Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

V centru Prahy je třeba omezit spíše auta než jízdní kola

Na Praze 1 nastal čas pro racionální řešení dopravy – omezit neekonomickou, neekologickou a na prostor náročnou a nezdravou a podpořit ekonomickou, prostorově skromnou, ekologickou a zdravou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

L. Kašparová

6. 8. 2018 12:42
invalidi, vzhůru na kola!

Fajn, takže 90letá stařenka s nemocnýma nohama bude jezdil po Praze na kole, protože jí zakážete auto. A vláčet nákupy bude taky na kole. A její případní pomocníci budou nosit týdenní nákupy v nůši, když to zvládly babičky, tak to přeci zvládneme taky, že. Prima. Není nad bezva nápady, zaštiťované odporem proti bezuzdné pýše majitelů Lamborghini (kterých je tak šest v Praze, možná sedm, protože běžní Pražené zdaleka nejsou tak bohatí, jak se tvrdí). Tihle fanatici bycyklů jsou tedy dáreček k pohledání...

0 0
možnosti

31. 7. 2018 15:40
Dva články v jednom

Zajímalo by mě, co vlastně bylo záměrem autora. Pokud si chtěl povzdechnout nad tyranií SUV, nemusel se obtěžovat s racionální kritikou pražské dopravní politiky. Pokud naopak chtěl čtenářům naznačit řešení kritické dopravní situace na Praze 1, nebylo zase potřeba doplňovat reportáž litanií na současný automobilismus.

Takové nářky mi naopak připadají kontraproduktivní. Nazve-li autor někoho otrokem jeho vlastního ega, na svou stranu rozumné dopravní politiky jej asi nezíská.

0 0
možnosti

Goeg

29. 7. 2018 13:09
Souhlas s autorem

S autorem plně souhlasím v tom, že v centru Prahy je třeba na prvním místě omezit auta a ne cyklisty. Ještě bych zakázal a trestal nelegální podnikání s půjčováním elektrokoloběžek pro turisty, které nahradily segwaye. Nemám ani nic proti tomu, že by se jizdní kola omezila třeba na Staromáku, kde je hodně turistů, ale měly by být bezpečné objízdné trasy pro cyklisty přesně jak tvrdí autor tak, aby se centrem Prahy na kole dalo projet.

0 0
možnosti

J. Lepka

28. 7. 2018 10:17
V Praze je třeba omezit spíše zpupnost

magistrátních úředníků a komunálních "politiků". Příkladně, dokud bude mít na Magistrátě hlavní slovo Auto-Mat, budou se utrácet miliardy za cyklostezky, v zimě naprosto nevyužívané, leč plně dotované z našich krvavě vydřených daní, místo parkovacích domů. O modrých zónách je lépe se nevyjadřovat, z neslušných výrazů by mohl cenzor dostat osypky.

0 0
možnosti

V. Getz

28. 7. 2018 14:40
Re: V Praze je třeba omezit spíše zpupnost

jelikož v Praze cyklistů na ulicích přibývá a zimy jsou čím dál mirnější,tak asi by to chtělo si tam občas udělt výlet.

0 0
možnosti