ideově spřízněná.

Leninova pochvala

Neměli bychom ale jásat nad fiaskem v Seattlu, protože ideologové pokrokářů se rychle poučí z krizového období a vypracují novou brožuru pro nastolení anarchistických pořádků. Něco podobného jako v Seattlu by mohlo vzniknout například v Německu, kde nové revoluční myšlenky vítězně postupují na mnoha kulturních a společenských frontách. V Německu, kde jsem v takzvaných alternativních čtvrtích velkoměst již párkrát narazil na sprejem nastříkané heslo: Migrant je proletář budoucnosti.

Spojenectví extrémní levice a zradikalizovaných migrantů nevěští do budoucnosti nic dobrého, hrozí, že počet autonomních zón bez přítomnosti státu a práva může růst. Zářným příkladem jsou mimořádně brutální nepokoje spojené s rabováním obchodů ve Stuttgartu nebo odhalení sochy Lenina v Gelsenkirchenu navzdory odporu místní radnice, ale se souhlasem soudu. Cenu sochy i účet za následnou oslavu zaplatila malá, ale o to agresivnější Marxisticko-leninská strana Německa (MLPD).

Vladimír Iljič Lenin by určitě pochválil i soudružku Hengameh Yaghoobifarahovou za její ustavičný boj proti německým státním orgánům. Často uráží policii, volá po jejím rozpuštění a policisty by nejraději odvezla na skládky, Němce označuje za rasistické idioty a mnohokrát už je vyzvala, aby vyhladili sami sebe.

Mohli si klidně dovolit, protože finanční majetek strany je obrovský, jenže původ více než pěti milionů eur je zahalen tajemstvím. Strana byla založena už v roce 1982, nejaktivnější je v Porúří. Spolkový úřad pro ochranu ústavy, civilní vnitřní zpravodajská služba, MLPD popisuje takto: Cíle strany jsou protiústavní, což lze shrnout do tří centrálních bodů: revoluce, diktatura proletariátu a komunismus. Navzdory tomu ji tajná služba pouze pozoruje, zakázat MLPD prý není důvod. Ptejme se ale, co ještě tato strana musí udělat, aby ji zakázali. Z toho všeho by Lenin měl velkou radost.

Určitě by však pochválil i soudružku Hengameh Yaghoobifarahovou za její ustavičný boj proti německým státním orgánům. Její rodiče pocházejí z Íránu, ale narodila se už v Kielu. Za peníze německých daňových poplatníků vystudovala univerzitu ve Freiburgu, kde titul bakaláře získala za práci Význam růžové barvy ve feministickém hnutí. Genderově se definuje queer, což lze přeložit jako fluidní pohlaví. Píše články a věnuje se redakční práci, je autorem knihy Vaše vlast je naše noční můra.

Často uráží policii, volá po jejím rozpuštění a policisty by nejraději odvezla na skládky, Němce označuje za rasistické idioty a mnohokrát už je vyzvala, aby vyhladili sami sebe.Frank-Walter Steinmeier, sociálnědemokratický prezident, loni tuto radikální aktivistku poctil pozváním na svou prestižní letní zahradní slavnost. Nejspíš ji touto formou chtěl projevit upřímný vděk za vše, co pro Německo doposud vykonala. Účastníky oslavy prezident zve za vynikající zásluhy ve prospěch republiky. Pane Tagaloguine, nepíše se něco o Německu v mayském kalendáři?

Autor:

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...