Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Viktor Orbán: Evropa nesmí podlehnout Sorosově síti

  9:59
Na článek amerického miliardáře maďarského původu George Sorose Evropa se musí postavit Maďarsku a Polsku, jejž zveřejnila 18. listopadu mezinárodní mediální organizace Project Syndicate, a v Česku jej následně 23. listopadu exkluzivně publikovaly Hospodářské noviny, zareagoval maďarský premiér Viktor Orbán.

Maďarský premiér Viktor Orbán a americký miliardář George Soros. foto: Lidovky.cz

Článek amerického miliardáře maďarského původu George Sorose Evropa se musí postavit Maďarsku a Polsku, který vydal 18. listopadu Project Syndicate, mezinárodní mediální organizace publikující a syndikující komentáře a analýzy týkající se globálních témat,a na nějž níže reaguje maďarský premiér Viktor Orbán, bychom rádi zveřejnili také, ale již tak 23. listopadu exkluzivně učinily Hospodářské noviny. Mezititulky jsou redakční.

Mnozí se domnívají, že předseda vlády země by se neměl hádat s Georgem Sorosem. Argumentují tím, že Soros je ekonomický zločinec, protože své peníze vydělal spekulacemi, ruinováním milionů lidí, a dokonce vydíráním celých národních ekonomik. Stejně jako vlády nemohou vyjednávat s teroristy, tak se ani premiéři nemohou hádat s ekonomickými zločinci.

Nyní jsem k tomu přesto donucen, protože dolarový miliardář a spekulant maďarského původu George Soros rozdal ve svém článku zveřejněném 18. listopadu na stránkách Project Syndicate otevřené příkazy vedoucím představitelům Evropské unie. V něm jim přikazuje, aby přísně potrestali ty členské státy, které se nechtějí začlenit do sjednocující se evropské říše pod hlavičkou globální otevřené společnosti.

Pohyb velkých sil

V průběhu historie byla síla Evropy vždy daná národy. Ačkoli evropské národy mají různý původ, spojují je společné kořeny naší víry. Evropský rodinný model založený na židovsko-křesťanských tradicích byl základem našich komunit. Byla to křesťanská svoboda, která zajistila svobodu myšlení, kultury, a vytvořila prospěšnou konkurenci mezi evropskými národy. Díky skvělé kombinaci rozdílností se Evropa stala po staletí světovým lídrem.

Opět se uvádějí do pohybu velké síly, aby rozložily evropské národy, a sjednotily kontinent pod záštitou globální říše. Sorosova síť, která se prolíná evropskou byrokracií a politickou elitou, již léta pracuje na tom, aby se Evropa stala kontinentem přistěhovalců.

Všechny pokusy o sjednocení Evropy pod záštitou jedné říše ztroskotaly. Historická zkušenost nám tedy říká, že Evropa bude znovu velká, pokud se její národy stanou opět velkými a budou odolávat všemožným imperiálním ambicím. Opět se uvádějí do pohybu velké síly, aby rozložily evropské národy, a sjednotily kontinent pod záštitou globální říše. Sorosova síť, která se prolíná evropskou byrokracií a politickou elitou, již léta pracuje na tom, aby se Evropa stala kontinentem přistěhovalců.

Největší hrozbou pro členské státy EU je dnes Sorosova síť, která hlásá globální otevřenou společnost a chce zrušit národní rámce. Cíle tohoto networku jsou zřejmé – vytvoření etnicky smíšených multikulturních a otevřených společností urychlením migrace, demontáž rozhodování na národní úrovni a jeho vložení do rukou světové elity.

Evropská unie je v potížích. Je zasažena dlouho nevídanou hospodářskou krizí od roku 2008, migrační krizí od roku 2015 a ničivou pandemií v roce 2020. Evropa se ještě nezotavila z předchozích krizí, takže dopad koronavirové pandemie by mohl vést k ještě větším potížím. Známky toho jsou patrné už nyní. Veřejný dluh, nezaměstnanost a ekonomická situace mnoha zemí jsou na kritické úrovni. Nikdy nebyla větší potřeba evropské solidarity a toho, aby se evropské národy spojily a navzájem si pomáhaly.

