Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

SCHNEIDER: Srovnej se, Trumpe, nebo uvidíš

Dva bývalí šéfové amerických tajných služeb se obávají, že americkým prezidentem Donaldem Trumpem manipuluje jeho ruský protějšek Vladimir Putin. Jan Schneider se ptá: Co znamenají nesmyslné výroky bývalých amerických zpravodajských ředitelů na adresu amerického prezidenta?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IV

21. 11. 2017 20:16
tak co je tedy na tomto světě vůbec jasné

Fajn, takže všechno je jinak, jak jinak. Je to tak, že to jsou rusové, kdo roznáší po světě dobro (myslím tím blbé křesťanské desatero) a amíci jim v tom brání? Má tedy svět ve výsledku ocenit vývoj na Krymu a konflikt na Ukrajině tak, že je to DOBRO na úkor snah Ameriky? To nemluvě o zbytku jiných ruských dobrých počinů a věcí... pane Schneidere, jak byste shrnul své vidění věcí? Máme fandit Rusům nebo Američanům, nebo někomu vůbec? Prosím neraďte něco o zdravém rozumu a vyváženém postoji. Kdybych jako trouba z "Opičákova" měl volit, kdo je tedy menší zlo? Kdybyste to rovnou upřímně uvedl, vpodstatě byste už dál ani nemusel publikovat a nejenom Vy...a my bychom se podle toho už zařídili...

0 0
možnosti
JS

J. Schneider

22. 11. 2017 0:49
Ani tak, ani jinak

Vaše otázka je špatná. Zlo nebo dobro se nepojí s někým, ale s něčím. Jinak řečeno, dobro není reprezentováno osobami či státy nebo partajemi či náboženstvím, ale skutky. To právě pokazila Šiklová, když dobro a zlo "zpředmětnila", tedy identifikovala s osobami ("Radši se budu mýlit s Američany, než mít pravdu s Putinem"). Já budu mít radši pravdu s kýmkoliv, než se s někým podílet na něčem zlém jen proto, že to je NĚKDO. Ostatně stačí vzpomenout na Jana Husa, jak nabádal ctít a hledat a chránit a hlásat pravdu. Ne oslavovat někoho, ale hledat pravdu, jakkoliv to bude nepříjemné. Z toho plyne, že v Rusku i v USA jsou cvoci, kteří si přejí válku a sváry a sankce a rozeštvávají lidi. A v obou státech jsou i lidé ctnostní. - A co je menší zlo? Pomoci tomu, kdo prohrává. Stačí se podívat na mapu světa, která velmoc má kolik vojenských základen v zahraničí - a kde. Z toho lze odvodit základní parametr světového dění.

0 0
možnosti
JN

J71o34s29e83f 31N97o42v77á58k

21. 11. 2017 19:21
Mollie Hemingway, "Russian Collusion?", IMPRIMIS

When Trump responded to [the intelligence] reports with dismissals and a few begrudging admissions of minor contacts with Russians, critics gleefully warned him that partisans at intelligence agencies would retaliate. Senate Minority Leader Chuck Schumer (D-NY) said, “Let me tell you, you take on the intelligence community, they have six ways from Sunday at getting back at you. So even for a practical, supposedly hard-nosed businessman, he’s being really dumb to do this.” Former George W. Bush speechwriter and current never-Trump activist David Frum echoed this sentiment: “CIA message to Trump: you mess with us, get ready for a leakstorm of Biblical proportions.” Essentially, intelligence agencies were being publicly encouraged to abuse their power to stop Trump before he had even assumed office.

https://imprimis.hillsdale.edu/russian-collusion/

0 0
možnosti