Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Zbytečný politický aktivismus Federace židovských obcí

Federace židovských obcí nevyužila šanci, jak dostat na jedno místo co nejvíc vrcholných představitelů různých států. Zřejmě zapomněla na větu jednoho z nejvýznamnějších izraelských politiků Jicchaka Rabina: „Mír se dělá s nepřáteli.“
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

15. 1. 2015 14:04
Souhlas.

Hmm, přesvědčen.Souhlas.......

0 0
možnosti

30. 12. 2014 14:54
Výborný článek

Reakce naší FŽO nejspíše ukazuje z kterého přátelského zdroje přichází obecní podpora.

Je nasnadě, že zdroj je mainstreamové euroatlantické ideologie.

Nic převratného, mnozí zdejší aktivní diskutanti tam také patří (např. Certik) .

0 0
možnosti

J. Křivan

30. 12. 2014 13:59
Šinágl

Autorovi. Paradox. Díky doporučení výše uvedeného muže jsme se zájmem věnoval 1 hodinu a 16 minut svého času debatnímu klubu. No stačil jsem umýt nádobí. Dobrý gratuluji.

https://www.youtube.com/watch?v=Jx1fUSti_Fs

0 0
možnosti

Tatana

28. 12. 2014 20:34
Terezín bez Putina?

Když Rudá armáda vstoupila do Terezína tak tam umírala spousta lidí na tyfus. Před Rusy byl obrovský úkol - postarat se o Židy a zároveň město uzavřít, aby se nákaza nešířila. Úkolu se zhostil major Kuzmin se svými vojáky, ještě nedávno byla jeho fotografie v Židovském muzeu / tobyl ten člověk, jemuž Češi dodávali pro potěšení v té době populární herečky/. Než dorazila dodávka penicilínu, zemřela spousta lidí, nejen z řad vězňů, ale i vojáků. Na pamětní desce je uvedeno cca 20 zemřelých lékařů, kteří přišli bojovat s tyfem po osvobození a epidemii podlehli.

Na oslavě v Terezíně by měl být Putin hlavním hostem, protože ruští vojáci v Terezíně umírali ještě po skončení 2. světové v Evropě následkem epidemie a musíme jim prokázat vděčnost za splnění složitého úkolu - zabránění rozšíření tyfu mimo hranic Terezína.

0 0
možnosti

V.Hricák

29. 12. 2014 16:42
Mám pocit,

že zejména pražská kavárna by dříve pozvala Hitlera, než Putina. Je mi z nich na zvracení.

0 0
možnosti

Petr Votoupal

28. 12. 2014 14:31
Také

Děkuji za článek, připadá mi výborný. Autora rád čtu, něco se dozvím a vážím si toho, že má odvahu jít proti proudu. Platilo to i o diskusi v ČP. Už ne..příspěvky typu autora Čertíka jsou na úrovni ostatních serverů, škoda času to číst.

0 0
možnosti

B. Rudolf

28. 12. 2014 6:37
problémem je

Problémem je, jestli víme, co se vlastně na Ukrajině opravdu děje. Ale, pokud to víme (a to možné je), pak bylo zrušení pozvání správné.

0 0
možnosti

J. Křivan

30. 12. 2014 9:30
Re: problémem je

Pane Rudolfe, ani ti co sledují všechny strany konfliktu nevědí, co se děje na Ukrajině, jen dle svých preferenci si filtrují v dnešním Babylonu informace.

0 0
možnosti

27. 12. 2014 17:12
podivné ohledy

Anžto kremelský režim velice zjevně a plánovitě provozuje hitlerovskou politiku od ochrany soukmenovců přes nápravu historických omylů až po víru ve spiknutí západní (žido)plutokracie proti říšskému národu, není divu že se to řadě židů nelíbí. Spory mezi židy přátelsky nebo pragmaticky nakloněnými vůdci a těmi ostatními také nejsou nic nového. Všechno jenom opakování pozdních třicátých let

0 0
možnosti

J. Schneider

27. 12. 2014 17:29
Mýlíte se.

Například s orthodoxy z Chabadu je Putin dlouhodobě ve výborných vztazích, pokud chcete nějaký "zjevný" protiargument, který vyvrátí vaši propagandistickou lež. Zapomínáte asi, že od doby, kdy se moci chopili "rudí" (ať již jejich vládu hodnotíme jakkoliv), nedošlo na území Ruska z jejich strany k pogromu (na rozdíl od Polska, například). Zbavit ruský národ antisemitismu, jímž hluboce prosákl za dob carských, to dá ještě fušku. Ostatně i TGM si stěžoval, jak vyrůstal v "dobrém křesťanském" prostředí, a až později mu došlo, jak bylo nasáklé latentním antisemitismem.

0 0
možnosti
Putinovi kontra Bushovi

Když už, Honzo, vypočítáváš, kdo z rodiny Putinů zemřel za války a co v té době dělal Prescott Bush, tak bys měl i zmínit, že George H. W. Bush bojoval v Pacifiku a byl sestřelen.

0 0
možnosti

J. Schneider

27. 12. 2014 15:14
Re: Putinovi kontra Bushovi

Komu čest, tomu čest. Je též pravda, že prostřední Bush /GHWB/ prošel též obdobím vzpoury proti otci Prescottovi, nemenší pravdou a faktem však je také to, že peníze za Prescottem zinkasované akcie UBC (tedy majetek, na němž se podílela otrocká práce osvětimských vězňů) mu později (1951) posloužily otevřít si Overby Development Comp., takže nějaký nepřekonatelný smrad či špínu v nich nenalezl.... a dodnes se family Bush s tímto dědictvím holokaustu nevypořádala.

0 0
možnosti

27. 12. 2014 13:31
Pane Schneidře obdivuji Vás.

Pouze mám obavy jestli jste nerozjel střet na mnoho frontách. A někdy mě přepadá malomyslnost. Naše společnost je tak rozdělená a ty strany se mi zdají tak zahleděné do sebe, že mám pocit že není žádný prostor pro vzájemné pochopení a sblížení. To mě dost děsí. Dnes v parlamentních listech Vondra, Rejžek, Halík, Kubice. Já mám pocit, že těm lidem již nejde o podstatu sporu, ale o strach z toho, že by se znemožnili před svými kamarády, kteří jsou stejně zatvrzelí, kdyby změnili svůj názor.

0 0
možnosti