Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Země není mrtvý zdroj surovin a zábavy. Je živá a nenahraditelná

V minulosti trpěla naše země socialistickou megalomanií a znečištěním, dnes ho sužuje lidská nenasytnost a politická ignorance. Socialismus chtěl poroučet větru a dešti, jenže v iluzích setrváváme dál. Tou největší je neomezený ekonomický růst na omezené planetě. Tato cesta povede ke zkáze.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

27. 11. 2018 23:56
Vynikající článek

Velmi přehledně definující současné příčiny globálních potíží. I glosy v diskuzi o ekoteroristech naznačují, jak omezení v průměru Češi jsou, a jak sebou nechají manipulovat, když namísto věcné diskuze, směšně pobekují infiltrovaná hesla jejich vymytých mozků. To naději hromadné sebereflexi, která je ke změně paradigmatu, ke které dobře a potřebně de facto vyzývá autor, moc nedává. O proto jsme se, díky lhostejnosti davu, dostali až do fáze světové katastrofy, kterou ale většina buď nevidí nebo vytěsňuje. Myslet a měnit světonázor přeci tak bolí...

0 0
možnosti
PK

P. Klíma

17. 11. 2018 16:10
Ekoteroristé všech zemí, vyližte si p......!

0 0
možnosti
JM

27. 11. 2018 23:57
Re: Ekoteroristé všech zemí, vyližte si p......!

Nechte se vyšetřit.

0 0
možnosti
AS

14. 11. 2018 9:34
NOVINÁŘ,

který používá jako berličku text optimistické dětské písničky a prohlašuje to za oficielní státní ideologii jen prokazuje svoji omezenost. Zeman má pravdu, jsou omezení.

0 0
možnosti
JT

14. 11. 2018 8:12
Uz prvni odstavec je chybne

Ekonomicky rust je opravdu neomezeny. Rust je meren cisly vzrazenymi k penezum. To je ciste lidsky virtualni konstrukt. Mnozstvi penez neni omezene. Pro kazdy dnes existujici dolar muzeme zitra natisknout dalsi. Ekonomicky rust je jen ucetni trik.

0 0
možnosti
Foto
Re: Uz prvni odstavec je chybne

Ekonomicky rust neni jen trik. Vzdyt nase spotreba vseho roste rok od roku. Silnice praskaji ze svu, ale auto fabriky se predhaneji kdo vyrobi vice. Nikdo se nepta kam s tim a co to ve skutecnosti tuhle planetu i nas stoji. Jenze dej praseti plne koryto a rikej mu nezer. To je nase tak nekriticky prijimana globalisace.

0 0
možnosti