Diskuze
Žhavější podmínky zřejmě částečně změní skladbu plodin
Zasít pšenici, nebo čirok? Jak vytvářet zásoby vody v krajině kvůli suchu? Jak zajistit pružnější výrobu potravin? Tím vším se zabývají experti Akademie věd, kteří mohou připravit českou společnost na dopady změn klimatu. Vědci se snaží zajistit budoucí potravinovou bezpečnost Česka a na zemědělský výzkum získali 340 milionů korun.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
AS
30. 8. 2018 12:52
Není třeba
dávat miliony pro vědecké ústavy. Stačí se zeptat pár starších zemědělců. Chce to pěstovat pícniny na orné půdě a obnovit živočišnou výrobu, která zajistí jednak spotřebitelskou soběstačnost a hlavně zajistí výrobu chlévské mrvy a dát jí půdě. Ta vylepší příjem a udržení vláhy v půdě.
0
0
možnosti
LP
29. 8. 2018 15:26
Pšenice
je hlavní potravinářská plodina a neznám jinou, která by ji nahradila. Kiwi pěstuji na své zahradě v Brně už 20 let, úroda ze 2 plodících rostlin je průměrně 40 kg. Ale není to potravina.
0
0
možnosti
J