Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Skutečně škola zabíjí touhu po vzdělání?

Ani závěry některých textů, které se nedávno věnovaly mezinárodním šetřením, nebrání sugerovat, že vyšší výskyt českých žáků ve skupině těch, kteří školu nemají rádi, a nižší zastoupení těch, kteří tvrdí opak, se musí promítnout do špatných vzdělávacích výsledků. Polemika Stanislava Štecha.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V.Hricák

19. 8. 2014 9:49
Nevím,

ale myslím si,že diskuse nad oblíbeností školy jsou bezpředmětné.Kolik lidí má v oblibě své zaměstnání?Asi ještě méně,než dětí,kteří mají v oblibě školu.Škola má dítě připravit na život,který se s ním rozhodně mazlit nebude.A každé dětství jednou skončí.Měla by do dítěte vpravit smysl pro povinnost a pokud si dítě odnese navíc nějaké vědomosti,tím lépe.Celé to na mne dělá dojem,že všechny průzkumy mají sloužit jen jako zastírací manévr pro stále další a další reformy v tomto resortu.A reforma v Čechách se rovná pomyslnému cecku na dojení státních a evropských peněz předem vybranými lidmi.Viz státní maturity.

0 0
možnosti

19. 8. 2014 13:17
Re: Nevím,

Má-li škola především vpravit do dětí smysl pro povinnost, pak by bylo mnohem lepší školy zrušit a místo toho poslat děti do továren.

0 0
možnosti

Jiri Janecek

18. 8. 2014 10:23
Dekuji...

To je jeste lepsi clanek, nez kdybych ho psal ja sam...

0 0
možnosti