Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Smutná proměna Václava Klause z liberála v národovce

Zdá se, že exprezident Václav Klaus po sondážní protiimigrantské petici vyráží do boje v příštích prezidentských i parlamentních volbách pod vlajkou nacionalismu. Vybere si ke zteči prezidentský post, parlament či obojí?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SC

S. Cesky

11. 10. 2015 9:52
LN staly na strane trotla

Ostatne jako cela prazska Lumpenkavarna. Dnes uz i trochu rozumnejsi Prazaci uznavaji chybu,kdyz by Swarzenberg zaplavil krajinu Cmoudy z Afriky..

0 0
možnosti
PV

10. 10. 2015 17:10
Článek je blábol.

Chápe autor, že stát patří svým občanům a nikomu jinému? Na tom je založeno celé mezinárodní právo. Autor by musel vymyslet jiný systém a o tom by se pak dalo diskutovat. Nemyslím ale, že by byl schopen vymyslet něco funkčního!

0 0
možnosti
JK

9. 10. 2015 23:31
A pan Kučík byl kde

když pan Klaus odmítal podepsat Lisabonskou smlouvu. Teď se z EU ozývá: musíte příjmout, nedostane, když, nepoučili jste se z - nesmrdí Vám to pane Kučík alespoň trochu.

0 0
možnosti
SV

S. Vor

9. 10. 2015 18:41
život je takový jaký si ho uděláte....

dnešní generace p Klause dost špatně zná nebo označuje.On byl vždy nečitelný,protože nikdy neudělal to co se od něj očekávalo.Nikdy se nenechal nevratně přetáhnout na jednu či onu stranu.Z toho titulu a jako ekonom,politik byl svým způsobem liberál a konzervativec (dost dobře si uvědomoval jako Slovan,že budou vždy neshody a velké neporozumění mezi Západem a Východem).On jen chtěl adotáhl to do konce změnu politiky,ekonomiky,navrácení demokracie a suverenity státu,určitá ekonomická zlepšení,ale ne to co se stalo....z bláta do louže.Ten liberalismus je lidmi špatně vnímán v tom,že jej chtěl aplikovat jen na samostatný stát Česko,případně bližší spolupráce se Slovenskem a tím to pro něj zvadlo.Nikdy nechtěl a byl aktivně proti jakékoliv hlubší integraci a paskvilu EU.Z toho důvodu je asi správně označován za konzervativce až národovce(je tu i faktor věku a povahy) Já třeba jsem odjakživa dobrodruh a kdo se mi plete do života tak ho kopnu do....to on jako elita nemůže.Rozhodně se ho nezas

0 0
možnosti
MK

8. 10. 2015 19:51
Ježišmarja autore

V.Klaus o sobě nikdy netvrdil, že je liberál, ale že je konzervativec a ti maj k národovcům velmi blízko.

0 0
možnosti
SK

S. Kalužík

11. 10. 2015 15:36
Re: Ježišmarja autore

Jen pro zajímavost, o co opíráte svůj výrok, že:"......ale že je konzervativec a ti maj k národovcům velmi blízko."

Já se cítím být kozervativcem, přečetl jsem dosti konzervativních autorů, ale na podobné názory jsem nenarazil. Možná pokládáte za konzervativce třeba D.O.S.T. nebo podobně. Opravdu by mne to zajímalo.

0 0
možnosti
PJ

7. 10. 2015 15:45
No,

tak já VK považuji za národního socialismu už od r. cca 95. Ovšem s národním socialistou se žít dá, s muslimem nikoliv!

No, a s těmi národovci, jestli Vás mrzí, že můžete mluvit, psát a číst česky, to je Váš problém, ale já to Balbínovi, Dobrovskému nebo Purkyněmu vyčítat nebudu!

0 0
možnosti

8. 10. 2015 22:29
Re: No,

Taky to tak vidím.

0 0
možnosti
JF

7. 10. 2015 14:03
Nic nového pod sluncem

Václav Klaus je jen jedním v dlouhé plejádě podivných figur, které se na české politické scéně po roce 1989 pohybují. Mnoho z těchto lidí je přitom postiženo zvláštní syndromem, který se dá charakterizovat jako postnormalizační degenerace. U Václava Klause a řady dalších z okolí Prognostického ústavu je tu navíc oprávněné podezření z daleko temnějšího pozadí, které může souviset s vázacími svazky (STB/KGB) těchto osob při jejich vstupu do tohoto ústavu. A takové dokumenty mohly mít po roce 1989 samozřejmě neocenitelný vydírací potenciál v rukou tajných služeb.

0 0
možnosti
JN

J. Novak 604

7. 10. 2015 13:00
Veselý život chameleona

Proč se někdo diví, že se Chameleon mění? Nechápu - je to přece přirozenost toho druhu. Takový se narodil a takový i zůstal, vybarvuje se dle toho, jak je to pro něj dobré - co je na tom nepochopitelné. Neznamená už vůbec nic, kamarády nemá, ženu také ne a stáří je tak smutné

0 0
možnosti
JT

7. 10. 2015 10:22
pane autore, jste manipulátor

a přirovnání současného odporu k míchání kultur a náboženství s Norimberskými zákony může jen totální neználek. Stačí si porovnat dobu 1935 a 2015, geopolotická situace a kontext doby, a pokud nejste slepý, srovnáváte nesrovnatelné. A že se VK proměnil v národovce? Za tohle mu patří dík, pokud se mu povede zburcovat český národ proti neschopné EU, ponižování ČR na mezinárodních fórech Evropy, násilí proti suverenitě naší země. Do takové EU jsme nevstupovali. Berme si příklad z Maďarska, Slovenska..... Nenechme že sebe dělat beztvarou hmotu bez tradic, národní hrdosti. Tato země patří českému národu, a kdo bude tady chtít žít trvale, musí složit přísahu o loajálnosti k ČR a jejímu právnímu , kulturnímu, společenskému řádu. A to pod hrozbou vypovězení z naší země s celou rodinou. Povinnost se naučit češtinu, aby na každém úřadu nemuseli zaměstnávat arabského tlumočníka. Nejsem proti imigrantům, budou mi ale vadit ústupky státu, aby se neurazila něčím muslimská víra. Už dnes maj

0 0
možnosti
JT

7. 10. 2015 10:27
Re: pane autore, jste manipulátor

Mají výjimku v porážení zvířata halal.

0 0
možnosti
PGS

7. 10. 2015 8:59
Abych byl objektivní

Neb to je jeden z principů autentické demokracie, Byť nemám Klause rád a považuji jej za zchytralého lumpa a darebáka bez bázně a hany, musím přiznat, že preambule jeho petice proti migraci je v mnohém pravdivá. Ale protože je léty prokázáno a opakovaně ověřeno, že Klaus nikdy nedělá nic, aby prospěl obecnému dobru, ale vždy sofistikovaně jen za účelem osobního prospěchu, je v tom čertovo kopyto. které brání komukoliv rozumnému, zodpovědnému a soudnému se právě pod tuto petici podepsat!

0 0
možnosti