Diskuze
Drahota, ekologie a chuť. Tři důvody, proč se Češi vracejí k zahradám
Děkujeme za pochopení.
J. Křivan
Cesta správným směrem.
Letos jsem zasadil po dlouhých létech brambory a rajčata.
PS. Ve výčtu chybí cibule a ořechy. Hodně jde nahoru i včelařství. Možná někteří odvážlivci zkusí i drobné zvířectvo, slepice, kachny a králíky. To už je ovšem trochu jiná liga.
Proč?
Zejména jde o tu drahotu a chuť. Kde je však zakopaný pes? V nemravné nenažranosti obchodníků. Vypěstuji-li si zeleninu a ovoce na zahrádce, mám náklady podobné jako každý pěstitel. Proto, že nepoužívám (pokud nemusím) chemii a netrhám výpěstky před tím než jsou zralé, mám zajištěnu přirozenou chuť těchto. A teď to druhé hlavní. Cena. Ta se u mne moc nepohybuje Ta u mne nezávisí na tom, kolik stojí na světových trzích nafta ani kolik kávy se urodilo v Jižní Americe a hlavně, žádný obchodník, který si účtuje i 150%, nemravnou marži zde neexistuje.Proto se Češi vracejí k zahrádkám.