Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Víra v socialistický internacionalismus

Na text Pavla Matochy Evropští liberálové zřejmě nenávidí stát Izrael zareagoval článkem Filosemtiské hledání konspirace Joseph Grim Feinberg. Na něj nyní odpovídá Pavel Matocha. A je přesvědčen, že Grim ve svém shrnutí a kritice jeho článku zamlčuje a pomíjí všechny konkrétní argumenty, které ukazují na antisemitismus nové levice.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
CS

C. Sangrail

24. 4. 2019 9:30
Chyby v argumentaci vykazuje spíš Matochův článek

Pokud se Corbyn a někteří britští labouristé projevují antisemitsky, neznamená to přece, že celá levice je antisemitská.

Pokud jeden komunistický experiment let 1948-1991 skončil fiaskem a zanechal za sebou spoustu mrtvých, neznamená to, že myšlenky socialismu musíme všechny šmahem odsoudit.

A konečně: argumentovat proti někomu, kdo zpochybňuje hodnotu instituce národního státu, pouze tím, že mu vytknu, že zpochybňuje hodnotu instituce národního státu, aniž bych řekl, co mi na tom vadí, je poněkud slabodeché.

0 0
možnosti
JR

24. 4. 2019 19:13
Re: Chyby v argumentaci vykazuje spíš Matochův článek

Antisemitismus je jeden z faktorů, který marxistickou levici charakterizuje Marxistický antisemitismus vychází z paradoxu, že Marx ač byl sám Žid a ještě k tomu z rodiny rabína, byl sám antisemita. Což dokazuje jeho esej "O židovské otázce".

Ale máte pravdu: Všichni levičáci nejsou asi antisemité, stejně jako všichni komunisté, kteří vstoupili do KSČ po roce 1969 také asi nebyli pokrytečtí prospěcháři. Ale já nikoho takového neznal.

0 0
možnosti