Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Ukrajina potřebuje zbraně, neboť konflikt nemá vojenské řešení

Říká se, že dodávky válečného materiálu by podráždily ruského prezidenta Putina a jen válku eskalovaly. Zdá se, že na Západě je jen málo takových, kteří jsou ochotní o vojenském posílení Ukrajiny uvažovat. Aby však Rusko pochopilo, že konflikt skutečně nemá vojenské řešení, je třeba mít v ruce pořádný klacek. Píše Václav Rambousek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

21. 3. 2015 23:47
Znalec pan Rambousek

naznacuje, ze prani je proste otcem myslenky. Kdo se obcas podiva na jine zdroje tak vidi, ze Ukrajina mir nesmi :)

Porosenko uz nevi, jak z toho ven. Vedle sebe ma vlcaky-dobrmany a tak musi vytvaret dojem, ze vi, jak Rusy dokonce porazit. No, znalci rikaji, ze by cela ukrajinska armada lehla popelem ci stretu se dvema ci trema ruskyma divizema.

Nepocitaje vzdusnou prevahu.

Minsk jedna zastavil separatisky, mohli uz byt na hranicich svych oblasti.. Minsk dva take dava time ukrajinske armade a verim, za az se povede jistym silam konecne vyrobit nejakou solidni provokaci, vyrazi k utoku opet. Mozna uz ale to Rusy prestane bavit a skutecne se do toho vlozi. Hosi a hochyne Black Water si zase, jako v Gruizi nestaci ani zabalit holeni a pasy. Mne to ale cele nebavi. Porosenko, Turcinok, Tymosenkova, jasencuk - ty stejne ceka nejaky ten soud a dozivoti v Haagu. Jarose si budou muset zavrit na Ukrajine sami.

0 0
možnosti

5. 3. 2015 19:47
Ekonom, ekonom

jak vidno je jen pravda, že jsou to jen takoví účetní, kteří si přivlastnili titul ing. Ale bohužel z logiky moc nepochopili. Tento náš účetní jen zapomněl, že pokud dostane Uk oficiálně zbraně, dostane se stejného důvodu Putinovi k oficiální dodávce zbraní separatistům.

0 0
možnosti
Sakra, čím to je, že se mi při čtení žvástů

podobných tomuto páně Rambouskovu vybavuje vyzbrojování afgánských mudžáhedínů nebo kosovské osvobozenecké armády blahé paměti? Ještě můžeme doufat, že Ukrajinci jsou rychlejší obchodníci než válečníci a vojenský arzenál komplet nerozbalený (bude-li opravdu dodán) obratem "střelí" někam do tramtárie a bude vymalováno ....

0 0
možnosti

V.Hricák

5. 3. 2015 4:38
Uf,

teda Rambousek. To jste sepsal sám, nebo vám to někdo diktoval ? Matně se mi vybavují články z Rudého práva, které nám podobně vysvětlovaly, tu přítomnost vojsk Rudé armády, tu rozmístění raket středního doletu. A všechno to mělo působit, jako vámi zmiňovaný klacek na odstrašení potenciálního agresora. Tak mám čím dál silnější pocit, že doba se změnila, jenom lidé nám zůstali stejní. I se svými manýry.

0 0
možnosti
Foto
Re: úrodná půda za zbraně

Presne tak, vynatek clanku cesky.

„Ve stínu ukrajinské krize můžeme pozorovat alarmující převod půdy ukrajinským oligarchům, ale také západním veřejně vlastněným zemědělským společnostem a nezápadním státům. V minulosti byla Ukrajina považována za obilnici Sovětského svazu, a díky své obrovské ploše černozemě je známá jako obzvláště úrodná a produktivní oblast. S 32 miliony hektary obdělávané půdy má Ukrajina dvakrát tak velkou obdělávanou oblast, než Německo. Ukrajinské a zahraniční zemědělské holdingy již mají pod kontrolou asi polovinu ukrajinské zemědělské půdy, což je asi 17 milionů hektarů. Pronajímatelé dosahují nízkých příjmů, kvůli nízkým platbám pachtovného, a někdy jsou dokonce placeni i v naturáliích.“

0 0
možnosti

J. Křivan

4. 3. 2015 10:58
polské prozření

Ukrajinské elity zklamaly Polsko. Hrozí migrační vlna sta tisíců Ukrajinců do Polska. Demokratické procesy se nerealizují

Janusz Piechocinski, polský místopředseda vlády a ministr hospodářství.

http://www.reuters.com/article/2015/03/03/us-ukraine-crisis-poland-minister-idUSKBN0LZ1DH20150303

PS. K titulku. Ukrajině zbraně nepomohou, chybějí bojovníci, ty také dodáme?

0 0
možnosti
Re: polské prozření

Demokratizace je maratón. A vůbec bych neočekával, že se země vydá její cestou za situace, ve které musí bojovat o své hranice. Otázka zní - jak vyřešit současnou situaci? Pustit východ? Jak velký? A když ho pustí, jaké budou bezpečnostní záruky pro Kyjev? Nebo uměle udržovat při životě federaci? A co Krym?

0 0
možnosti

J. Křivan

4. 3. 2015 10:55
tohle ani není k smíchu

Jak daleko má asi Ukrajina do demokracie?

https://www.youtube.com/watch?v=YO5S9zRyRxA

0 0
možnosti

Jiri Janecek

4. 3. 2015 11:27
Re: tohle ani není k smíchu

Myslite clanek nebo to video? Mne clanek prijde prave jenom k smichu...

Video by chtelo interpretovat od nekoho, kdo Ukrajine opravdu rozumi, treba od Davida Svobody... Mne to prijde, ze se ta bitka je tak na pul plynu... Jako by cekali, kdo jim zaplati aby se trochu zapojili...

K prozreni polskych politiku - loni pronikly nejake odposlechy... Myslim, ze i jestrabu Tuska a Sikorskeho. Ne uplne pekna slova na adresu USA, presto to na jejich pozdejsich krocich nebylo moc videt.

0 0
možnosti

J. Novak

4. 3. 2015 10:19
Koukam, ze tady

jeste nekdo dodnes nepochopil valecnicke manyry majdanovcu ... jakoby zpusob jak se dostali k moci a vyporadavali s oponenty viz, strileni a upalovani byl malo ... .

0 0
možnosti

4. 3. 2015 10:38
Re: Koukam, ze tady

Vy kremelská troubo, ty vaše lži tady nikoho neosloví. Se střílením začali jako vždy rusáci, ušetřete si ty trapnosti.

0 0
možnosti