Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Dva úkoly nové moci

Je nutné počítat i s tím, že zdravotní stav pana prezidenta jeho samotného přiměje k tomu, aby odstoupil. To si nikdo z nás, kteří Miloše Zemana známe po desetiletí, nepřejeme, ale může nastat situace, že nás, i pana prezidenta, zaskočí vývoj jeho nemoci. Je povinností vládní většiny zabránit vládní krizi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tady se zase stanovují zavádějící a nerealizovatelné cíle, jinak řečeno přepřahá se vůz před koně.

Stanovit jako strategický cíl digitalizaci ......, je nesmyslný cíl, který zjevně nikdy nedojde naplnění, přestože na něj budou vykázány mraky peněz (neefektivně zhodnocených, tedy zbytečně vyhozených .....).

Např. digitalizace veřejné správy tady probíhá už asi 20 let, stála už miliardy, a přesto předmětný cíl zdaleka nenaplňuje. Ba naopak, je často kontraproduktivní - místo toho, aby usnadňovala a šetřila práci, zrychlovala procesy, ...., tak práci jen přidává, nabaluje na sebe další "prý nezbytné" lidi a často práci jen komplikuje.

Digitalizace je technologie, technologický prostředek, který má něčemu posloužit, něco podporovat, pomáhat, ale nemůže být sama o sobě cílem.

Digitalizace je účinným prostředkem pro efektivní automatizaci procesů a souvisejících informačních toků, kde primárním cílem je zvýšení účinnosti, výkonnosti, efektivnosti a kvality těchto procesů, nikoliv jejich digitalizace.

0 0
možnosti

Pokračování:

.......

Takže cílem musí být v prvé řadě zvýšení účinnosti a efektivnosti těchto procesů, čehož může být dosaženo jen jejich zlepšováním a optimalizací s případnou podporou vhodné a účelné jejich digitalizace.

No, a nějakému zlepšování předmětných procesů se intenzivně brání samotní aktéři pod heslem: "Ano, jsem pro, zlepšujte, optimalizujte, digitalizujte co chcete, ale mě z toho vynechejte, u mě nic neměňte, mě s tím obejděte.

Proto digitalizace naší veřejné správy je po mnoha létech a utracených miliardách v takovém stavu, v jakém je a s takto nesmyslně postavenými cíli nikdy jiná nebude. :-)

0 0
možnosti