Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Žádné opatření nemůže fungovat, chybí-li nástroj k jeho vymáhání

Cílem je svět bez pandemie, ale děláme stále stejné chyby. Zdaleka nejvíce nám chybí společná vize, za niž by se většina země mohla postavit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jedná se o průřezové, naprosto komplexní selhání státu v režimu liberální demokracie. Hanebně selhala vláda, opozice, sněmovna, senát, soudy i policie. Selhala média v čele s veřejnoprávními. Může nám to přinést jediné pozitivum. Pád z hrušky dolů, už žádné další žvásty typu máme se nejlépe co jsme se kdy měli (je to úplně stejná pravda jako když jsem to poprvé slyšel od soudruha Jakeše). Nastala doba přiznat, kam jsme to za 30 let dopracovali. Od normalizační neschopné tupárny, ke korupcí prožranému, hašteřivému, naprosto nefunkčnímu státu, kde nefunguje doslova nic. Dozrála doba pro důkladnou změnu. A tou změnou jistě není, Bartoš za Babiše. Co jí je? Návrat k demokracii, která zase bude vládou většiny a ne nikým nevolených neziskovek a médií, demokracie, která vyprodukuje stát schopný chránit sebe a své občany tak důkladně jak to naposledy předvedla demokracie britská v době Churchilla.

0 0
možnosti

Žádné opatření nemůže fungovat, chybí-li chuť je dodržovat - nástroje k vymáhání máme, ale nikdo nechce být ten zlý...

0 0
možnosti

P63e13t12r 54Č49e60c35h

28. 3. 2021 18:08

Zejména nemůže fungovat žádné opatření, které občané nevezmou za své a nebudou se jím řídit. Osobně vidím jen dvě opatření ze strany státu jako možné účinné. Zajištění efektivní funkčnosti nemocnic k léčení nemocných a dostatek léků a vakcín, přičemž je zcela jedno odkud tyto pocházejí. Politický pohled na věc samu je tím nejhorším, co u nás vládne. O používání těch kterých léků v ČR má rozhodovat SÚKL a zásadně nikoliv nějaký orgán EU. EU je totiž zcela neschopná organizace, ze které jsme měli hned po schválení Lisabonské smlouvy vystoupit.

0 0
možnosti

P14e55t70r 39Č38e80c28h

28. 3. 2021 9:54

Neopakujeme stále stejné chyby, ale stále jednu stejnou chybu. Snažíme se, a to neustále, řídit stát pomocí socanské ideologie, kterou v podstatě prosazují a nastolují všechny politické strany a i hnutí. Hlásají totiž, ikdyž ne přímo, že stát je zde od toho, aby vládl občanům a to pomocí typicky socialistických metod. Konkrétně pomocí všelijakých dávek, přídavků, příspěvků, dotací, pobídek a pod. A zejména také pomocí toho, že z občanů snímá potřebu jejich vlastní odpovědnosti za sebe samy a jejich rodiny. Stát má bojovat proti koronaviru? To mi něco připomíná, něco, co jsem zažíval 41 let v socialistickém státě. Státní, politické a stranické poroučení větru, dešti. Jak to nakonec dopadlo, víme všichni. Vítr a déšť výrazně zvítězily a to zejména proto, že jim zmíněné subjekty poručit nedovedly. A stejně to vidím i u toho koronaviru. Jemu lze účinně čelit jen osobní odpovědností každého jednoho z nás. Tomu nemůže čelit žádná vláda, žádná politická strana či hnutí. Každý jednotlivý občan

0 0
možnosti

P22e68t57r 98Č62e14c32h

28. 3. 2021 9:55

! Vláda může dělat a má dělat jedinné. Starat se o to, aby lidé byli zodpovědní a vytvářet jim k tomu podmínky. Starat se o efektivní funkčnost nemocnic, zajišťování dostatečného množství léků a jejich obecnou dostupnost pro všechny občany, dostatek vakcín a pod. Rozhodně ne buzerovat občany všelijakými nesmyslnými opatřeními a znepříjemňovat běžný život lidí. Přesně to je totiž ten socanský způsob vládnutí občanům.

