Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

SCHNEIDER: Zlepší Metnar reputaci ministerstva vnitra?

Co udělá nový ministr vnitra Lubomír Metnar s Centrem proti terorismu a hybridním hrozbám? Zruší jej? Rozhodně by jej zrušit měl. Komentář Jana Schneidera.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J. Schneider

20. 1. 2018 0:56
Na desinformace lze reagovat rychle!

NSS SE OHRAZUJE PROTI MYLNÉ INFORMACI --- Nejvyšší správní soud se ohrazuje proti nepravdivým tvrzením uvedeným v článku zveřejněném na http://www.blesk.cz dne 19.1. 2018 ve 14:20 hod nazvaném „Drahošová se uřekla: V ČT nám fandí, ale nesmí to říct. Co na to televize?“ (http://www.blesk.cz/clanek/volby-prezidentske-volby-2018/519391/drahosova-se-urekla-v-ct-nam-fandi-ale-nesmi-to-rict-co-na-to-televize.html), podle kterého se měla manželka prezidentského kandidáta paní Eva Drahošová setkat během své čtvrteční návštěvy Pardubic "s exposlanecem a nynějším soudcem Nejvyššího správního soudu Miloslavem Veselým", cituji:„který se svými sympatiemi k Drahošovi netajil.“ V článku je údajný soudce NSS Veselý zmiňován několikrát. --- Soudce uvedeného jména na Nejvyšším správním soudu neexistuje. Soudcem NSS je pouze JUDr. Miloslav Výborný, který se ale žádného takového setkání nezúčastnil. --- Sylva Dostálová, tisková mluvčí Nejvyššího správního soudu

0 0
možnosti
FK

19. 1. 2018 16:31
Souhlas pane Schneidře

Ono je v dnešní době opravdu dost těžké rozkrýt nějaké dezinformace. Ale popravdě, kdy to bylo lehké. Já ke svému životu většinu tzv. informací nebo dezinformací nepotřebuji. Rozhoduji se podle vlastního úsudku a jestli má J. Drahoš nedioptrické brýle nebo Zemanovi právě vyřízli nádor v puse, mě nezajímá a na mé názory to má pramalý vliv. Jen mě pohoršuje, když se mě nějaký trouba ve veřejnoprávní televizi snaží primitivně manipulovat, pak tuto televizi vypínám.

0 0
možnosti
C

Cermans

19. 1. 2018 15:26
ČT prý porušila zákon

Pane Schneidře porušila ČT zákon vysíláním pořadu https://byznys.lidovky.cz/rrtv-naprava-ceska-televize-rusky-serial-zapomenuti-vudci-poruseni-zakona-1b3-/media.aspx?c=A180118_170325_ln-media_rsa. Co myslíte Co s tím?

0 0
možnosti
JS

J. Schneider

23. 1. 2018 11:56
Re: ČT prý porušila zákon

Z toho, co jsem četl, rozhodně neporušila. To se jen nějací ideologové bojí, že jejich chatrné pravdy se skácí pouhým závanem větérku. Je zřejmé, že třeba Berija je běžně pojednáván zcela v souladu se stranickou linií doby po-berijovské - to Radě ČTv nevadí? Každopádně jeho role třeba při budování sovětských jaderných kapacit bývá opomíjena, a nejde o nic ideologického. Myslím, že Rada ČTv působí cenzorsky, přesně ve stylu toho, před čím občany (jakoby) varuje.

0 0
možnosti
BC

B. Chalupa

19. 1. 2018 14:46
a jen doufám,

že stejně bude posouzena i další, stejně "úžasná a nadčasová" ambice ČSSD, tedy zavést podobné "útvary" ve všech státních institucích, zejména pak na ministerstvech. Místo jednoduché úvahy se tu utrácí peníze daňového poplatníka za nesmysly, vědomě se vytváří další a další složité úřednické hierarchie - rozuměj legální politické trafiky pro "zasloužilé straníky a podporovatele" - je přece zcela jasné, že jediným účinným nástrojem proti šíření nesmyslů z jakékoliv světové strany (lidově řečeno hovadin) je vzdělanost národa, vzdělaní a dobře materiálně a společensky odměňovaní učitelé a také, samozřejmě, vzdělaní politici :-)

Národní institut pro obranu a bezpečnost, z.ú.

0 0
možnosti