Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Mohla by to být šmrncovní restaurace

  15:48

CottoCrudo, nástupkyně pražského michelinského Allegra, avizuje například přípravu jídel před zraky hostů. 

Richard Fuchs, šéfkuchař restaurace CottoCrudo, která bude v hotelu Four Seasons otevřena 2. března.. foto: Foto: Four Seasons Hotel PragueČeská pozice

Půjde se asi k jádru věci, totiž k jídlu. Restaurace se totiž bude jmenovat Vařené a syrové, respektive po italsku CottoCrudo. Jinými slovy, pražský hotel Four Seasons začal odhalovat, nač jsou pražstí gurmeti od podzimu zvědaví. CottoCrudo není (neměl by být) ledajaký podnik, protože se stane nástupcem luxusní restaurace Allegro, jež v říjnu uzavřela svůj příběh rok co rok ověnčovaný jedinou Michelinovou hvězdou v České republice.

Upřímně řečeno, nový koncept vypadá docela šmrncovně. Podle informací, jež marketéři pustili, by to mohl být docela pohodový lokál noblesnějšího jihoevropského střihu. Odhadujeme, že oproti své předchůdkyni by mohla být CottoCrudo i kapku méně nákladná, jak ČESKÉ POZICI ostatně naznačil v říjnu nový šéfkuchař věhlasného jména Richard Fuchs. Vzhledem k ohlašované nabídce specialit a principu servírování to ale jistě vysloveně levné nebude.

Co tedy v téhle chvíli víme:

  • Součástí podniku bude restaurace, bar a lounge.
  • Otevře 2. března 2012.
  • Zcela nový interiér (vytvořilo jej kalifornské studio EDG Interior Architecture and Design) by měl být modernější než konvenčně laděné Allegro.
  • Nový samostatný vchod bude vybudován z Veleslavínovy ulice (dosud se vcházelo přes foyer luxusního hotelu).
  • Slibuje se "moderní" kulinářská nabídka (tu ale poslední dobou slibují prakticky všichni, často aniž by bylo jasné, co konkrétně to znamená).
  • Cotto menu obsáhne italská a středomořská jídla včetně mořských plodů, pozornosti lze doporučuji avizovaná vybraná masa a speciality z Toskánska a Piemontu.
  • Crudo bar zase zahrne například chlazené syrové ryby a mořské plody. Připravovány budou přímo před hosty. Stejně tak se slibuje, že uzeniny a sušené šunky budou obsluhující přímo před hosty krájet a servírovat ve stylu tapas. Takže show.

Zní to příjemně, zda ale bude prostředí opravdu uvolněné se uvidí; představení s přípravou některých jídel před zraky hostů mohou také nabývat vysoce formalizované podoby, žádný přímořský venkov, a podnik by se pak rychle stal poutním místem snobů, z nichž valná část netuší, co jí. Osobně však Fuchsovi a jeho týmu věřím, že zrovna o tohle nestojí.

A ještě důležitá poznámka pro čtenáře, kteří občas pod články tohoto druhu reagují, že autorovy starosti by chtěli mít: Ještě bližší podrobnosti a pár fotografií z příprav najdete na www.facebook.com/cottocrudo. ;-)

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!