Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Tragédie v Sydney a ideologické klapky na rozumu

Šéf íránské policie po prosincovém únosu v Sydney prohlásil, že australskou policii na kriminální minulost pachatele včas upozornili. Bude na australské vládě, aby vyhodnotila, zda její složky odvedly dobrou práci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

10. 1. 2015 2:54
Pro příklad, jak se to dělá,

nemusíme chodit daleko. Válkou ještě nedávno rozvrácené Čečensko se díky štědré, inteligentně poskytované pomoci z nejmenovaných federálních fondů během desetiletí proměnilo v zemi, kde se lidé mají tak dobře, že dokonce necítí potřebu organizovat jakoukoliv opozici proti své vládě (vládci), natož aby cítili potřebu exodu. S plukovníkem to bylo stejné, úplatky za to, že neotevře stavidla, ačkoliv proč by zemi k žití, jakou Libye před rozvratem nepochybně byla, vůbec někoho napadlo opouštět. Hlad po našem bohatství je takový, že si jednoduše budeme muset nějaké své diktátory v chudých zemích držet a uplácet je, aby utínali ruce těch, co se po něm natahují. Nebo - těžší cesta - vytrvale vyvážet naši představu fungování světa - metodou biče a cukru - dokud prostě to zkostnatělé zvířecí uvažování a středověký výklad světa a pořádků nezlomíme. Nemalá část Afghánců nebo Iráčanů by byla ochotná přistoupit na vnucená importovaná pravidla demokracie a rozhodně by se měli pod demokratickým satan

0 0
možnosti

10. 1. 2015 2:55
Re: Pro příklad, jak se to dělá,

...em lépe než dříve za vlády Talibánu, respektive baasistů, jen mít možnost poznat její přednosti a výhody. Za těchto okolností, pod naší úplnou kontrolou, by snad mělo smysl dělit se o naše bohatství. Jakkoliv jinak se jedná o mrhání prostředky (příkladem budiž naprosto neefektivní finanční podpora palestinské samosprávy).

0 0
možnosti

Jan111

8. 1. 2015 18:13
Výborný článok

Väčšina Vašich článkov je dobrých, no týmto ste prekonali sám seba.

0 0
možnosti

Jiri Janecek

8. 1. 2015 11:06
Nevim...

...onehdy jsem tu cetl clanek o novych leaderech anglosaskeho sveta a Tony Abbot v nem byl licen celkem pozitivne. Nechapu, jak se mohla stat takova bota...

0 0
možnosti

8. 1. 2015 10:44
Ten poslední odstavec evokuje

ve mně období před cca 15 lety, kdy prý některé SW firmy začaly vypouštět do internetu viry, a vzápětí začaly nabízet antivirové programy. Nevím, co je na tom pravda, ať si každý udělá obrázek sám podle svých zkušeností. Někdy to strašení zůstává jen v rovině mediální, to se pak dobře prodávají různé vakcíny, léky, přípravky. A v politice to bude nejspíše obdobné.

0 0
možnosti

J. Křivan

8. 1. 2015 10:02
Platí stále sytý hladovému nevěří

Dnes je možno doplnit další kapitolu z Francie, opět pod otazníky. Jak je možné za podezřelého uvést člověka, který byl nejspíš lehce dohledatelný a navíc má podle zveřejněných informací alibi více osob.. Z tohoto pohledu je titulek v LN "Francouzská policie pořádá hon na atentátníky, dva stále unikají" více než zavádějící žumpa a naprosto neodpovídá již známým faktům. Samozřejmě vzniká otázka na francouzskou policii, jak je to s těma dvěma, možná mají taky alibi.

0 0
možnosti

8. 1. 2015 6:56
Nesmírně Vám pane Schneidře děkuji

za tento článek. Jste jediný novinář kdo se na problém terorismu dívá reálně. První předpoklad omezení terorismu jste napsal jasně: chtějí-li se země „prvního světa“ efektivně vyvarovat přistěhovaleckých tsunami, musejí se postarat o to, aby se ve zdrojových zemích dalo lépe žít. To znamená méně z nich kořistit, a uloupnout něco z toho svého koláče bohatství a inteligentně ho přesunout do cílových zemí, tedy ku prospěchu obyvatelstva, a ne k rozkradení. Nepodaří-li se to, přijdou si pro ten kus bohatství běženci sami, a nepomohou sebedrastičtější zábrany.

Druhý bod bezpečnostní a zpravodajské služby si musí uvědomit že vyspělý svět je na jedné lodi a přestat si hrát ideologické hry. A teď to hlavní Sobotka a Chovanec se musí začít chovat zodpovědně nelakovat naše obyvatele že nám žádné nebezpečí nehrozí a brát vážně varování BIS. Všichni pravičáci i levičáci uvědomte si že případný teroristický čin na našem území / a modlím se za to aby nebyl/ spláchne tradiční politiky a tradiční p

0 0
možnosti

8. 1. 2015 6:58
Pokračování

. Všichni pravičáci i levičáci uvědomte si že případný teroristický čin na našem území / a modlím se za to aby nebyl/ spláchne tradiční politiky a tradiční politiku do záchodové mísy. Ať si to laskavě pan Fiala, Kalousek , Benda , Schwarzenberg, Černochová Sobotka, Zaorálek, Bělobrádek, Jurečka , Filip , Babiš i Faltýnek uvědomí. Uvědomujete si kdo na tom vydělá???

0 0
možnosti

7. 1. 2015 14:36
Já byl přesvědčen, že Čalabí byl jako double

agent podstavený nebo zverbovaný Íránem prokazatelně odhalen...

0 0
možnosti