Restaurace

Na pivo mezi suť, náklaďáky a nafukovací medvědy

Berounský medvěd nabízí dobrá a zajímavá piva za lidové ceny v lehce bizarním prostředí. Zato výkon kuchyně je slabota.

Kuchyně bohatě zásobená pepřem

Podnik s poměrně vysokými cenami se specializuje na francouzskou a italskou kuchyni.

Romantická očekávání stranou, Restaurant U Emy Destinnové nám přichystal pár překvapení, většina z nich však nepatřila do kategorie příjemných.

Šéfkuchař McDonaldu: Kdepak, nic nezdravého!

Ředitel kulinářské inovace známého fastfoodového řetězce se zastává Chicken McNuggets a odmítá převzít zodpovědnost za epidemii obezity.  

Il Convento potřebuje dozrát

Klášter musel zůstat klášterem, tedy podle designérovy představy.

Restaurant na místě bývalé Klášterní vinárny míří vysoko. Při nasazených cenách však člověk postrádá něco mimořádného.

Dana Alena 9.5.2012

Za „plechovými“ koláči

V zadní místnosti podniku lze nad kávou, dorty a časopisy (případně laptopem) trávit celé hodiny.

Deserterie pásne poledním štvancům i kavárenským povalečům, fanouškům sladkých delikates, domácího pečiva i malých slaností. Doporučujeme.

Dana Alena 30.3.2012

Sansho: Paráda. Což ještě neznamená nadšení.

Velmi originální je i design podniku, i když sofistikovaná strohost nemusí sedět každému.

Chladnokrevnější pohled na pražskou gastronomickou perlu. Zaslouží si svoji mimořádnou pověst?

Dana Alena 23.3.2012

Dvě pražské restaurace získaly Michelinovu hvězdu. A je to trefa.

Oceněním Degustation Boheme Bourgeoise a restaurantu Alcron slavný průvodce prolomil éru rezervovaného postoje k českým šéfkuchařům.

Mohla by to být šmrncovní restaurace

Richard Fuchs, šéfkuchař restaurace CottoCrudo, která bude v hotelu Four Seasons otevřena 2. března..

CottoCrudo, nástupkyně pražského michelinského Allegra, avizuje například přípravu jídel před zraky hostů. 

Nebojte se Amade

Elegantní restaurace Amade je otevřena více než rok a udržuje si vysokou úroveň.

Restaurace na exponovaném místě Prahy působí luxusně, také jména šéfkuchařů by mohla varovat. Ale ceny jsou vzhledem k výkonu velmi férové.

Šest tisíc je dobrá cena. Moje poslední večeře v Allegru.

Těsně předtím, než pražská michelinská restaurace zavřela brány, jsme zkoumali: Jakými hodnotami opravňuje vysoké ceny?

Kavárník, který zvítězil nad inovacemi

Leopold Hawelka a jeho žena Josefine svou kavárnu společně řídili až do roku 2005.

Odešla vídeňská legenda, stvořitel Café Hawelka, jenž ve svém podniku pracoval do sta let.

Hamtam – skloňovat dle vzoru „wigwam“

Kreativně zařízený prostor si od hosta zpočátku vyžádá víc než trochu pozornosti.

Vršovická restaurace deklaruje, že denně vyváří podle nálady, sezóny a dokonce i počasí. Ano, vyzkoušeno, doporučujeme. 

Dana Alena 27.12.2011

Z hájemství chilli papriček není úniku

Kam oko pohlédne, dotírá  na vás červená barva.

Jedno nelze pražskému Noodle Baru upřít:  Zaručeně se zahřejete. Doporučujeme vyzkoušet.

Dana Alena 13.12.2011

A kavárna Savoy ať se má na pozoru!

V Café Lounge podávají velmi slušné jídlo, výbornou kávu a znamenitý čokoládový dort. A s vínem poradí sommeliérka.

Dana Alena 8.11.2011

Nádraží, kde zpoždění nemá jen popelník a účet

Restaurace La Gare patří do kategorie „trendy“. Možná, ale „lepší“ podnik to opravdu není.