Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Zákeřné fauly ministra Chovance

  18:30
Konec plukovníka Šlachty, či začátek policejní reorganizace kromě politiků sociální demokracie, vítají především zločinci, po kterých šéf ÚOOZ šel. Už brzy se půjde po vedoucích státních zástupcích.

Ministr vnitra Milan Chovanec oznámil, že podepsal kritizovanou reformu policie foto: ČTK

Své červnové komentáře jsem chtěl psát jen o fotbale. Začátkem minulého týdne mě například dost překvapil, vlastně už ani nepřekvapil, návrh mládežnické sekce německé strany Zelených, že by němečtí fanoušci na mistrovství Evropy při zápasech německého národního týmu neměli mávat německými vlajkami, protože je to projev německého nacionalismu, což je špatné a nebezpečné. Jeden komentátor k tomu napsal: Zelená temnota opět zapálila černou svíčku a je pevně přesvědčena, že ona je světlo.

V Česku tento týden oranžová temnota také zapálila velkou černou svíčku. Svítila při destrukci policejního útvaru úspěšného v boji s organizovaným zločinem, který v uplynulých několika letech odhaloval špinavé obchody politiků a jehož ředitel Šlachta politikům nehlásil, na čem jeho podřízení dělají.

A abychom zůstali u fotbalu alespoň co do terminologie, ministr Chovanec po sérii zákeřných faulů porazil naivně hrající pestrobarevný tým, jehož kapitánem byl Babiš. Chovanec si mohl dovolit hrát nečistě, protože před zápasem mu rozhodčí slíbil, že pokaždé, když bude mít míč u sebe, zavře oči a protestujícím hráčům soupeře dá žlutou kartu nebo rovnou červenou.

Vyhozené pojistky

Proto je důležité vědět, kdo tento zápas píská. Nemůže to být premiér Sobotka, ten umí jíst vidličkou a nožem. Předseda strany nemá odvahu Chovancovo tažení zastavit, protože se bojí, aby nějaký policista nezačal jen tak z nudy vyšetřovat jeho roli při doprivatizaci OKD americkému finančníkovi Bakalovi. Premiér zaleze do boudy, štěkat nebude, byl do konce své politické kariéry, která už může nastat na jaře příštího roku, stabilizován. Snad už je jasné: od minulé středy 15. června se faktický premiér této země jmenuje Chovanec.

Veřejnost se nikdy nedozví, který konkrétní Šlachtův záměr vyhodil u skutečných iniciátorů akce pojistky

Spíše to vypadá, že pány na hřišti jsou lidé z Pražského hradu, jimž se zamlouvá Chovancův styl veksláka. Nemůže to být jen ten starý pán s holí, spřádající již několik let plán, jak se pomstít Sobotkovi, že ho v roce 2003 nepodpořil při volbě prezidenta. Má tam k ruce tajemného poradce bez minulosti Nejedlého, velkého spojence Chovance. A někde za oponou tušíme miliardáře, kteří svoje pohádkové majetky a možnost zasunout svá brčka do veřejných rozpočtů získali uplácením politiků. Ti si určitě nepřejí, aby se nějaký neúplatný policista začal ptát.

Veřejnost se nikdy nedozví, který konkrétní Šlachtův záměr vyhodil u skutečných iniciátorů akce pojistky. Strach z odhalení něčeho likvidujícího byl zřejmě silnější než obava z trestu od voličů, kteří Šlachtovi, alespoň podle průzkumu z více než poloviny, fandí. Jinak nelze vysvětlit utajení plánu, rychlost a způsob provedení.

Červená karta

A když už jsem zmínil červené karty, zaznamenali jste, že by takzvaná pražská kavárna šla do ulic nebo psala petice? Dával snad někdo na demonstraci proti korupci ministrovi vnitra červenou kartu? Proti Sobotkovi také nevystoupí, ten je čistý Bakala, podporovatel Václava Havla. Sobotka je tabu. Nemohou protestovat ani proti Kalouskovi, který nad Šlachtovým koncem jásá a rád by podpořil vládu bez Babiše. Nástupce milovaného Karla přece tak nádherně krvácel za svobodný Tibet, že mu musíme odpustit, i kdyby vraždil.

Dával snad někdo na demonstraci proti korupci ministrovi vnitra červenou kartu?

Konec plukovníka Šlachty, pardon, začátek policejní reorganizace kromě politiků sociální demokracie (čest výjimkám) vítají především zločinci, po kterých šéf ÚOOZ šel. Jejich drzé tweety a komentáře na Facebooku beze studu sdílejí i politici tradičních pravicových stran. Hlavně že Babiš dostal do nosu. Vedoucí státní zástupci se ocitli v koutě. Už brzy se půjde po nich. Pak dlouho bude opět zhasnuto.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...