Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Výzva akademiků: Ať Izrael přestane porušovat lidská práva v Gaze

Česko je dlouhodobě jedním z nejbližších partnerů Státu Izrael. Má oficiální politika našeho ministerstva zahraničních věcí vztah k Izraeli přeformulovat, anebo pokračovat v dosavadní praxi?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J. Podivný

11. 8. 2014 13:25
Fakulty filosofické a sociologické

vychovávají škůdce. Vychytralé, neupřímné pseudohumanisty s nenávistí k vlastní společnosti s touhu ji zničit nebo předělat. Jejich prostředkem je prosazování politická korektnosti, multikulturalismu, homosexualismus, genderismus a také pokřivených lidských práv, kde si uzurpují jední práva na úkor jiných. Typicky nepracujících, neproduktivních nemakačenků s vysokou produkcí dětí, pro které nemají prostředky k obživě, ale vehementně se jich domáhají od státu.

Od toho se odvíjí na kterou stranu Palestínsko-Izraelského konfliktu se postaví. Pracující, vzdělaní, naší evropské civilizaci blízcí Izraelci to asi nebudou. Zato ruce natahující falešní, netolerantní Palestinci střílející rakety na Izrael, kompletně financovaní EU, USA a bohatými muslimskými zeměmi jsou ti praví chudáčci, co jsou utiskovaní a zasluhují pomoci. Je mi z nich, i našich akademiků na zvracení.

0 0
možnosti
JM

J. Martínek 957

8. 8. 2014 20:58
AŤ USA a EU

přestanou podporovat genocidu Rusů ukrajinskými banderovci a neofašisty na jihovbýchodě Ukrajiny a nesvádí důvody svých útoků na Rusko. To byste páni akademici asi nepodepsali, že ?

0 0
možnosti
MB

7. 8. 2014 16:10
logika pripadu

je velmi smutne, ze u podpisujicich akademiku postradam logiku. "vyzva akademiku" zobrazuje neschopnost nekterych vzdelanych lidi spravne reagovati na skutecnosti, vymykajici se jejich odborne kvalifikaci. tim se jejich vyzva stava ostudou pro obcany, kteri neztratili kontakt se skutecnosti.

je mi lito - radeji dale nepisi.

0 0
možnosti
V

V.Hricák

8. 8. 2014 6:44
Re: logika pripadu

Možná je to české specifikum.Co čech,to odborník.Někdy je až úsměvné,jaké "odbornosti" u nás dokážeme vymyslet.Např. Dan Bárta-skladatel,zpěvák a malíř motýlů.

Občas mívám dojem,že peněz na školství,vědu a výzkum vynakládáme až přespříliš.Jenom končí na špatných účtech.

0 0
možnosti
VV

7. 8. 2014 14:39
Už se začínají ozývat kolaboranti s muslimy

možná ze strachu a nebo prostě proto, že tuší, že by to mohlo být výhodné. Překvapil

mne Barša, protože tato výzva není nic jiného než do korektní řeči zabalená antisemitská výzva .No  alespoň víme,kdo je kdo .Jde obecně o levičácké  intelektuály ,kde je dnes antisemitismus přímo "povinností".

No a pan

  Šádí Shanaáh, Insaan: česko-arabské centrum kulturního dialogu je muslimský propagandista , usilující o co největší proniknutí islámu do českých škol a to již od dětského věku žáků. S podporou určité části obamistů na ambasádě  USA připravili tzv. propagaci islámu na našich školách -viz

  Insaan zaštítil a spolupodílí se na projektu "Muslimové očima českých středoškoláků". Jedná se o projekt, který nabízí informace o islámu a historii muslimských zemí, ale také vzdělávací a poznávací workshopy a programy pro střední školy. Viz http://muslimove.cz/

  což je ve skutečnosti systém vymývání mozků a náborová akce pro přechod k muslimům. Pro

0 0
možnosti
B

Binsfeld

7. 8. 2014 12:13
Jednostranná výzva, nic nevyřeší.

To, že výzva našich akademiků Izraeli je jen nicneřešícím plácnutím do vody, uvádí již několik předchozích příspěvků. Tento konflikt je v současnosti neřešitelný, neboť Hamas nikdy nepřistoupí na dobrovolné odzbrojení a Izrael nemůže zvítězit. Apel by měl spíš směřovat k Palestincům ideově ovlivněných Hamasem.

Myslím, že to byla Golda Meirová, kdo řekl : " Mír v této oblasti nastane ,až palestinské matky budou víc milovat své syny, než nenávidět Izrael".

