Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Vladimír Chlouba: Postavme se za své hodnoty

Komentář kněze Tomáše Halíka v Lidových novinách Proč nejsem Charlie vyvolal řadu reakcí, jež LN postupně publikují. „Evidentní je Halíkovo nepochopení motivace nás všech, kteří heslo ,Je suis Charlie‘ naopak hrdě zopakují,“ píše Vladimír Chlouba.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I. Patta 677

18. 1. 2015 14:24
Tady je potřeba něco víc, než jen

formulovat hodnoty západní civilizace, jako to dělají pánové Halík, Chlouba etc. Rychle vymírající společenství může ústy svých intelektuálů vytrubovat do světa cokoliv. Tragický výsledek to neovlivní. Ekonomové, sociologové a další jednooboroví specialisté, nás stále přesvědčují až do ochraptění, že nedostatek dětí v naší vlastní populaci má jakési mnohočetné objektivní příčiny. Dokonce jsou tito lidé přesvědčeni o své pravdě natolik, že drze tvrdí např. ústy Prof. Fialy (ODS): ...že nikdo nemá řešení a kdo tvrdí opak lže.

Nejen tvrdím, že existuje řešení. Reálné řešení předkládám politikům od r. 2005. Tehdy to byla konkrétně "První prorůstová a propopulační důchodová reforma" a to v paragrafovaném znění. Důchodová reforma je na adrese: http://virtually.cz/archiv.php?art=5829

Dnes jsou to "Integrované reformy, důchodová a sociální pro Českou republiku". Jsou k dispozici ke stažení na oficiálním webu ČSSD (!): http://www.cssd.cz/soubory/ke-stazeni/reformy-2011/pata.pptx

Integrované reform

0 0
možnosti

I. Patta 677

18. 1. 2015 14:25
Re: Tady je potřeba něco víc, než jen

Integrované reformy jsou také k nahlédnutí na adrese: http://slideplayer.cz/slide/1943700/

Jak naléhavé je vyřešení demografického problému v EU, ukázal jasně atentát na redakci Charlie Hebdo v Paříži.

Na závěr si proto dovolím poznamenat a současně se naléhavě zeptat: Pokud nejsme součástí řešení, stáváme se součástí problému. Chcete být Vy, pánové Halíku, Chloubo, etc. součástí řešení, nebo součástí problému?

0 0
možnosti

18. 1. 2015 6:22
Ne křesťanství, ale řecká demokracie vadí islámu

To co islám děsí není křesťanství, ani jakékoliv jiné náboženství s tak či onak totalitními principy nekritizovatelnosti prvotní pravdy a jejich vykladačů. Islám děsí právě svobodné, kritické myšlení. Stejně jako svoboda děsí komunismus, nacismus či další ideologie stojící na zákazu kritiky "božské" pravdy.

A v tomto jde původní křesťanství s islámem ruku v ruce. Však také proto existovaly či existují islámské enklávy či celé říše, kde bylo křesťanství tolerováno - avšak jen v jeho původní dogmatické podobě.

To co udělalo Evropu ideově a hospodářsky úspěšnou nebylo křesťanství, ale řecká demokracie s její podporou svobody kritického myšlení. Ta byla opakovaně likvidována a to i křesťanstvím, které ji dokonce označovalo za dílo ďáblovo. A stejně, byť až po víc jak tisíci letech v podobě renesance svoboda kritického myšlení tuhá křesťanská dogmata porazila. Ale trvalo dalších cca 500 let, ale až díky šílenství dvou světových válek, než Vatikán, tj katolicismus (u protestantů o sto let dřív

0 0
možnosti

J. Václav 261

17. 1. 2015 10:17
Islámský terorizmus není zlo, které

slouží jen k trestání provinilců hanobících Proroka, nebýt Charlie určitě by došlo k nějakému jinému atentátu, protože je vždy namířen proti neviným občanům. Islám chce hlavně rozvrátit křesťanská náboženství, a to silou a terorem. K tomu jim neposlouží atentáty na prezidenty a významné sobnosti, ale právě teror na prostých občanech a nastolení strachu a hrůzy. Nejvíce jim vadí právě naše kultura, tradice a způsob našeho života. Čím více je budeme bránit, tím více bude jejich zločiný boj marný. Pokud nám pan Tomáš Halík chce v tomto boji pomoci, nesmí ani na chvíli zapochybovat o tom, že naše kultura a tradice jsou bezohledné a urážející. Nejsou a nebudou, dokud nás islámští teroristé budou zabíjet.

0 0
možnosti

B. Rudolf

17. 1. 2015 17:07
Re: Islámský terorizmus není zlo, které

O tom, zda lze od sebe jasně oddělit umírněné muslimy a islámské teroristy, se vede na internetu rozsáhlá a tvrdá diskuse.

Můj postoj v tomto směru je jednoznačný. Vskutku umírněný muslim je stejný člověk jako já a je i na stejné lodi jako já.  Oba nás ohrožuje stejný nepřítel a tím je islámský fundamentalismus. Umírněný muslim to jenom má těžší než já.

0 0
možnosti