Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Snad po době postmoderní a postfaktické nepřijde postlidská

Nechceme-li skončit stejně jako starověcí Římané, je třeba být odpovědnými vůči světu a zodpovědnými k sobě samým. Stále totiž platí, že kdo odpovídá, ten i zodpovídá.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IP

I. Patta 677

29. 1. 2017 13:12
Jakýpak otazník?

Postlidská doba tady je! Nastolili ji ekonomové. Ekonomové jsou schopni vnímat jen dvě věci. Peníze a manpower. O to druhé se ale zajímají jen v souvislosti s tím prvním. Ekonomie nejenže není věda exaktní, a je proto plná různých, často protichůdných, myšlenkových směrů. Ekonomie se navíc stala pro naši civilizaci faktorem ohrožujícím. Faktorem požírajícím své vlastní konzumenty (Robejšek 2014). Ekonomové sami sebe přesvědčili, že mohou řídit nejen ekonomiku, ale rovnou celou společnost. Díky ekonomům dnes směřuje nejen ekonomika, ale celá společnost od někdejšího rozvoje ke katastrofě. Ke katastrofě nejen ekonomické, ale především společenské, tj. katastrofě postihující celou populaci. Důvod systémového selhání ekonomie, v okamžiku kdy převzala řízení celé společnosti (stát jako firma, Babiš 2014), se nachází na samém počátku jejího rozvoje. Vystihl to ve své studii „Ekonomie rodiny v proměnách času, institucí a hodnot“ Profesor L. Mlčoch, když napsal, že ekonomie se na počátku svéh

0 0
možnosti
IP

I. Patta 677

30. 1. 2017 9:49
Re: Jakýpak otazník?

Vystihl to ve své studii „Ekonomie rodiny v proměnách času, institucí a hodnot“ Profesor L. Mlčoch, když napsal, že ekonomie se na počátku svého vývoje odtrhla od rodiny.

0 0
možnosti