Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Strýc a medaile

Je-li verze ministra kultury Daniela Hermana pravdivá, mohl prezidentu Miloši Zemanovi vyhovět a setkat se s dalajlamou neoficiálně, a tím svému strýci zajistit medaili. Mohl však také rozehrát větší hru, ve které sice strýc medaili nedostane, ale všichni „dobří“ získají politické body a „špatní“ o ně přijdou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Herman

Ta zfalšovaný SMS mu zlomí vaz a škoda jej nebude.Může táhnout za Sudeťákama,když místo akce v Terezíně se s nima objímal křivák jeden.

0 0
možnosti

30. 10. 2016 8:32
Absurdní situace...

Ano, zdá se, že ta " hra" ministra Daniela Hermana nebyla od začátku čistá.. . Chyba se stala i na Hradě, měli by si tam z toho vzít ponaučení. Telefonické sdělení mezi dvěma osobami bez svědků není směrodatné, u některé ze stran mohlo přijít k nepochopení, nebo i k přeslechnutí. Ale to, co následovalo, ty rozbouřené vášně, mobilizace médií, zejména České televize, která bez jasných důkazů očividně fandila jedné straně - a následná akce na Staroměstském náměstí - jsou podle mne na pováženou... (Ta akce Petra Gazdíka a \M. Horáčka byla spontánní, anebo předem připravená? Nechťsi to každý posoudí sám).

Nevím jak Vy, ale já o chaos, ani o jeho vyvolávání v naší zemi nestojím - zejména dnes, v době, kdy u nás konečně skončila krize, klesla nezaměstnanost a lidé začali žít normálním životem. (Komu neklid a nepokoje v ČR vyhovují?) Prezident M. Zeman byl demokraticky zvolen, je možné ho veřejně kritizovat, (pro vlastizradu i odvolat), ale pořádat nátlakové akce na j

0 0
možnosti

30. 10. 2016 8:27
Absurdní situace...

Ano, ta " hra" ministra Daniela Hermana nebyla od začátku čistá.. . Chyba se stala i na Hradě, měli by si tam z toho vzít ponaučení. Telefonické sdělení mezi dvěma osobami bez svědků není směrodatné, u některé ze stran mohlo přijít k nepochopení, nebo i k přeslechnutí. Ale to, co následovalo, ty rozbouřené vášně, mobilizace médií, zejména České televize, která bez jasných důkazů očividně fandila jedné straně - a následná akce na Staroměstském náměstí - jsou podle mne na pováženou... (Ta akce Petra Gazdíka a \M. Horáčka byla spontánní, anebo předem připravená? Nechťsi to každý posoudí sám).

Nevím jak Vy, ale já o chaos, ani o jeho vyvolávání v naší zemi nestojím - zejména dnes, v době, kdy u nás konečně skončila krize, klesla nezaměstnanost a lidé začali žít normálním životem. (Komu neklid a nepokoje v ČR vyhovují?) Prezident M. Zeman byl demokraticky zvolen, je možné ho veřejně kritizovat, (pro vlastizradu i odvolat), ale pořádat nátlakové akce na jeho odvolán

0 0
možnosti

30. 10. 2016 8:35
Re: Absurdní situace...

Omluva za zdvojení příspěvku. Díky.

0 0
možnosti

J. Poděbradský

28. 10. 2016 15:25
zločinec Brady?

1) Žádný kanadský občan, tedy ani Jiří Brady,

nesmí převzít žádné ocenění bez předchozího souhlasu

kanadské vlády. Doslovný překlad kanadských zákonů: "Jakákoli

vláda Společenství (Commonwealth) či vláda cizí, chce-li udělit

ocenění, dekorovat či udělit medaili občanu Kanady, musí

nejprve získat souhlas od kanadské vlády." - Jiří Brady

žádný souhlas kanadských zákonů nemá, teoreticky je pro něho

protizákonné převzít jakoukoli medaili či ocenění v České

republice.

0 0
možnosti

J. Poděbradský

28. 10. 2016 15:27
Re: zločinec Brady?

Stejnou povinnost mají vlády, které chtějí ocenit kanadského občana:

"Společenství či cizí vlády, které chtějí udělit řády, medaile či

dekorovat kanadské občany, předloží své návrhy vládě Kanady

prostřednictvím své diplomatické mise v Kanadě."

Jinak řečeno, Jiří Brady přebírá medaily a ocenění v České republice

protizákonně, a protože nemá předchozí souhlas s přijmutím zahraničních

ocenění - může být i souzen kanadským soudem za nelegální čin.

0 0
možnosti