Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Velvyslanec USA v Česku podpořil muslimy. Konečně pochvala.

Andrew H. Schapiro udělal dobře, když se sešel s předsedou Islámské nadace v Brně Muneebem Hassanem Alrawim a vyjádřil solidaritu své země s muslimskou komunitou. Krok velvyslance USA však vzbuzuje několik výhrad.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

27. 3. 2016 16:55
Pan velvyslanec měl být dávno označen za

persona non grata. Naprosto nehorázným způsobem se montuje do českých záležitostí!

0 0
možnosti
IV

I. Valčíková

26. 3. 2016 7:47

Schapiro patří zpět do jeho rodné země. To, co tu provozuje, je rozvracení státu. Jak to mají Američané ve zvyku. Ztratili sílu, tak to kompenzují destrukcí. Sami to doma nedělají, tam by dostal do zubů.

0 0
možnosti
JK

J36i33ř40í 61K83o25p65i11s

22. 3. 2016 19:31
Nyní informace vojenského experta Martina Kollera

Každý stý běženec je terorista tzn. v Německu jich je nyní cca 1500. Islámské teroristy podporují uzavřené muslimské komunity, které jsou i v Německu a které by vznikly i u nás po příchodu 1600 běženců!!!

0 0
možnosti
PV

27. 3. 2016 17:03
Máte sice pravdu, ale počítáte špatně, jedno

procento z milionu je 10000 teroristů. Přitom by úplně stačilo vyhlásit v Bruselu vyjímečný stav s tím, že přechovávání policejně nehlášené osoby se trestá smrtí, stejně, jako tomu bylo u nás za WW2!

Berija by problém terorismu vyřešil velmi rychle. Teď jde o to, o kolik zmírnit jeho metody, aniž by to mělo vliv na výsledek. Od tohoto konce je třeba začít ale dělá se to obráceně.

0 0
možnosti
JK

J73i83ř38í 71K90o86p16i96s

22. 3. 2016 18:03
Takže s železnou logikou

vůbec neměly belgické bezpečnostní orgány pátrat a zatknout Abdeslama, protože to vyprovokovalo další teroristický útok. Zovna tak, jako Evropa musí přijímat muslimské běžence, protože jinak by nahrála islamistům, jinak islámským fundamentalistům, to aby zase nějací "experti" neměli potíže s rozdílem mezi Islámem a islamisty. Všechno sice vychází z jednoho základu (proto ten fundament), ale to "experti" už nepobírají.

0 0
možnosti
KM

Kocour Mesie

21. 3. 2016 12:15
Kocour Mesie

Ach ten Shapiro! Nic nového, přesně podle schemata kdy "Tolerance je zbraň" jak ukazuje Hervé Ryssen například v Psychopatologii Judaismu nebo v "Pochopení židů a pochopení antisemitismu".Stará záměr - modern race-mixing and race-blending society - přesně podle toho mustru Shapiro jede. Skoda že asi překlad v češtine nevyjde - není na to doba.

Z prokremelského análního alpinismu mají češi jiné alpinistické cíle. Recept je prostý: "Přimíšením velké poměrné části jiného etnika to původní přerazíme a rozstřelíme tak že se z toho nevzpamatujou. A až je takto destabilizujeme, pak si s nimi snadno poradíme. Máme v tom praxi". Pak čáry máry fuk a z klobouku vytáhneme co bude potřčeba - jednou Jaceňuka, podruhé Havla nebo Walesu nebo Merkelovou. Ordó ab chao. Ale to ordó už tzv. "ponašem".

0 0
možnosti
IP

I. Patta 677

20. 3. 2016 10:20
Já se tomu nedivím.

Již Georg Busch krátce po 11. září 2001 pronesl větu: "Islám je náboženství míru". Navíc na US univerzitách jsou tzv. odborníci na islám, stejně jako náš pan Halík, přesvědčeni že islám je skutečně náboženstvím míru. Tak co můžete chtít od representanta země, ve které se tohle na univerzitách učí.

0 0
možnosti
JK

J80i16ř13í 24K27o26p65i88s

20. 3. 2016 16:04
Re: Já se tomu nedivím.

Islám ve světě se snaží nejaktivněji propagovat a rozšiřovat zejména Saudská Arábie (jinak přátelé USA), kde je praktikován islámský směr tzv. wahhábismus, který se od islamismu, tak jak ho prosazuje IS, až zase tak moc neliší. I zde jsou totiž, podotýkám, že v současné době a mimo jiné, zatýkáni a popravováni křesťané ve jménu Alláha podle uznávaného práva sharia, jen proto, že se chtějí modlit k bohu v soukromém bytě. Také by mě tím pádem zajímal zdroj financí na výstavbu mešity a zřízení muslimského kulturního centra v Brně. Jinak, zkuste někdo z frenetických propagátorů muslimsko-křesťanského přátelství v zájmu rozvoje tohoto přátelství, rozjet stavbu kostela v SA, když se tak stavíte za propagaci muslimských staveb a tím i islámu v křesťanských a sekulárních zemích! Myslím, že máme v křesťanských a sekulárních zemích, co se týče výše uvedeného sbližování, oproti zemím muslimským, značný náskok.

Dokud budou v takovém rozsahu ve jménu Alláha popravováni lidé a ostatní muslimské obce n

0 0
možnosti
JK

J. Křivan

19. 3. 2016 15:29
Dost dlouho jsem přemýšlel, jestli do diskuze vůbec vstoupit

Nemám v úmyslu se pouštět do rozboru náboženských textů, už proto, že jejich výkladem a postupným doplňováním a zkreslováním je jen otázkou šikovnosti jejich vykladačů naroubovat na ně co si oni zrovna přejí. Pokud tomu odpovídá společenská situace výsledek zaručen. To lze říci ovšem o každé ideologii.

Mne spíš zaráží proč, nejspíše vzdělaný americký velvyslanec se v Čechách chová jako slon v porcelánu. Diplomacie přeci není o aktivistických činech, ale o trpělivém a pokorném hledání společných zájmů a prosazování těch svých. Pokud ovšem nemá racionální jádro ten bonmot o tom proč v Americe nehrozí žádná revoluce.

PS. Jeden takový paradox na závěr. Zatím co český prezident jede do USA podpořit americké Židy, americký velvyslanec - Žid, jede do Brna podpořit muslimy v Čechách. Dokážete si to představit obráceně?

0 0
možnosti
KP
Re: Dost dlouho jsem přemýšlel, jestli do diskuze vůbec vstoupit

USA hájí své zájmy a protože jsou opravdu velmi silný stát, který si je toho vědom a využívá toho, a navíc nemá ty historické složité zkušenosti jako Evropa, pak není divu, že se Vám zdá počínání amerického velvyslance podobné pověstnému slonovi v porcelánu. Evropané zkušenosti mají, ale když mají za zadkem tak silného a aktivního spojence, proč by si trochu nepřihřívali polívku kdesi mimo Evropu... Západní Evropa s USA za zadkem není pro nás Středoevropany asi to pravé ořechové.

0 0
možnosti