Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Ukrajina, Rusko, Česko, historie, nacionalismus a fotbal

Spor Ukrajiny a UEFA o ukrajinské fotbalové dresy není jediným případem v uplynulých letech, kdy byli Ukrajinci obviněni, že vnášejí do fotbalu nacionalismus.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ternopil? Nemyslíte Tarnopol?

0 0
možnosti

Krym byl znovusjednocen s Ruskem, jak uvádějí renomovaní právníci, hodní tohoto označení <http://www.aalep.eu/legitimate-case-recognition-crimea>;. K legálnosti referenda stačí ocitovat ukrajinskou ústavu: According to section 10 of the Ukrainian Constitution of 1996, the territory of Crimea is covered by the autonomous legal status, which is legally applied to the rights of peoples. According to Article 138.2 of this section of the Ukrainian Constitution, in particular the jurisdiction of the Autonomous Republic of Crimea includes ‘the organization and conduct of local referendums’, while the possible subject of such referendums is not limited to this special ‘Crimean’ section of the Constitution.

0 0
možnosti

Co je na tom složitého? Ukrajina? Když se tam hodí nacíci, použijí se nacíci. A zabalí se to do hromady keců pro slaboduche.

0 0
možnosti

Ukrajina je dnes žhavé želízko v ohni, o které starostlivě pečuji USA/NATO. Proti komu je to namířené, si múže každý domyslet.

0 0
možnosti

Ukrajinská historie není na evropské poměry nijak složitá - do r. 1918 žádná Ukrajina neexistovala, pak Němci založili na okupovaném území několik protektorátů, ty porazila Rudá armáda. Pak se trochu přetahovali s Poláky o území a po válce Stalin přilepil Halič, Zakarpatsko a Severní Bukovinu k UkrSSR, která byla sama Leninovým slepencem Malé Rusi a Novorossije. A Chruščov přilepil ještě ruský Krym, což v té době bylo stejně významné, jako u nás přehodit jeden okres z jednoho kraje k jinému.

Složitá je historie útvaru, který na území i dnešní Ukrajiny existoval dříve., ale vždy byl ruský, protože tam žili především Rusové. Dokonce i ti, kteří nechtěli mít nic společného s carským Ruskem, se považovali za Rusy.

0 0
možnosti

Pozdravujte v Kremlu судруху Новаку EU

0 0
možnosti

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...