Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Z koronavirové pandemie vede jediná cesta: Vakcinace a účinné léky

Vlády zemí, které přijaly lockdown, nakonec přiznaly, že jeho účinnost byla sporná. Česká vláda by proto měla umožnit nejnutnější pohyb obyvatel, a především udržet v chodu průmysl. Pokud by jej totiž uzavřela, mohla by ekonomika zkolabovat. A pak by nebylo ani na léčbu nejakutnějších případů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RV

Mutace nakonec donutí i Evropu dělat to, co dělá řada zemí a co už Evropa zapoměla. Tedy že nakažení patří na infekční oddělení a nemají běhat po světě. Kontakty nakažených se testují a raději dávají preventivně do karantény. Pokud si na toto Evropa vzpomene, viru bude málo tak jako v zemích, kde toto nezapomněli.

Mutace budou unikat vakcínám a i testovacím metodám. Bez potlačení viru bude jenom dál pokračovat i ekonomický sešup Evropy.

0 0
možnosti

P62e76t29r 31Č32e22c58h

18. 3. 2021 8:38

Pane Vacku, bylo zde již nemálo pandemií. Všechny časem odezněly a vše se vrátilo do normálu a to bez jakýchkoliv opatření, která by ničila ekonomiku a znepříjemňovala život lidem. Naposledy to, zdá se, byla španělská chřipka, která v letech 1918 a 1919 zdecimovala mnoho lidí na celém světě a jejímž výsledkem bylo desateronásobně více zemřelých než je tomu dnes. V médiích se o tom sice psalo a informovalo, nicméně taková hysterie, jakou vidíme mezi novináři a politiky dnes se nekonala. Naskýtá se otázka, zda by zemřelých na COVID 19 nebylo stejně a nebo i třeba méně, pokud by se žádná státní opatření nekonala a věcem se nenechal volný průběh. Stačilo by snad apelovat na osobní zodpovědnost každého z nás k sobě samým a svým blízkým a účinně léčit nemocné známými léky a lékařskými postupy. Rozhodně by však ona pandemie neměla sloužit jako zbraň ve volné soutěži politických stran, k jejich boji mezi sebou, s cílem ovládat občany, což se dnes a denně (u nás) evidentně děje.

0 0
možnosti

Před rokem byl hlavním exertem na covid zubař, dnes nám před očima roste hvězda vakcinologie z Vysoké školy života a domácích realit. Doba se rozhodně zlepšila!

0 0
možnosti

P66e51t37r 66Č11e98c78h

18. 3. 2021 8:25

Expertem na COVID 19 není mezi lékaři na celém světě nikdo. Zejména proto, že s ním nikdo nemá téměř žádné zkušenosti. A tak se zdá, že největším "expertem" jsou opět novináři z médií, kteří jsou ostatně "experty" ny všechno. Obvykle píší samé nesmysly a nejen v tisku, ale i v televizi vyvolávají mezi lidmi strach a obavy o budoucnost. Zde se nabízí otázka, zda celé totokoronavirové šílenství není uměle vyvolávanou hysterií s cílem potlačit běžný, svobodný život občanů. Je obecně známou věcí, že v ovzduší obecného strachu se lépe vládne.. Na celém světě probíhá obecný odklon od politiky vlády a moci politických stran, které za dobu své existence (více než 100 let) jasně ukázaly, že státy řídit neumí a proto by ani neměly. Odklánějí se od nich sami občané - voliči.Politici, zejména z politických stran to vědí a vidí a proto se vehementně snaží mezi lidmi vytvořit ovzduší strachu. V tom jim velmi účinně pomáhají zase prodejní novináři, kteří jejich politické bláboly zveřejňují a mezi lid

0 0
možnosti