Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Superrychlé půjčky pomáhají financovat terorismus

Nejen USA, ale i Evropská unie a Česká republika si uvědomují hrozby vyplývající z neexistující regulace půjček P2P. Naše ministerstvo financí už připravilo zákon o úvěru pro spotřebitele, který zahrnuje i regulaci jejich poskytovatelů. Zda kvůli teroristickým hrozbám budou třeba přísnější regulace, ukáže čas, ale asi se tomu nevyhneme.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

21. 12. 2015 20:14
Účelovost půjček

Problém s financováním terorismu není skryt v rychlosti poskytování půjčky nebo v typu věřitele P2P, ale v prokazování ÚČELOVOSTI půjčky. Zmínění manželé mohli takovou půjčku získat klidně i u banky (spotřební úvěr, americkou hypotéku),. Měli by s tím více papírování, museli by mít dobrou úvěrovou historii a v případě americké hypotéky nemovitost. Mohli by tak získat i více peněz na více zbraní nebo na těžké zbraně. A to už začíná mrznout úsměv na rtech :-(

0 0
možnosti
MB

M. Bittner

3. 1. 2016 10:36
Re: Účelovost půjček

Souhlas.

Navíc P2P třeba v ČR v podstatě jen zastupuje ochotu konkrétních lidí půjčit někomu peníze. Půjčky od soukromých osob přes internet existovaly i před P2P platformami jako je Prosper nebo v ČR například http://www.bankerat.cz nebo http://www.banking-online.cz.

P2P platforma pouze celý proces zpřehledňuje a do určité míry garantuje férovost podmínek pro obě strany. I kdyby neexistovaly půjčky přes P2P tržiště, mohl by si takový člověk půjčit od libovolné soukromé osoby. Jištění vesměs mít bude, výška úroků ho nezajímá, takže někdo mu půjčí vždy. Z hlediska investora je totiž riziko, že ten kdo si chce půjčit bude sebevražedný atentátník dost malá.

0 0
možnosti