Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Skutečný pokrok ve vztazích Západu a Ruska: Až skončí Putinův režim

Má Západ jednat s Ruskem, které nerespektuje dohody a snaží se své protějšky přechytračit, nebo je hybridní válkou přímo či nepřímo napadat a působit jim nepříjemnosti? Jak se zdá, musí si počkat na dalšího Gorbačova, jedinou ruskou osobnost nejnovějších dějin ochotnou vztahy největší země světa se Západem zlepšit. Píše Libor Dvořák.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Autor je jedním z přímých spolupachatelů stavu, kdy se tahle zem naprosto zbytečně stala znovu jaderným cílem, tentokrát pro Rusy a to zda se upečeme v jaderné apokalypse znovu záleží na tom, zda zda se nějací magoři za oceánem dohodnou, nebo nedohodnou s podobnými magory v Rusku.

0 0
možnosti
LK

Libor Dvořák opět nezklamal.

0 0
možnosti
LK

Chudák Libor má potíže s játry.Vysoká produkce žluči se musí projevit.Asi se nového Gorbiho nedočká,normální Rusové jej nechtějí.Ještě si pamatují,jak jejich zemi řídili Amíci.

0 0
možnosti
MK

M10í24r10a 93K76o47z92á79k

15. 7. 2021 13:34

Notorický rusofob Dvořák L nepřekvapil. Obecně opakovaný blábol bez konkrétního důkazů, jak Putin co porušil! Ale závěr odhalil co by se takovým lumenům líbilo. Takový idealista a důvěřivý naiva Gorby, který si myslel, že podání ruky zavazuje, na čem jsme se dohodli! Ale tím, že jej nedodržením dohod podrazili, tak vyvolali nedůvěru Rusů k západnímu systému a vděčíme jim za hrocení napětí a zvyšování výdajů za nesmyslné zbrojení!!!

0 0
možnosti
JP

J13i14r63i 33P31i81l82n23y

15. 7. 2021 7:16

Věřím, že západu se nejvíce zamlouval ožrala Jelcin, který kolaboroval za lahev alkoholu a prodal by klidně celé Rusko Amíkům. Naštěstí Putin tomu udělal přítrž a dneska je Rusko, byť nedosahuje ekonomicky na západní země, suverénní a samostatný stát.

0 0
možnosti
ZD

Přesně tak to vypadá. Klukům z Volstrýtu zase něco nevyšlo a tak mají blbou náladu.

0 0
možnosti
JK

Nezlobte se na me, ziji pres 50 let na "zapade" po 68 jsem jako mladik odesel nebot s komunistama jsem nechtel mit nic společneho. jako cela moje rodina. Západ amerika, to byl sen a svoboda, dnes, protoze se o to vsechno zajimamam, zjistuji ze Ceska republika jako vazal tenkrat pod Moskvou dnes děla to same jen obracene. Kam vitr tam plast. Co delali vsichni ti pisalkove v novinach a v rozhlase za bolševika. Stvali proti zapadnimu imperialismu a revanšizmu. Pak se najednou někam stratili a jejich dětičky nam dnes určuji kdo je naš nepritel a pritel. Směšné. Jen se podívejte jak to vypadá. Igor Stříž, byvalý komunisticky prokurator, dnes šéf statniho zastupitelstvi. Pan general Petr Pavel, přísahal věrnost komunisticke strane CSSR a přátelství se SSSR, aby posleze šefoval v NATO a možná chtel být dnes i presidentem. Ne, od pisálku typu Libora Dvořáka si nenechám namluvit kdo je muj přitel a nepřitel.

0 0
možnosti
LK

Možná vám pomůže dobrý pocit ze starého dementa řízeného Deep State.

0 0
možnosti
JB

Bohužel, je to skutečně tak, jak píše autor článku. Jen bych dodal, že Rusko (před nástupem Putina) ztratilo unikátní příležitost stát se dobře prosperujím demokratickým a právním státem. Rusko naopak zvolilo cestu lživého autokratického státu, který nejen rozděluje a ohrožuje Západ, ale stalo se svým vyděračským jaderným potenciálem i významným anticivilizačním fenoménem. Jasnými slovy to nedávno řekl ukrajinský vyslanec H. provokující reportérce ruské televize. Nic lepšího (ohledně pravdy a objektivity) jsem v poslední době neviděl a neslyšel.

0 0
možnosti

Jako sarkasmus na jedničku.

0 0
možnosti
VG

konečně solidní text o Rusku v České pozici. [>-]EU

0 0
možnosti
MB

Bože bože, hloupý propagandisický blábol.

0 0
možnosti
JV

Ono by bylo lepší, kdyby evropští politici nebyli tajtrlíky SSA. Najednou bychom se dověděli, že vše je jinak a v zásadě nikde (s výjimkou anglosaských civilizací) nejsou prakticky žádné zásadní potíže. Zatím však, a zvláště ti "naši" (oni ale opravdu nejsou naši) tajtrlíci pouze lezou do hodně špinavého zadku SSARv

0 0
možnosti
RV

Rozumné vztahy s Ruskem má nastaveny Čína. EU ať pokračuje v sankcích, které už pomohly Rusku stát se potravinářsky soběstačným.:-)

0 0
možnosti