Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Současná vláda ve všech ukazatelích hospodaří levněji

Drtivá většina členských států Evropské unie nám výši státního dluhu a trend ve vývoji nákladů na jeho obsluhu musí závidět. Ve srovnání s předpandemickými lety sice státní dluh roste, avšak v mezinárodním srovnání se dle ministerstva financí dluh vládních institucí bude nadále bezpečně pohybovat na jedné z nejnižších úrovní v unii.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I78v19o 31P95a53t61t24a

18. 7. 2021 13:23

Problémem argumentace použité v článku je mimo jiné fakt, že ekonomové nemají dítě ve svém profesním portfoliu. Proto dítě pro ně neexistuje jako pravá investice. Výsledkem je fakt, že od 1. 1. 1993 díky novým daňovým a sociálním zákonům klesl daňový odpočet nákladů na výchovu dětí z 50 % na 12,5 %, tj. o tři čtvrtiny. Díky tomu PRACUJÍCÍ rodiče jsou nuceni vychovávat děti z peněz, které mají bezdětní pro svoji potřebu. Výsledek? Za posledních 25 let nám chybí do vyrovnané populační bilance tři čtvrtě milionu dětí jen z důvodu podfinancování rodinných rozpočtů.

0 0
možnosti

Jasně, díky Andrejkovi je všechno úžasné. Ale proč si tedy na státní dluh půjčujeme na jeden z nejvyšších úroků v EU? Copak věřitelé nečtou analytické práce pana Léka?

0 0
možnosti
KD

Stal se pan István Léko tiskovým mluvčím ministertva financí či vlády? Nebo je na kandidátce hnutí ANO? Rozhodně by si přitom měl odpustit slovník Rudého práva neblahé paměti (... *takzvaní* neustálí obávači, *takzvaní* ekonomičtí experti a *takzvané* demokratické politické strany ...).

Jsem dalek toho kritizovat současnou vládu za každou cenu, ale ke chválení toho na ní moc není. Rozhodně ne za údajnou úspornost či dobré hospodaření. Její předchůdkyně stabilizovala dluh (mezi lety 2012 až 2019 se v v absolutní výši téměř nezměnil) a za Babiše už se hlavně rozdávaly dárečky. Smutné je, že se v tom vláda chystá pokračovat, i když údajná prosperita skončila.

0 0
možnosti
MF

Léko je podprůměrný novinář bez charakteru a s pokřivenou morálkou ve službách STBáka, proto ho tam Babiš má. Berte to tak, za groš napíše cokoliv.

0 0
možnosti