Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

YouTube a Twitter překvapivě spojily Michaela Moora a Donalda Trumpa

Americkému filmaři Michaelu Moorovi smazal YouTube dokument Planet of the Humans, prezidentu USA Donaldu Trumpovi začal Twitter posuzovat a označovat příspěvky za pravdivé, či nepravdivé. Regulovat obsah mohou média, nikoliv platformy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ten film jsem viděl a podotýkám, že se hlásím ke "Green New Deal", myšleno ovšem neideologicky. Řada argumentů v tom filmu je diskutabilních, s jinými plně souhlasím. Přeci každý trochu přírodovědně vzdělaný člověk musí uznat, že některá tzv. ekologická řešení jsou sporná, a že nad nimi krčí rameny i vzdělaní ekologové. Nechci uvádět příklady, těch je plný internet, ale zakazovat jiné názory je doslova odporné, i nevědecké, když se ti ekologisté tak rádi ohánějí vědou. O vědeckých metodách nemají ani ponětí. Myslím, že jsme si toho dost zažili za realsocializmu. Je to nebezpečná hra na jedinou pravdu a nechci být katastrofistou, ale tak nějak začínaly všechny ty "dobré" ideologie. Jenže lidé jsou asi nepoučitelní a o západní společnosti to platí dvojnásob.

0 0
možnosti

1) Trumpovi twitter nic nemaže, titulek je tedy bulvární. 2) Youtube udělal něco zcela standardního - smazal příspěvek po upozornění na porušení autorských práv. Pravidla platí pro každého, ale konzervativec Matocha by zjevně chtěl pro své oblíbence vyjímku - asi jsou něco víc než ostatní. 3) Video je na youtube zpět už několik dnů, což opětovně dokazuje, že i ten největší novinářský fušer může kontrolovat jiné novináře, když má to správné krytí.

0 0
možnosti

No, to jsem nevěděl, takže omluva. Nicméně o podstatě svého příspěvku nepochybuji.

0 0
možnosti