Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Podivný způsob, jak pomoci státnímu rozpočtu: prodej zámku Štiřín

Materiál schválený vládou vyčísluje úsporu z transakce na 329 milionů korun. Dle odhadů mají ale nemovitosti hodnotu kolem třech miliard.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

Rokytka

28. 1. 2013 14:51
Reakce na pana Hovorku
Mám zcela jinou zkušenost, než pan Hovorka. Znám velmi dobře Zámek Štiřín a již několikrát jsem navštívil Park hotel Popovičky. Ve Štiříně restaurace skvělá, obsluha příjemná. Restauraci v Popovičkách bych řadil k podprůměrným. Zámek Štiřín navštěvuji při různých sportovních, či kulturních akcích a často nemám kde zaparkovat, přestože kapacita parkovišť tohoto areálu je značná!  Již mnohokrát jsem vyjádřil svůj obdiv vedení Zámku Štiřín, jakým způsobem je o tento areál pečováno a jak skvělé služby jsou zde klientům poskytovány. Chápu, že pro Hotel Popovičky je Zámek Štiřín nedostižnou konkurencí.Pokud se týká prodeje, považuji ho za nesmyslný. Stát by se takovéhoto majetku v tak nádherném stavu, kdy nemovitosti na trhu stále klesají určitě zbavovat neměl, natož za takovouto cenu a zdá se mi to podezřelé.                                                                                                                               T. Rokytka
0 0
možnosti
PH

Petr Hovorka

29. 1. 2013 1:10
Vážený pane Rokytko,
pobavil jste mne svým nezaujatým pohledem na to, jak je vedení Zámku Štiřín skvělé a jak jste mu již mnohokrát vyjádřil svůj obdiv. Mně je úplně jedno kdo tento hotel vede. Podotkl jsem, v čem může být podle mne problém.  A dostávám od Vás, vlastně nechtěně, za pravdu. Píšete, že hotel navštěvujete při kulturních nebo sportovních akcích a je plno. Pominu-li, že nahlédnutím na webové stránky hotelu jsem zjistil, že v průměru je takováto akce jednou do měsíce, bylo by divné, aby na akcích bylo prázdno. Já ale psal o běžném provozu. A o tom, vážený pane, mluví přece jednoznačně ekonomika provozu. Pokud je potřeba provoz dotovat je něco špatně. Zvláště, když jezdíte denně několikrát kolem a vidíte to prázdno. Když zajdete na večeři jste v hotelové restauraci buď sám, nebo téměř sám. Ale máte pravdu v tom, že personál je na Štiříně skutečně příjemný, nicméně dodám, ještě aby ne. Pobavil jste mne také nelogičností Vašeho tvrzení o tom, jak jste několikrát navštívil podprůměrnou restauraci v Popovičkách. Když je špatná, tedy podprůměrná, proč ji navštěvujete opakovaně? Několikrát? Do špatné hospody já podruhé již ani nepáchnu.  A aby jste chápal, vůbec nemám potřebu za Popovičky bojovat, použil jsem je jen a pouze pro srovnání nejbližšího obdobného zařízení. Já naopak budu jen rád, když do Popoviček bude chodit méně lidí, nebudu se muset totiž objednávat. Co se týká prodeje. Pokud stát dostane odpovídající cenu,  proč areál neprodat? Pokud je nutné jej v současnosti jakkoli dotovat je to přece logická cesta. Zdůrazňuji ovšem to, že za odpovídající cenu.Ale přece jen bych před tím prodejem zkusil vypsat výběrové řízení na nové vedení. Takové, jež by mohlo dát hospodaření do plusu. Je známo, že každé, i třeba docela dobré vedení čehokoli, se po čase vyčerpá. Provozovat zařízení poskytují služby je neustálý boj o zákazníka, o kvalitu. Chce to energii. A ta tedy ze Zámku Štiřín cítit není.A protože je nejlepší argumentovat konkrétně, toto je nabídka dnešního denního menu Zámku Štiřín:  Denní menu120,- Kč Pondělí 28. 1.Krupicová polévka s vejcemTěstoviny s kuřecím masem, špenátová omáčkaŘecký salát Myslíte to při konfrontaci s fakty se svým hodnocením nabídky a úrovně údajně špičkového hotelu, vážený pane Rokytko, skutečně vážně? Pokud ano, prozraďte, co to je za ty těstoviny? Kolínka?  Těstoviny po česku? Myslíte, že tato nabídka někoho přiláká? Do hospůdky U nádraží možná ano, ale do zámeckého hotelu? A co podivnosti, které se dají najít ve stálém jídelním lístku? Třeba chřestová polévka. Chřest v lednu? No to bude tedy dobrota. Chřestová sezona v Čechách začíná v polovině dubna a končí v červnu.Fakta vypovídají o dost víc než oslavné ody na vedení a pomlouvání konkurence. Čím dál tím víc si myslím, že jsem udeřil hřebíček na hlavičku. malá aktualizace:se zájmem jsem se podíval na to, co dobrého nám zámecká restaurace nabízí na svém webu na úterý:Denní menu120,- Kč Úterý 29. 1.Kuřecí vývar s masem a nudlemiRajská omáčka, houskový knedlíkKus kus s grilovanou zeleninou Rajská omáčka s knedlíkem? Já ji mám docela rád, ale přece jen s trochou masa a ne jen s knedlíkem. Takhle je po cestě ještě hospoda Pod Stadionem ve Velkých Popovicích, tam ji mají i s hovězím.Ach jo.  Co tady chcete obhajovat pane Rokytko?
0 0
možnosti