Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Summit NATO: Miloš Zeman versus Carl Bildt

Náš prezident prohlásil, že Praha bude vyžadovat důkazy o „ruské přítomnosti“ na východní Ukrajině. Podle švédského ministra zahraničí však existují. Zdá se, že Zeman je poučitelný, a Bildt nikoli. Vivat Zeman! píše Jan Schneider.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RT

16. 9. 2014 13:45
Irák a zbraně hromadného ničení

Zajímalo by mě, jak si autor vysvětluje vymření několika desítek tisíc Kurdů během pokojné vlády Sadáma Husajna.

Autor má jiný názor než obecně uznávaná teorie o použití chemických zbraní? Jestliže ne, pak Irák měl zbraně hromadného ničení.

0 0
možnosti
RJ

R. Jackl

7. 9. 2014 23:11
pravdou, třeba proti všem!

Švédský ministr zahraničí Carl Bildt si přitom z prezidenta Zemana během zasedání NATO v Cardiffu ve Walesu utahoval, jak je možné, že Zeman potřebuje o ruské invazní armádě na východě Ukrajiny důkaz, když to říkají západní rozvědky, a jestli prý Česko vůbec nějakou rozvědku má [2]. Miloš Zeman na to odvětil velmi štiplavou poznámkou, že od chvíle, kdy jisté americké a britské tajné služby prohlašovaly s naprostou jistotou, že Saddám Hussein má zbraně hromadného ničení a pojízdné laboratoře na výrobu Sarinu a posléze se ukázalo, že nic z toho nebyla pravda a ty pojízdné laboratoře byly ve skutečnosti kamióny s přenosovu televizní technikou irácké státní televize, nemá už bezmeznou důvěru v tajné služby a raději si nechává ověřovat informace z více zdrojů.

0 0
možnosti

19. 10. 2014 17:59
Re: pravdou, třeba proti všem!

Copak už všichni zapmněli, že Saddám už dříve sarin nejen měl, ale dokonce i použil na vlastní obyvatelstvo v Basře? Jen s epodívejte na ty mrtvé třeba na vtřeba http://en.wikipedia.org/wiki/Halabja_chemical_attack

0 0
možnosti
M

Martintruhlik

7. 9. 2014 19:51
Česká pozice, kam křáčíš?

Kdysi byly články na české pozici velmi dlouhé a diskutovalo jen pár lidí, ale byli to diskuze na úrovni. Bez urážek a osobních útoků. Žádný článek nebyl "přestřel". Bohužel pod Lidovými novinami se z ČP stal bulvár, s informacemi a komentáři rovnými nule.

Babiš už nemá zájem objektivně informovat.

0 0
možnosti
M

Martintruhlik

7. 9. 2014 19:53
Re: Česká pozice, kam křáčíš?

Nakonec podle nízké úrovně článků se profilují i čtenáři a odpovídá to nízké úrovni komentářů.

0 0
možnosti
RJ

R. Jackl

7. 9. 2014 7:46
Zeman:

Obcas se v Zemanovi nevyznam, ale toto si zaslouzi potlesk !!   Je potreba se drzet hesla, ktere prosazoval Karel Kramář : Pravdou, třeba proti všem!!

0 0
možnosti
SC

7. 9. 2014 6:27
Poslechněte si Alexeje Kelina

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10095426857-interview-ct24/214411058040905

neříká to přímo ale je to zajímavé a pravdivé.

0 0
možnosti
V

V.Hricák

7. 9. 2014 8:55
Re: Poslechněte si Alexeje Kelina

Moudrý člověk.Jen v jedné věci mám osobně výhrady.Jak můžeme my,potažmo celý západ,učit Rusko demokracii a pomáhat budovat občanskou společnost,když jí sami nemáme.Vždyť u nás existuje přesně to,co pan Kelin popsal u rusů.Pouze používáme jinou terminologii.V Rusku vládnou oligarchové,u nás kmotři.To,co popsal u ruské státní televize nám v současnosti předvádí česká st.televize.Čest vyjímkám,ale ty se pravděpodobně najdou i v Rusku.

