Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Státní energetická koncepce zatím rébus nevyřešila

Dobrou zprávou je, že energetická koncepce vychází z realistického energetického mixu, jehož hlavním pilířem má být jádro. Navzdory radám, že bychom měli kopírovat německé vzory, totiž obří větrné parky na moři či na pobřeží v Česku nevybudujeme.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Oto Otepka

26. 5. 2015 14:11
Zlata nejistota cont.

cont.   EU predstavi se navrhy na propojeni trhu s energiemi a umozneni jejich toku. Pak se budeme moci kvalifikovane rozhodnout, do te doby urcite NE!

0 0
možnosti

Oto Otepka

26. 5. 2015 14:08
Zlata nejistota

Doba je pro energetiky  nejista. Podminky se zmenily, okolnosti se zmenily, meni se ocekavane zmeny(jaderne bloky v Nemecku se opravdu odstavovat zatim nebudou). Jak muze nekdo proboha pozadovat fixni energetickou koncepci na desitky let dopredu? Je stokrat lepsi sedet a nedelat nic, i kdyz to muze vypadat mene akcne, nez udelat nezvratnou hovadinu, ktera  bude financne  bolet jeste nase deti.  Mame ten luxus, ze opravdu nemusime spechat, v nejvetsi zatezi v zime potrebujeme mene nez 11GW vykonu, instalovana kapacita cini v soucasnosti 22GW a do konce roku pribudou dalsi bloky v Ledvicich.

Spotreba uhli vytrvale klesa, spotreba elektriny uz dost dlouho nekoreluje s rostoucim HDP, tvrdit ted ze vime, kolik energie budem potrebovat za 20 let, je prinejmensim troufale. 

Dejme tomu cas, alespon 2-3 roky. Pak budeme moudrejsi, nebo alespon informovanejsi, ceny emisnich povolenek budou pravdepodobne vice odpovidat predstavam ekologu, Nemci si vyberou mezi jadrem a uhlim, EU predstavi sve na

0 0
možnosti

J. Poděbradský

26. 5. 2015 10:42
babishland

obavam se, ze tady nema nikdo poneti o nejake energeticke koncepci a vse je jen diktovano politikari a lobbysty.....proste odezdikezdi

0 0
možnosti