Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Trenky versus srdce nad Hradem

Skupina Ztohoven předvedla v sídle českého prezidenta karikaturu umění, píše v komentáři k nedávné „performanci“ výtvarník Jiří David.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

1. 10. 2015 0:06
Jak pak by asi u Zemana dopadl Gogol?

To se svým epitafem uvádějícím Revizora - Nevztekej se na zrcadlo brachu, máš-li křivou hubu. A ty trenky nebyly nic jiného než zrcadlo nastavené Zemanovu ubohému výkonu prezidentské funkce. Jen škoda, že v rozkroku neměly umělecky ztvárněnou hnědou šmouhu.

0 0
možnosti

2. 10. 2015 8:36
Re: Jak pak by asi u Zemana dopadl Gogol?

Slabomyslný pan Maleček je pln nenávisti proti současnému prezidentu republiky, ale není schopen udat konkrétně  ani jedinou skutečnost, dokazující jeho tvrzení o špatném výkonu prezidenta.  Pravda je zcela jiná: pan Maleček, a jemo podobní jako pan Urbanec  kvičí nenávistí proti prezidentu, protože v něm vidí silnéhio aktéra proti korupci. A to je právě to, proč oni tak kvičí - oni chtějí někoho, kdo by jim korupci, tunelování a podvádění umožňoval.

0 0
možnosti
Pane Kluzák,

poznáváte tato slova? "Mnohem závažnější je skutečnost, že tyto články podněcují neustálými útoky proti prezidentu Zemanovi spodinu společnosti k neuvěřitelně sprostým nadávkám proti tomuto prezidentovi – něco takového je ve skutečně demokratických zemích nemyslitelné." Zdroj: LN, 16.9.2013, autor Richard Kluzák.

0 0
možnosti
Re: Pane Kluzák,

oprava zdroje: Parlamentní listy - na téma LN, shodný autor.

0 0
možnosti

J. Křivan

29. 9. 2015 13:49
existuje u nás dost vážných problémů.

proto mně jsou nějaké trenýrky na Hradě vcelku ukradený. Jestli má tohle být protest, tak dost ubohý, ale nikomu ho neberu.

0 0
možnosti

J. Křivan

29. 9. 2015 13:51
Re: existuje u nás dost vážných problémů.

PS. také jsem si v pubertě dost zařádil, ale schovávat se za to jako za protest mne ani ve snu nenapadlo.

0 0
možnosti
Umění musí mít mantinely

Úpadek umění kráčí společně s úpadkem morálky. Tisíce let si lidé snažili vymanit ze zákonů džungle, stanovit si pravidla soužití. Když se to podařilo nastal zřejmě návrat, .

0 0
možnosti
Foto

Babul

28. 9. 2015 21:22
A jak...

A jak umění provokuje druhoplánově, vy umělečtí rádobyinteligenti?

0 0
možnosti

28. 9. 2015 18:42
Urbanec zapomíná na mnoho důležitého

Prezident Zeman nikdy svými výroky nikoho nepoškodil - na rozdíl od toho někteří ze Stohoven poškodili střechu hradu, ukradli vlajku prezidenta, vloupali se na střechu cizího domu. To by se Vám pane Urbanec asi málo líbilo, kdyby nějací pseudoumělci lezli bez Vašeho svolení po střeše Vašeho domu a tam něco poškodili nebo ukradli.

Je podivné, že vám nevadí hrubá či sprostá slova takového šišlajícího Schwarzenberga.

Navíc: jak jinak by bylo možno nazvat katastrofální ekonomické a politické působení Kalouska a Schwarzenberga?

Je velice zarážející, že media, hlavně Ct24 věnují tak ohromnou pozornost několika málo neúspěšným pseudoumělcům ze Stohoven, a naproti tomu úplně ignorují statisíce občanů kteří podepsali petice zabývající se současnou důležitou problematikou.

0 0
možnosti
Re: Urbanec zapomíná na mnoho důležitého

Pro Vás platí Nevolím Miloše = Volím Karla a protože Karel je nepřítel, fašistický pražský lumpenkavárník, pak v souladu s uvedenou rovnicí jsou automaticky všichni kritici Zemana nepřátelé. K Vašemu příspěvku dodám, že srovnáváte finanční škodu na jedné vlajce a pár střešních taškách s něčím, co finančně srovnat jde dosti obtížně (byl to protest). Stejně tak srovnáváte dopad vlivu ministra financí na ekonomiku s prezidentovým vlivem, což vzhledem k ústavním pravomocem moc nejde. Zemanovci propadli, Zeman tak nemá svého ministra financí, ale asi vyvozujete, že kdyby vyhrál Karel, vyhraje i TOP09 a Kalousek jím zase bude? Zkratka máte strach a Zeman ho ve Vás pěkně přiživuje. To je profláknutá metoda vládnutí, ale funguje všude pořád stejně dobře - najít si nepřítele a strašit a strašit a strašit jím. Zeman rozděluje a to je to nejhorší, co prezident může dělat. Omlouvat jednání dospělého jedince jednáním druhého je dětinské (sprostá slova Karla a Zemana).

0 0
možnosti

28. 9. 2015 12:09
Na co Jiří David zapomíná

V rádoby strašně komplikovaném a o "vědecký" přístup k umění se snažícím textu tento Jiří David zapomíná na to nejpodstatnější: Skupina Sto hoven nejsou umělci - jsou tio uboozí pseudoumělci, kteří jsou v umění naprosto neúspěšní a  kteří se snaží hulvátským a sprostým způsobem na sebe upozornit.  Je naprosto nutné, aby byli podle zákona přísně potrestáni a aby jim tím přešla chuť  na hulvátství a násilné činy.

0 0
možnosti
Re: Na co Jiří David zapomíná

Prezident je od slova reprezentovat a já si nepřeji, aby prezident mluvil velice hrubě kdykoliv na veřejnosti. A to Zeman dělá a ty trenýrky si zasloužil. Budete žádat přísné potrestání i pro něj nebo preferujete dvojí metr?

0 0
možnosti