0 0
možnosti

To, co plyne z tohoto rozhovoru: Šokující slova českého vědce: Naše vláda už rok odmítá pomoc v boji s pandemií, tu teď využijí v USA - YouTube

je podle mne na trestní oznámení:

Vláda odmítla levné testy z Česka, tvrdí biolog Flegr. Babiš s Prymulou se nařčení brání | iROZHLAS - spolehlivé zprávy

Až 1,5 milion testů denně s novými PCR testy. Podle Blatného musí Žďárský nejprve získat certifikaci | iROZHLAS - spolehlivé zprávy

Nevěřím tomu, že by pan Žďárský lhal. A pokud nelže, pak mají zodpovědní lidé ve vládě na svědomí zbytečné zakleknutí ekonomiky a zbytečnou smrt tisíců lidí.

Nevěřím tomu, že to udělali vědomě a úmyslně. Je to nedbalostní zločin. Ale pokud by se ukázalo, že podlehli lobbystickým tlakům ...

Řeči o certifikaci jsou výmluvy. Kvalitu testů bylo snadné triviálně a velmi průkazně otestovat. Když nakupovali necertifikované šunty z Číny, které skutečně ohrožovaly zdraví lidí, tak to nevadilo.

INFO.CZ | Vláda těžce selhala. Česko odevzdala překupníkům a ti se chovají jako t

0 0
možnosti

odkaz: INFO.CZ | Vláda těžce selhala. Česko odevzdala překupníkům a ti se chovají jako tygři v masně

0 0
možnosti

Kdo má dbát na zajištění pořádku, když zde převládá názor, že policie může akorát převádět malé děti přes ulici, ale omezovat svobodu výrostků nesmí. Stačilo napomenout dva nepřizpůsobivé zmetky bez roušek a bylo zle, novináři vyvolali takovou protipolicejní kampaň, že policisté se dnes raději schovají, nejsou vidět, a když se ukážou, tak nic nevidí a neslyší.

Dohled nad veřejností je nemožný, pokud nebude dohled nad medii, která ovlivňují veřejné mínění obyvatelstva, jak kvůli odbytu potřebují.!!

0 0
možnosti

P79e44t13r 10Č23e71c31h

28. 3. 2021 10:13

Máte pravdu, pane Tomáši. Jde o to, že zamyslíte-li se nad jakýmkoliv problémem, který trápí naše občany a jdete k jeho základu a vzniku, nutně musíte dojít k nějakému novináři, který tento vyspekuloval, rozšířil či dokonce vymyslel. Média jsou pod přímým vlivem politických stran a hnutí, jako ostatně vše, co se v tomto státě děje. V podstatě v naprostém rozporu s čl. 2, odst.1 naší ústavy, který říká, že " Lid je zdrojem veškeré státní moci; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní". Skutečnost je totiž taková, že zdrojem veškeré státní moci jsou politické strany a hnutí, které přímo ovládají moc zákonodárnou, výkonnou i soudní. Nikoliv lid! A tady je u nás zakopaný pes.

0 0
možnosti

Vláda se rozhodla pro promořování maximální možnou rychlostí kterou snesou nemocnice. A tomu odpovídají všechna její opatření. Nepotřebuje dokonalá opatření, nepotřebuje zajistit jejich dodržování.

Pokud se nemocní vejdou do nemocnic, je vše v pořádku. A když se místo v nemocnicích uvolní, tak následuje rozvolnění, aby se místa zaplnila.

Jedná se o přístup, který nejvíc poškozuje ekonomiku, vede k omezování života a generuje spoustu mrtvých. Nové mutace navíc promořování znovu nastavují na začátek. Možná ty donutí vládu ke změně přístupu.

0 0
možnosti

Pardon, ale nesouhlasím. Byl jsem teď tři dny na kole. Viděl jsem téměř 10 skupin mládeže od 4 do 8 členů na lavičkách, a ani jeden člen těchto skupin neměl ani roušku, ani respirátor. Podle Vašeho příspěvku je vláda zaúkolovala roznášet virus mezi své kamarády, ti pak k rodičům a prarodičům, kteří se přesunou do nemocnic a případně zemřou.

0 0
možnosti