Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Velká Británie: Nikdy více otroky a vazaly Berlína a Bruselu

S odstupem po britských volbách je možné analyzovat situaci – vítězství Borise Johnsona je triumfem demokracie nad nevolenými globalistickými elitami.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Klasická snůška paranoidních blábolů mimo realitu. Statisíce nevolených globálních elit pravidelně běhalo po Londýně a snažilo se zvrátit referendum veřejnou propagací svého názoru. Stovky volených globalistů v britském parlamentu se snažilo zvrátit referendum běžnámi politickými machinacemi a intrikami proti politickým oponentům. ;-D

0 0
možnosti

Po zániku Lužických Srbů jsme se stali klínem v německém území a Němci se snaží toho klínu zbavit. Nyní k tomu mají nakročeno opět, protože opět zmohutněli. EU pod vlivem Německa se usnesla, že 2. SV vyvolali rovnocenně Hitler a Stalin. Rusko nemá v Evropě spojence, protože osvobození proměnili na bolševiské područí, což vadí zajména Polákům. A tak Rusko přestává mít sílu na garantování výsledků 2. SV a hradbu před germanizací stř. Evropy. Putin by to i přiznal, protože za to nemůže, ale podrazilo by mu to nohy vnitřně. A tak je stř. Evropa opět nestabilní, čelí hrozbě germanizace za pomoci USA a my v tom opět budeme hrát 4. housle.

0 0
možnosti

Po většinu dějin jsme byli národem dvounárodním, a to česko - německým. šlecha byla většinou německá, králové rovněž včetně Karla IV. Německá "menšina" byla vždy obrovská a vlastně mocnější, než česká většina. Ošklivě se to zvrtlo za Hitlera a odsun Němců byl historickou nutností. Ale to nechápe úplně celý svět a Němci už vůbec ne. Německé područí tady opět máme a je jen otázka času, kdy se k nám ta menšina zase vrátí, aby nám zase vládla i vnitřně. Mnozí Češi jí v tom budou nápomocni, pozor na ně!

0 0
možnosti

My to máme s tou národní identitou ještě těžší, dávno jsme neměli českého krále, Masaryk měl mnoho nepřátel a jeho éra trvala jen 20 let. Své krále jsme zásadně zrazovali včetně skvělých kandidátů, např. Záviš z Falkensteina. Jiřík z Poděbrad byl skvělý, ale v době pohusitské z nás měla Evropa velmi silnou kopřivku, pro jeho vizi jednotné Evropy a reformu církve ještě nepřišel čas . A nyní? Politici sice hlásají, že jsme se lépe nikdy neměli, ale lidé ví, že kromě toho také stále upadáme a naše pozice na chvostu Evropy se upevňuje, naděje jsou stále slabší. Nikdo kromě lumpů se s námi nespojí a už vůbec nikdo nás nespasí. To bychom museli být jednotní a hlavně vědět, co v Evropě a na světě chceme. A jen proklamace nic neznamenají, ta jednota se musí projevit i ve volbách a aspoň pár desítek let to musíme prokazovat ve volbách.

0 0
možnosti

P24e45t25r 45Č59e34c67h

4. 1. 2020 9:01

Máte pravdu, pane Sobotko, vůbec nikdo nás nespasí. Budeme muset konečně akceptovat tuto objektivní skutečnost a spasit se sami. Spoléhání se na všelijaké "spojence" se nám v dějinách vždy krutě vymstilo. A já se těm "spojencům" vůbec nedivím. Proč by nasazovali své krky pro někoho pro ně cizího, když on sám se vůbec nesnaží svou situaci řešit? Budeme muset prosazovat a hájit všemi možnými prostředky svou politiku a svůj názor bez ohledu na nějaké národní a národnostní hlediska. Musíme se už konečně stát ryze občanským státem, kde je důležité jen občanství a národnosti jsou věcí zcela podružnou Musíme dát všem evropským sousedům ale i nesousedům jasně najevo, že nejsme ochotni se podřizovat jakémukoliv diktátu odkudkoliv a že si do svých vnitřních záležitostí mluvit nenecháme od nikoho, ani od EU.Podobně jako Britové. A jen o tom to všechno je. O vlastní vnitřní i zahraniční politice, o nepodléhání diktátu od kohokoliv, zejména od Němců, Francouzů a Rusů.

