Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Všechny návraty blednou před jedním jediným

Tvrdé jádro ODS si přeje silného lídra a Václav Klaus se pro stranu stal absolutně nepoužitelným. Proto se vynořilo jméno expředsedy strany, nyní teplárenského lobbisty miliardářů Kellnera, Křetínského a Tkáče.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KP
Kdykoliv se dívám na záběry z demonstrací,

tak si všímám, jak pro velkou část demonstrantů jde o příležitost ulevit si od svých frustrací. Prdlajs jim jde o dobro věci, pro kterou vyšli do ulic. Zajímá je příjemný pocit ze msty, vybíjejí si adrenalin a mají pocit, že jsou mezi svými. Možná příčina může být v jisté odtažitosti zastupiteslské demokracie - trpělivě přečkávat volební období, podřizování se většině a někomu vzdálenému, koho jsme nikdy nepotkali, možná i nedostatek osobních emocí, které člověk zažíval kdysi v dávných dobách v malých komunitách (sounáležitost i rivalita, strach z nemocí, predátorů, přírodních jevů). Demokracie není špatná, ale podle mne lidé z ní mají pocit, že ta současná zastupitelská forma je pro ně vzdálená - řídí nás lidé, které vpodstatě neznáme. Přenést demokracii na nižší územní celky?

0 0
možnosti
JV

J. Václav

5. 5. 2014 10:46
Topolánek

udělal v Bruselu tolik ostudy, že by si měl nalepit fousy, až tam náhodou pojede na vejlet, aby ho nikdo nepoznal, a on si tam chce klidně sednout na poslaneckou židli ? Jeho chápu, má hroší kůži, ale ta ODS už mele opravdu z posledního.

0 0
možnosti
V

V.Hricák

5. 5. 2014 6:35
článek je to vcelku dobrý

Proč se ale nemůžu zbavit dojmu,že pokud pokud přímo nestraní vlastníkovi těchto stránek,tak ho přinejmenším šetří.Nebo jsou všichni přesvědčeni,že AB je ryzí zlato?

0 0
možnosti
KP
Topolánek a teplouši

Po intenzivním vztahu Topolánka s Dalíkem si myslím, že Topolánkovo předsednictví v teplárenství potvrzuje jeho orientaci. Topolánek o sobě prohlásil, že má gule. Z toho plyne, kdo v jejich vztahu dělal holku.

0 0
možnosti
JS

4. 5. 2014 23:25
No,

nemyslím si, že pan Topolánek přehazuje něco vidlema. A peníze už vůbec ne.

0 0
možnosti
SC

4. 5. 2014 16:14
Pane Léko dobrýýýý!!!!

Můj přítel říká " ... kdo jednou pil vodu z Nilu musí se vrátit..." Vysloužilí politici přiznávají , kdo jednou zažil tu drogu moci a opojení z důležitosti musí se vrátit. Světla ramp jsou světla ramp. Takže pánové diskutéři, zase důkaz toho, že pouze zkouška přímé demokracie nás může posunout kupředu /nemusí se to povést ale je to reálná naděje/. Nebo si myslíte že takovéto politické strany nás zachrání /ty jsou synonymem stagnace a vyhnívání/ ??? Co Vy na to???

0 0
možnosti
KP
Re: Pane Léko dobrýýýý!!!!

Sice jsem svůj názor napsal, ale zeptám se přímo Vás: Opravdu si myslíte, že lidé tomu synkovi z Moravy, co má gule, pomohou do Bruselu či parlamentu? Topolánek je takový pojem, že na něj se opravdu nedá jen tak zapomenout stejně jako na jeho soupeře Paroubka - a zrovna jemu už to voliči pěkně spočítali. Tyhle "hvězdy" zhasly. Topolánek pošle ODS ve volbách ke dnu. Lidé žijí Babišem, ten nedělá z lidí blbce.

0 0
možnosti
KP
Tvrdé jádro ODS odhaluje,

že jim lekce v posledních volbách zdaleka nestačila a své dílo chtějí dokonat. K výběru tohoto kandidáta jim gratuluji a doufám, že se jim dílo podaří, tj. zmizet z politiky. Jejich úvaha o návratu Topolánka dokazuje vnitřní ubohost ODS. Bozi, kteří si nedokáží připustit vlastní neschopnost.

0 0
možnosti