Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Tomáš Hlaváč: Kalousek kritizuje Babiše za Agrofert scestně

Poslanec a bývalý ministr financí Miroslav Kalousek se pustil do kritiky Andreje Babiše s vervou a nasazením, ale o to více zanedbal odbornou přípravu a dostává se do nezáviděníhodné situace někoho, kdo rychle mluví a obviňuje, ale bez znalostí reálií a zákonů. Minulý týden se mu to podařilo minimálně čtyřikrát.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

T. Sauer

23. 3. 2017 8:44
Díky za korekce Igorjansen

Osoba poslance Kalouska je v záležitosti kauzy Agrofert zcela irelevantní. Nebylo by vhodnější, pokud nechce být autor podezírán ze záměrného matení veřejnosti, zabývat se meritem věci, namísto rozporování výlevů nějakého poslance? Plýtvání časem.

0 0
možnosti

Igorjansen

22. 3. 2017 17:54
Korekce 1

Pane Hlavaci, nalejme si cisteho vina - jsem rad, ze k tematu pise i nekdo, kdo vi, kolik je jedna plus jedna, ale na druhe strane vyssi pocty vam taky moc dobre nejdou, takze postupne:

1. Danova uznatelnost porizovaci ceny investice (akcii) oznacena vami za "naprosty nesmysl" - zkracene receno, do 10% investice pri prodeji/pozbyti investice danove uznatelna porizovaci cena, pri vetsi investici (nad 10% podilu), je uznatelna do jednoho roku po nakupu - pak z duvodu zamezeni dvojiho zdaneni ve skupine neni zdanovan zadny prijem spojeny s investici. Takze naprosty nesmysl to rozhodne neni, v pripade Afeedu treba AB prodaval bratru jen 1.5% akcii cimz by se (pri ignorovani navysovani jmeni) cela porizovaci cena investice uplatnila do dani...

0 0
možnosti

Igorjansen

22. 3. 2017 17:59
Re: Korekce 1

Vyse ma byt uveden Profrost ne Afeed...

0 0
možnosti

22. 3. 2017 15:46
Kalousek je trapný.

Raději by si měl přečíst ústavu, konkrétně hlavu druhou, která m.j. říká, čím se má zabývat moc zákonodárná.. Rozhodně ne nějakou osobou Babiše, ani ministrem financí, Babišem. Je stále jasnější, že úspěšně nahradil v poslanecké sněmovně hulváta Ratha, který je v současnosti vyšetřován pro úplatkářství. Je načase, aby i Kalouska polapili s penězi v krabici od vína. Za to, že si neplní své povinnosti, vyplývající z čl. 23, odst. 3 ústavy by měl být zbaven funkce poslance a nebo by mu měly být odňaty peníze, které za činnost poslance pobírá, když se zabývá věcmi, které poslancům nepřísluší.

0 0
možnosti

Zastupitel Mč

22. 3. 2017 17:18
Re: Kalousek je trapný.

Vzpomene si někdo (nejlépe novináři) jak to bylo s předvolebním punktováním p. Kalouska s ČSSD - matně si vzpomínám při "pracovní" snídani? Tehdy myslím neúspěšně nabízel Paroubkovi? povolební spolupráci?

0 0
možnosti