Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

V postpravdivé společnosti pravda ani presumpce neviny nejsou třeba

V postpravdivém světě významy pojmů nejsou jasné, lidé se nedomluví a nastává právní a myšlenkový chaos. Zanikla odpovědnost za společné cíle, ideály a mravní hodnoty a byly podsunuty cíle neslučitelné se zájmem společnosti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Doporučuji knihu Manipulace vědomím od Kara-Murzy.

0 0
možnosti

J13a50n 52B36a83r86t94o56ň

6. 7. 2021 18:53

Výborné a pravdivé - tedy pro nás, co už něco pamatují:-)

0 0
možnosti

Kriteriem vývoje společnosti je stav demokkracie a křesťanských mravních zásad do demokracie včleněných. Vývoj není monotónní, např. v náporu fašismu nebo jiné totality směřuje jasně vzad. Reakcí na dosažení pozitivních vrcholů je vždy atak reakčních sil, vydávajících se za progresivní. Po apokalypse 2. SV svět pokročil, aby se nic podobného neopakovalo a žil 50 let na vrcholu, přičemž musel bojovat s rudým nebezpečím. Po vítězství nad rudým nebezpečím přestal být svět ostražitý a dopustil úpadek morálky, jako by se už nic nemohlo stát. Ale mohlo! Současný stav postpravdivé éry to dosvědčuje. Opět směřujeme vzad a obrat nebude snadný. V mediální době za globalizace se s novým světem nastavují nová pravidla. Stará pravidla jsou bourána tak, aby ta nová umožňovala nevídanou míru bezpráví a parazitismu ať pravicového (Marxovo vykořisťování) či levicového (všem stejně včetne nemakačenků a dolních parazitů) ku prospěchu horních parazitů. Deformace pravdy jde ruku v ruce s deformací historie

0 0
možnosti

Nic není pravda a všechno je možné!

0 0
možnosti
Foto

Co je to "postpravdivá společnost"? Rozvařený guláš? Ale to tady již mnohokrát bylo. A i dnes se jedná o problém lokální a zcela jistě přechodný. Pro náš svět a jeho budoucnost jen další cenná zkušenost.

0 0
možnosti