Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Západní společnost nejde kupředu, ale dozadu

Lidé jsou nespokojení, přestože se jim daří relativně dobře. Uvědomují si totiž, že jejich děti a vnoučata vyrůstají do nejisté budoucnosti, a začínají pochybovat, že dosavadní systém je funkční. Zavést pořádek do chaosu současné společnosti má smysl.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hearthstone

21. 5. 2017 11:05
Západní společnost nejde kupředu, ale dozadu

You never change things by

fighting the existing reality. To change something, build a new

model that makes the existing model obsolete.

(R. Buckminster Fuller - http://bfi.org/about-bfi/updates/2014/03/countdown-begins/ )

The future of the Earth has to be designed by everyone who has an interest in living in a world that would be suitable for everyone.

Designing Our Future Together

http://www.modelearth.org/index.html

Thank you, Mr. Jan Hearthstone.

0 0
možnosti

J69i63ř91í 90K62o53p57i84s

19. 5. 2017 19:32
Moc času už není

neboť neobolševičtí kolaboranti cíleně pracují na likvidaci západní společnosti a kultury napomáháním její islamizace! Když k tomu připočteme i toto https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/438345-arabove-systematicky-islamizuji-kosovo-tvrdi-nemecka-vlada.html

Tak mám obavu, že čas už spíše není žádný!

0 0
možnosti

Toto mi připadá jen jako planá akademická diskuze. Přiznám se, že ale z "umělé inteligence" začínám mít skutečně obavy. Samozřejmě, že machine learning se skutecnou inteligencí nemá nic společného, ale její napodobování se stává v určitých oblastech tak úspěšné, že to pro člověka v daném okamžiku přestává být rozpoznatelné. Přitom je to proces, který žádní programátoři nemají pod kontrolou. Ti vytváří algoritmy, jak pomocí nějakých vstupů a procesů nechat software samotný sebe sama dokončit. A přestože zde mohou zcela chybět zodpovězeny otázky principu a podstaty, napodobení lidského zpusobu myšlení v dané oblasti může být tak úspěšné, že samotným myšlenimyšlením lidí nebude překonáno a dokonce ani rozpoznáno. To se dá zneužít strašným způsobem a ani demokratický ani diktátorský systém tomu nezabrání.

0 0
možnosti

J. Křivan

18. 5. 2017 12:51
Článek mně mluví z duše.

Snad jen, že to jsou články dva. První se zabývá globálních otázek, druhý našich každodenních problémů. Řešení kromě tvrdé ruky samozřejmě chybí.

0 0
možnosti