0 0
možnosti
SC

7. 8. 2014 16:28
Díky, Golda Meirová ,

dobře věděla co říká na rozdíl od pana Barši. Pan Barša by měl také vyzvat Porošenka, aby nezabíjel civilisty na Ukrajině když už je takový humanista a ISL v Iráku, Taliby v Afghanistánu atd.

0 0
možnosti
JPI

7. 8. 2014 7:00
Cenzura

Právě jsem se přesvědčil, že na ČP zavládla tuhá cenzura. Nechutné. Asi bude lepší věnovat se četbě klasiků než sledovat (stále se horšící) novinky a reagovat na ně.

0 0
možnosti
JT

7. 8. 2014 8:09
Re: Cenzura

Jak jste to zjistil?

0 0
možnosti
V

V.Hricák

7. 8. 2014 6:29
Ještě jedna otázka na závěr

Jak mohou naši politici změnit něco,co se nepovedlo ani američanům.A ti,jak jsem osobně přesvědčený,mají určitě delší hybné páka,než by si kdy češi mohli jenom představit.Vyvolává mi schovívavý úsměv na tváři představa,jak izraelci ukončují vojenské operace pod pohrůžkou,že s nimi ČR přeruší diplomatické styky.Nebo jak si to akademici představovali?

0 0
možnosti
V

V.Hricák

7. 8. 2014 6:10
No,nevím.

V gaze jsem nebyl.Ale to páni akademici asi také ne.Nebo alespoň většina těch,kteří zmíněný apel podepsali.Tak že se musím opřít pouze o stejné informační zdroje,jako oni.Pokud si akademici nepřejí,aby izraelci bombardovali školy,asi by měli stejný apel vznést na palestince,aby v oněch školách neukrývali zbraně,popř. své "bojovníky".Asi před týdnem se zástupci zmínili,že právě v jedné ze škol,zřízených OSN a bombardovaných izraelci,palestinci zbraně ukrývali.Primitivním arabům asi nikdy nedojde,že vystřelení rakety na civilisty rozpoutávají válku.A v té se absolutní spravdlnosti nikdy nedohledají.Pouze mne udivuje,že to nedochází také našim akademikům.Nevím proč,ale spíš mi jejich gesto připadá,jako gesto odporu proti části naší pol. reprezentace.Konkrétně,proti prezidentu Zemanovi.Pokud by Zeman podporoval araby,buď by žádný apel nevznikl,nebo by v něm pranýřovali palestince za úschovu zbraní ve školách.

Kdo nečůrá s námi,čůrá proti nám,resp. odplata za Putnu a spol?

0 0
možnosti
ED
Páni akademici, jde jen o gesto, je mi líto.

A po několikerém přečtení mám navíc dojem, že jste jen podškrábli už přïpravený text, ale možná se mýlím. Každopádně od členů tak ctihodných institucí a příslušníků intelektuální elity národa bych očekávala, že výzvu budou adresovat oběma stranám konfliktu, a to výzvu k okamžitému ukončení násilných akcí nyní i v budoucnu a k okamžitému zahájení mírových jednání. Jinudy cesta nevede a vy to přece musíte vědět! A poznámka o raketách Hamásu, které vlastně Izrael až tak moc neohrožují je pod vaši úroveň, dovolíte-li.

0 0
možnosti
SC

6. 8. 2014 21:42
Podpora Izraele v roce 1967 československými

intelektuáli byla předzvěstí Pražského jara. Čeho předzvěstí bude podpora českých humanitních intelektuálů Palestincům si netroufám ani odhadnout. Před 10 lety mě články prof. Barši zaujaly logikou pohledu na arabský svět. Dnešní vyjádření prof. Barši u mě logiku postrádá. Mezi jmény signatářů mi chybí podpisy českých matematiků a fyziků, proč asi. V roce 67 Araby podporovali především marxisté, v čem se Arabové změnili od roku 67? Je zajímavé že v třicátých letech minulého století protižidovskou politiku podporovala řada humanitních intelektuálů jak Německa , Polska i Československa/ u nás právníci, lékaři atd./. Vůbec si nemyslím , že vše co dělali v historii i současnosti židé snese " soud dějin". Bohužel nejsme první období lidských dějin kdy se nevinné děti pokládají na oltář hrabivosti některých lidí, zvláště těch pro které smrt pro Proroka je vstupenkou do ráje. V poslední době jsem od prof. Barši jako znalce středního východu neslyšel žádný rozumný návrh jak spor urovnat. Já

0 0
možnosti
SC

6. 8. 2014 21:44
Re: Podpora Izraele "pokračování"

Jak vidíme v Afghanistánu, Iráku, Syrii , Ukrajině , ale i Gaze některému krveprolití a to i dětí se demokratickými prostředky zabránit nedá.

0 0
možnosti