Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Zachraňme západní civilizaci!

Jeden z největších donátorů Republikánské strany v USA Kenneth Abramowitz varuje před antisemitismem v USA i v Evropské unii. Jde o epidemii, již je třeba zastavit, protože pokud se to nepodaří, přijde řada na křesťany.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Schneider

15. 6. 2019 11:56
Líbivé, avšak mimo mísu

Spojování politické levice (komunismu, socialismu, baasismu) s "politickým islámem" (ISIS, Tálibán, al-Kajda) je dlouhodobá fikce Západu, kterou odůvodňuje svou agresi na Blízký a Střední Východ. Byl jsem svědkem toho, že před napadením Iráku (2003) i v Praze sondovali po signálech, že by socialista Husajn spolupracoval s al-kajdou. I zde se dozvěděli, že to je nesmysl, že stáli proti sobě. Socialistický Irák i Sýrie byly hrází proti rozpínání islamistů. Koho potom podporovaly USA? Co se pak stalo? --- Opak je pravdou, sbližují se náboženští fundamentalisté všech směrů,paradoxně ať už jako přátelé, nebo nepřátelé, protože se potřebují. Potřebují střety, potřebují války. Jak píše George Friedman (Příštích 100 let), USA vznikly válkou, žijí válkou a jejich budoucnost je ve válce. --- A k podněcování napětí slouží i takového hybridní kombinace.

0 0
možnosti

14. 6. 2019 18:49
Skvělý článek, díky.

Jsem absolutní ateista, přesto si nepřeji, aby bylo křesťanství v naší civilizaci zlikvidováno. Jednak je v každém státě všude část populace, která se křesťanskými hodnotami stále řídí. A naše populace, ity předchzí, na těchto hodnotách vyrůstala, měla vliv na morálku, slušnost, etiku a dokázala v nás bránit se silnému sobectví.

Rozhovor s Kennethem Abramowitzem - maďarský článek - https://neokohn.hu/2019/05/24/kenneth-abramowitz-a-nyugat-europaiak-fele-kelet-europaba-fog-menekulni/

Kenneth S. Abramowitz je považován za jednoho z největších dárců americké republikánské strany v mezinárodních médiích. Říká o sobě, že je "racionální centrist". A myslím, že takových ubývá, což je ukrutná škoda.

0 0
možnosti

Z. Klouček

14. 6. 2019 15:22
Tak nevím,

zda se máme na tu polovinu západní Evropy těšit nebo se jí obávat a začít raději s obnovou pohraničních opevnění. Domnívám se, že je nás tu dost, kteří nevěříme v ústavu USA ani v Bibli, ať již židovskou či křesťanskou, a podle pana Abramowitze tedy nejme pořádní lidé. Přesto ale máme tytéž kořeny a tradice jako naši západní sousedé, jejichž aktuální verze civilizace nás ještě úplně nezničila. Představa, že bychom se (resp. náš životní prostor) stali Noemovou archou pro nositele té "pravé" západní civilizace, mne tedy žádným nadšením neplní.

0 0
možnosti

J. Křivan

14. 6. 2019 8:55
Abramoviče to mně něco připomíná.

A východní Evropa je odkud kam. Nestojí za přečtení.

0 0
možnosti

14. 6. 2019 1:18
Do you see the light?

Takže bezhodnotové ateistické Česko je příkladem země, kde dojdou spásy miliony západoevropanů? Sice je česká zahleděnost do sebe - a spolu s přesvědčením, že Češi jsou nejchytřejším národem v galaxii s katolíkem Ovčáčkem v čele - ukázkovým příkladem čtvrtého narativu autorova idolu ... ale kdo kráči v čele dějin, ten přeci nepotřebuje kritické čtení cizích textů. Prostě když něco přišlo od chlebodárce/světlonoše, šup s tím na sklo bez kritické analýzy.

0 0
možnosti

J. Nový

14. 6. 2019 8:17
Re: Do you see the light?

Váš příspěvek jsem přečetl dvakrát, ale nějak moc nepochopil. Chyba je jistě na mé straně.

0 0
možnosti