0 0
možnosti
JS

Jana Simonová

6. 9. 2014 23:33
Klobouk dolu pane prezidente

Je to vynikající pocit být hrdá na svého prezidenta. Nejen proto, že tento pocit zažívám poprvé v životě, ale zejména  proto, že prezident Zeman řekl na správném místě přesně to, co bylo třeba.

Konečně někdo členům NATO připomněl schopnosti zpravodajských služeb účelově manipulovat informace a nutnost důkladně  prověřovat informace,  které vyvolávají válečné nálady a požadavky na další zbrojení. Jakoby 70 procent světových výdajů na zbrojení bylo nedostatečné......

I když účastníci byli určitě šokování, věřím, že mnohým z evropských členů prezident Zeman mluvil z duše a že dříve či později najdou také odvahu předkládat k diskuzi v NATO i otázky, které nejsou v tzv. národním zájmu USA. Snad si někteří uvědomili, že evropští členové nemusí navěky hrát v NATO roli poslušných papoušků.

 

Zemanova zmínka Iráku také jistě přítomným připomněla, že agrese proti diktátorovi se může rozrůst v trvalý rozvrat,  regionální válečný konflikt a probuzení nových nekontrolovatelných politických a mocenských

0 0
možnosti
JT

7. 9. 2014 18:02
Re: Klobouk dolu pane prezidente

Je smutné sledovat, jak pokrytecky reagují evropští politici, přitom ve skrytu duše tuší, že pravda je jiná, než nám ji vnucují tajné služby USA. Bildt je zjevnou mutací křivého politika prý z neutrální země.

0 0
možnosti
JS

J. Schneider

6. 9. 2014 23:32
Doplnění původní informace

Zeman na Bildtovu invektivu prý odpověděl, že od chvíle, kdy jisté US a GB tajné služby prohlašovaly s naprostou jistotou, že Saddám Hussein má zbraně hromadného ničení a pojízdné laboratoře na výrobu sarinu a posléze se ukázalo, že nic z toho nebyla pravda a ty pojízdné laboratoře byly ve skutečnosti kamióny s přenosovu televizní technikou irácké státní televize, nemá už bezmeznou důvěru v tajné služby a raději si nechává ověřovat informace z více zdrojů.

Poznámka se prý zle dotkla americké administrativy, která si prý stěžovala do Prahy a začala rozesílat do českých médií útržek této epizody, ovšem bez její druhé části se Zemanovou poznámkou o zbraních hromadného ničení v Iráku.

0 0
možnosti
JT

7. 9. 2014 18:07
Re: Doplnění původní informace

Už jen tahle reakce americké strany ukazuje, že cíl, a nikoliv pravda, světí prostředky . Když se jim to hodí, kopnou do kohokoliv. Divím se těm lidem, kteří pořád věří bezmezně americké (britské satelitní) administrativě.

0 0
možnosti
RJ

R. Jackl

7. 9. 2014 7:42
Re: Prostě na novináře máme smůlu!!!!!!

pane Cermane, na to je jedina odpoved:            http://www.nebruselu.cz/index.htm

0 0
možnosti
VK

6. 9. 2014 22:27
Ledová diplomacie

Viktor Fischl: Hovory s Janem Masarykem: K diplomatům jednotlivých zemí - SSSR: "Bývaly před válkou doby za ministra zahraničí Litvinova, že bylo možno se sovětskými diplomaty posedět v přívětivé atmosféře se skleničkou vodky. Nástup ministra Molotova přinesl ledovou diplomacii. Molotov, Bogomolov, Zorin. Brr, je mně zima, když slyším ta jména!" Tak to je už 70 let pryč. Pak tam byl ještě dlouhá desetiletí Andrej Gromyko - Mr. Nět. Ševarnadze, to tedy bylo z jiné bečky. Ale když slyším mluvit současného ministra innostrannych děl Sergeje Lavrova, nemohu si nevzpomenout na tu charakteristiku jeho předchůdců. A jací dárečci, v podobě přímo dnes jasně usvědčeného zločince Molotova to byli, víme. Liší se nějak Sergej Lavrov?

0 0
možnosti
ČP

6. 9. 2014 14:57
Jsou hvězdné chvíle,

kdy se Zeman chová, jako odpovědný státník. A já jsem rád, že je naším prezidentem v tuto chvíli právě on.

0 0
možnosti