0 0
možnosti
Foto

P 742946516

3. 1. 2020 16:29

"Jeho volební vítězství se stalo triumfem demokracie nad globalistickými elitami, které se tři roky snažily zmařit výsledky demokratického referenda o brexitu z roku 2016. Johnsonovo vítězství je triumfem demokracie nad nevolenými globalistickými elitami."

Pokud je to triumf demokracie, pak musí Johnsonova vláda vyhlásit druhé referendum, protože pro strany, které ho měly v programu, hlasovalo více než 52 procent voličů.

Nebo tak daleko vaše touha po demokracii nesahá, když vám vadí výsledek?

0 0
možnosti

P45e21t12r 70Č40e66c97h

4. 1. 2020 9:09

Co musí či nemusí udělat vláda premiéra Johnsona je věcí Britů a jejich královny. Nikomu jinému, ani Vám, do toho nic není. Referendum bylo vyhlášeno a konalo se. Výsledek jasný. Pokud tento výsledek nebude naplněn, nelze konat nové referendum ke stejné otázce. Výsledek referenda totiž znamená vůli většiny britských občanů. Demokratické většiny. velká Británie nyní musí z EU vystoupit. Pokud občané GB časem seznají, že se mýlili, mohou vyhlásit k věci referendum nové. Po čase, nikoliv před naplněním výsledků prvního referenda. O tom to je.

0 0
možnosti

Opravdu úsměvný článek. Jaké nevolené elity? Pan Bystroň nemůže volit do europarlamentu? A srovnání s Magnou Chartou je úplně mimo - vůbec se netýkala státní suverenity, ale naopak omezení vnitřní moci panovníka. K diktátu Německa se pak lze kousavě ptát, proč autor v této diktující zemi žije a raději neodejde do svobodné Británie. Ale tam se daří Východoevropanům o dost hůř.

0 0
možnosti

J14a26n 71S66c68h93w59a56r94z

16. 1. 2020 18:12

Mám dojem , že nevolenými elitami pan Bystroň mínil novináře, nejrůznější "analytiky", bankéře i universitní hodnostáře kteří okamžitě po referendu rozjeli dezinformační kampaň. Podle jejich "prognóz" už na tom měla Británie být pomalu hůř než Pákistán. Proč se ti "proevropští" dobráci do té "přátelské" Evropy neodstěhují? Určitě by byli přijati s otevřenou náručí, vždyť jsou snad schopnější než severoafričané, kteří měli údajně němcům vyřešit problémy s nedostatkem pracovních sil i s důchodovým systémem. Nebo snad ne? Ono je totiž docela možné, že po odchodu těch proevropských "pracantů" závislých na grantech a dotacích Anglie docela oddechla.

0 0
možnosti

Přesně totéž dělají u nás temné síly, které jsou přesvědčeny, že demokratické volby nic neznamenají a kampaněmi na náměstích a Letenské pláni se snaží za podpory ČT a převážné části tištěných i internetových medií výsledky voleb zvrátit.

0 0
možnosti

K52a48r15e54l 11N40o67v10ý

3. 1. 2020 9:29

"Nikdy více otroky a vazaly Berlína a Bruselu" - to platí i pro ČR.

0 0
možnosti

Takhle musí ten AfD hlupák kecat. EU

0 0
možnosti

K29a49r45e12l 46N16o51v31ý

3. 1. 2020 9:29

Argument k věci nemáte?

0 0
možnosti

V článku ještě chybí zmínka o mandelince bramborové

0 0
možnosti

K46a58r24e41l 97N67o39v49ý

3. 1. 2020 9:32

Jaký je vztah mandelinky bramborové k Brexitu?

0 0
možnosti