Budování institucionálního systému

Spekulant, který si říká filantrop, se při žádné z krizí nedíval na zájmy evropských občanů, ale jednal ve svůj prospěch. Nezapomenutelný zůstal jeho útok na forint a největší maďarskou banku během hospodářské krize, jeho plán na urychlení, rozdělení a financování přesídlení přistěhovalců během migrační krize, a takový je nyní i jeho návrh, aby se místo solidarity a vzájemné pomoci navzájem trestalo. Síť ovládaná Georgem Sorosem se nyní již nebojí ani otevřeného zásahu. Chce na národní státy vyvíjet větší tlak než kdykoli předtím.

Řada vrcholných byrokratů EU spolupracuje se sítí George Sorose na vytvoření jednotné říše. Chtějí vybudovat institucionální systém, který chce pod záštitou otevřené společnosti vnutit svobodným a nezávislým evropským národům jednotný způsob myšlení, jednotnou kulturu, jednotný sociální model. Zbavit všechny národy práva, aby mohly rozhodovat o svém osudu samy.

Popouzí národy Evropy proti sobě. Prostředky nasazované sítí jsou spletité a přítomné v různých oblastech veřejného života. Na Sorosově výplatní listině je dlouhá řada politiků, novinářů, soudců, byrokratů a politických agitátorů maskovaných jako civilisté. A zatímco miliardář obviňuje všechny své nepřátele z korupce, on sám je nejvíce zkorumpovaným člověkem na světě. Koho může, toho podplácí a kupuje. Koho nemůže, toho zdiskredituje, ponižuje, zastrašuje, ničí obávanou zbraní své sítě, levicovým mediálním zázemím.

Řada vrcholných byrokratů EU spolupracuje se sítí George Sorose na vytvoření jednotné říše. Chtějí vybudovat institucionální systém, který chce pod záštitou otevřené společnosti vnutit svobodným a nezávislým evropským národům jednotný způsob myšlení, jednotnou kulturu, jednotný sociální model. Zbavit všechny národy práva, aby mohly rozhodovat o svém osudu samy. Tomuto účelu slouží také jejich návrh označovaný jako vláda práva (rule of law), který neuznává vládu práva (rule of law), ale vládu silnějšího (rule of majority).

Rozdíly jsou zřejmé. Soros chce otevřenou společnost (open society), my zase společnost bezpečnou (safe society). Podle něho je demokracie pouze liberální, podle nás může být i křesťanská. Podle něho může svoboda sloužit pouze seberealizaci, podle nás lze svobodu využít také k následování Kristova učení, ke službě vlasti a k ochraně našich rodin. Základem křesťanské svobody je svoboda volby. To je nyní v ohrožení.

Vláda zákona versus svévole

My ve východní části EU velmi dobře víme, co to znamená být svobodný. Historie národů střední Evropy byla neustálým bojem za svobodu proti velkým impériím, abychom si znovu a znovu vybojovali právo na rozhodování. Zažili jsme na vlastní kůži, že každé imperiální úsilí z nás dělá otroky.

Západní lídři, kteří celý život žili ve světě zděděné svobody a vlády zákona (rule of law), by nyní měli naslouchat těm, kteří bojovali za svobodu, a na základě osobních životních zkušeností dokážou rozlišovat mezi vládou zákona (rule of law) a svévolí (rule of man)

Je nás zde stále dost, z generace bojovníků za svobodu – v zemích bývalého východního bloku od Estonska po Slovinsko, od Drážďan po Sofii – kteří mají osobní vzpomínku na to, jaké to je postavit se proti zvůli (rule of man) a její komunistické verzi. Zastrašování, materiální a morální ničení, fyzické a psychické týrání. Toho už bylo dost.

Západní lídři, kteří celý život žili ve světě zděděné svobody a vlády zákona (rule of law), by nyní měli naslouchat těm, kteří bojovali za svobodu, a na základě osobních životních zkušeností dokážou rozlišovat mezi vládou zákona (rule of law) a svévolí (rule of man). Musejí přijmout, že ani v 21. století se nemůžeme vzdát svobody vybojované na konci 20. století.

Boj za a proti nové bruselské říši ještě není rozhodnut. Zdá se, že Brusel už zdánlivě padá, ale mnoho národních států dosud odolává. Chceme-li zachovat naši svobodu, nesmí Evropa podlehnout Sorosově síti.

Autor:

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Přípravář staveb/rozpočtář

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Jihočeský kraj
nabízený plat: 40 000 - 50 000 Kč