Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

SCHNEIDER: Tenetovo stigma

Bezpečnostní informační služba (BIS) si pod vedením Michala Koudelky až příliš zadala s politikou, píše komentátor Jan Schneider a dodává, že například i kvůli postupu, jaký BIS zvolila v kauze novičok, nebo kvůli tomu, jak zhodnotila dějepisné osnovy, se Koudelkovo jmenování generálem stává spornou věcí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J. Holíček

29. 5. 2019 13:13
Pan Šchneider píše se znalostí věci.

Nepochybně ho k tomu zkušenosti opravňují. S panem Koudelkou je to od počátku trochu podezřelé jako s tím klubem Svojkovice Brod. Jak prezidenta Zemana nemám v oblibě, tak vždycky zpozorním, když nechce někoho vyznamenat. Že důvody mohou být osobní samozřejmě v jeho případě nikdy nelze vyloučit, ale nelze na druhé straně přehlédnout, že má logické uvažování a může mít tedy relevantní důvody.

Pan Schneider mně svými úsudky většinou konvenuje, oceňuji rovněž jeho "sekundární" charakteristiku Jiřího Růžka, k němuž má nesporně blízko. Růžek je jistě inteligentní muž, v řadě oblastí je však jeho entuziasmus poněkud nadsazený. :-))

0 0
možnosti
MK

16. 5. 2019 19:34

Jan Schneider - přesně popsal tu naši drahou BIS. Jeden pak neví zda se smát, či brečet. Jen tak naokraj, zjistili si ti Koudelkovic experti, kolik museli ti naši zkoumači provést takových mikrosytéz, aby se dobabrali k nějaké spolehlivostí? A co to vlastně tak opožděně zkoumali? Že by taková soudružská výpomoc britské MI , jak velké koncentrace jsou zapotřebí....

0 0
možnosti
VN

16. 5. 2019 15:51
Koudelku vyznamenala CIA, tak ať si ho taky generalizuje.

Zjevně pro ni pracuje - tak ať se starají jeho zaměstnavatelé.

0 0
možnosti
JF

16. 5. 2019 14:09
Новая задача

Nové zadání pro pana Jana Schneidera z hradu, potažmo z Kremlu -kauza Koudelka-úkol splněn! Pan Schneider, tento přísný strážce demokracie v České republice, by se spíše mohl zabývat “soukromou” cestou pana Ondráčka na území t.zv. Donbaské republiky, doprovázenou zvukem státní hymny České republiky. Na toto téma pan Jan Schneider ovšem zadání ani z hradu, ani z Kremlu, nikdy nedostane!

0 0
možnosti
VN

16. 5. 2019 15:53
Re: Новая задача

Pan poslanec Ondráček si smí jezdit kam chce - a že to na§ralo kyjevské neobanderovce, je jen dobře.

Českému Parlamentu by do toho něco bylo jen pokud by mu jeho cestu platil. Platil?

0 0
možnosti
KS

S. Neubauer

16. 5. 2019 11:12
Fake news specialista

Jak čtu obrat "malá služba malého státu", je jasné, ýe máme před seboubuď dobře vypláceného výrobce těch správných zpráv, nebo amatérského specialistu na české zakomplexované kálení do vlastních kalhot.

Středně rozsáhlá země v rámci našeho světadílu, disponující více než 10 miliony lidí, mluvících jedním ze sta nejrozšířenějších jazyků světa, to je ČR. Takové Holandsko je také "malá nevýznamná země na okraji západu Evropy", že Schneidere. S vaším hodnocením BIS se běžte někam vycpat. Nejlépe do Ruska, tam jim právě utekl šéf "mirového" programu kosmonautiky, tak vás vřele přijmou ...

0 0
možnosti
MF

15. 5. 2019 19:03
ruský rozvědčík Scheider

opět uplivl jedovatou slinu. Tento darebák patří do vězení, nebo do blázince. Nechápu, jak může chodit po svobodě tato vlastizrádná kreatura.Celý život pracuje pro rusáky a ani se tím netají. Jediné co lze vytknou bezpečnostní službě je, že Schneider dávno nestál před soudem.

0 0
možnosti
JS

J. Schneider

15. 5. 2019 19:58
Skvěle!

Díky moc. Představil jste dokonale argumentační výzbroj, metody, charakter a vlastnosti a názorové pozadí těch, kteří mi nadávají. Kdybych to někomu líčil, měl by mě za paranoika. Ta padesátá léta se na mnohých strašně podepsala. Máte mou soustrast.

0 0
možnosti
MN

15. 5. 2019 17:18
K zamyšlení

Pěkný, čtivý příspěvek k zamyšlení o současném stavu naši zpravodajské služby zasazený do rámce dalších informací z prostředí zpravodajských služeb našich "kolegů a přátel". Je opravdu k zamyšlení, jestli by lidé typu pana Koudelky měli zastávat takto zodpovědné funkce? Jsem pevně přesvědčen a to i na základě předešlých zkušeností s naším hrdinným "Hombré" ve vedení VZ, že při výběru byly opět udělány zásadní chyby. Reakce pana presidenta, že jmenovaného šefa BIS odmítá povýšit je sice chvályhodná, ale nemůže napravit předešlé chyby. Copak opravdu nedokážeme vybrat morálně pevného a zásadového člověka a odborníka do vedení složek jako je BIS nebo VZ? Potom se ale nemůžeme divit, že zpravodajská služba dělá soukromého detektiva milence premiéra!!! Překvapuje mne, že v tomto případě odpovídající "ocenění" nepřišlo.

0 0
možnosti
JC
Re: K zamyšlení

Právě jste prokázal kvalifikaci. Vezměte to!

0 0
možnosti
BH

15. 5. 2019 15:47
bože

komu jsi to duši dal?

0 0
možnosti