Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

SCHNEIDER: Proti Babišovi je vedena cílená a komplexní kampaň

Bratislavský krajský soud zamítl žalobu Andreje Babiše, že je neoprávněně veden v archivních svazcích Státní bezpečnosti. Komentátor Jan Schneider upozorňuje na neobvyklý postup soudu a tvrdí, že je součástí cílené a komplexní kampaně proti Babišovi. Podle Schneidera je třeba se proti takovému postupu principiálně distancovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IV

12. 3. 2018 10:14
dvanáct provázaných svazků Bureše v rámci bývalé federace

Prosím o odpověď pana Schneidera- znamená tedy existence dvanácti navzájem provázaných svazků StB na jméno Bureš, že to jsou důkazy, že Babiš nebyl estébák? Váš článek samozřejmě chápu jako poukázání na tendenční články v médiích, ale samotná podstata tedy to, jestli Babiš byl agentem nebo ne, ta je ještě důležitější-pane Schneidere, dovolte ještě jednu otázku- kdy jste začal psát do Lidovek? Přiznávám, že jsem líný a nevím, jak to sám někde najít...děkuji!

0 0
možnosti
JS

J. Schneider

12. 3. 2018 13:07
Nejsou to důkazy

Opakuji - stáhněte si tu studii o XII.S, kterou vypracoval ÚPN ještě za Langoše - a najděte si tam tu pasáž o falšovaných svazcích a zneužitých finančních fondech. Opírá se o výsledek inspekce FMV ještě za minulého režimu. Ti provinilí byli opravdu postiženi (jejich šéf, jak to tak bývá, byl povýšen, aby se zbytečně nerozpovídal). Je tam informace o tom, kolik agenturních svazků bylo bez náhrady zrušeno, kolik převedeno na "D". Proč to mám znovu a znovu opakovat? Udělejte sám něco pro to, aby váš dotaz vypadal aspoň trochu chytře. - A těch dvanáct "provázaných" svazků? To jste asi uvěřil "odborníkům" jako Schovánek, který se svazky nikdy nepracoval, pouze si v nich četl a snažil se z toho něco politického vyždímat - a samozřejmě, udělal si z toho dobré bydlo. Ty svazky nejsou provázané, ale odvíjejí se od toho zfalšovaného stejným procesem, jako u pravých svazků. Běžná rutina. Důkaz to není - pokud neberete "důkaz kruhem".

0 0
možnosti
JC

21. 2. 2018 10:49
Buďte v klidu, nikdo už tzv. seriósní média nebere

vážně, i proto dostal Babiš skoro 30 % a ostatní nanejvýš 11%.

0 0
možnosti
BR

B. Rudolf

20. 2. 2018 19:59
Jako spiknutí to může vypadat, ale má to

Jako spiknutí to může vypadat, ale má to mnohem přirozenější vysvětlení. Nebudu psát o tom, jaký Babiš je (to nevím), ale jaký dojem vyvolává. A ten je následující:

Člověk, který byl za komunistů úzce spjatý s normalizačním režimem. Za Klause a Zemana pak zázračně zbohatl. Před vstupem do politiky, skoupil hlavní média (ty se už téměř nedají číst). Založil hnutí ANO, které s ním stojí a padá. V situaci, kdy je ve vážném podezření z 50 milionového podvodu, a kdy jsou prokázány jeho kontakty s StB v minulosti, není ochoten odejít do ústraní a hnutí ANO trvá na tom, že Babiš bude premiérem. Vedení poslanecké sněmovny bylo ustanoveno poslanci ANO s poslanci KSČM a SPD. A do toho všeho náš prezident, který dá Babišovi tolik pokusů a času na sestavení vlády, kolik může.

Koho by to nevyděsilo? K tomu netřeba žádného spiknutí, ale postačí obyčejný pud sebezáchovy!

Babišova kariéra mi připomíná konec filmu: "Dědictví, aneb ..... hošigutentag", kde Bolek Polívka říká: "A včíl si vás kúpím fšecky!&qu

0 0
možnosti
JS

J. Schneider

20. 2. 2018 22:52
Neřeším Babiše, ale postup proti němu

Takže většina z toho, co jste napsal, je zbytečná.

Jeho styky s StB byly prokázány - ano, i moje, a nikdo se s tím netají. Sporný je charakter těch styků. Já jsem se jim vyhnout nemohl, a většina občanů na tom byla podobně. Výjezdáři do ciziny museli prý (já v cizině za minulého režimu nebyl, neměl jsem pas) vyplňovat formulář o stycích v cizině. Tomuto styku s StB se asi těžko někdo vyhnul. Někdo se s StB stýkal na útvarech "zvláštních úkolů", které byly různě po fabrikách, a nemusel vědět, o koho ve skutečnosti šlo.

Divné je, jak vehementně se snaží za té nicotné důkazní situace z toho něco vyždímat, zatímco "loženého" agenta Štětinu nechají běhat po světě a smát se všem.

Dopustíme-li takový neregulérní postup proti komukoliv, ničíme si právní stát.

0 0
možnosti
VH

20. 2. 2018 17:25
Co odstavec to lež či manipulace

Jen z hlavy- MfDnes a LN nepsaly jak autor píše, spíše zdůrazňovaly že se bude bránit (to už je fakt chucpe, snažit se namluvit že jeho listy jsou součástí spiknutí),

- co s tím má Štětina? jeho pochybení nějak maže pochybení Babišovo?

- Slovenský ÚS neřekl JEN, že není žalovaná správná instituce ale taky, že estébáci jsou nevěrohodní (jak souhlasně tvrdí Babiš, ovšem jen směrem na estébáka, kterého si nepodplatil);

atd, atd.

0 0
možnosti
JS

J. Schneider

20. 2. 2018 22:45
To jste psal sebekriticky?

Píšete z hlavy - bludy. Já jsem citoval z těch médií, čili lžete vy.

Štětina s tím má společného to, že tím ilustruji používání "dvojího metru". Schválně si rozklikněte ty odkazy, najdete tam vlastoruční Štětinův závazek spolupráce - ale Štětina se směje světu a jeho podporovatelé strkají hlavu do písku. U Babiše žádný takový dokument neexistuje. Svazek "Bureš" byl na závěr převeden z agenturního (vědomá spolupráce) do důvěrnického (nevědomá spolupráce), což by opačně šlo, ale takto pouze v případě, že vědomá spolupráce nikdy nebyla. O falšování svazků na XII.správě ZNB se dočtete ve studii ÚPN, ke stažení zde: http://www.upn.gov.sk/publikacie_web/XII-sprava-ZNB.pdf

Slovenský ÚS řekl, že co říkají příslušníci StB, je sporné, ale co napsali, je věrohodné - což je logický nesmysl.

0 0
možnosti
BH

20. 2. 2018 13:38
Dvě možnosti

Jsou dvě možnosti:

1. Hromada lidí, včetně soudců slovenského ústavního soudu si bezdůvodně "zasedla" na jednoho vybraného českého politika a organizují spiknutí za jeho likvidaci.

2. Jeden člověk, který neměl žádný morální problém vstoupit do KSČ, jenom aby se měl dobře, taky dobrovolně spolupracoval s StB, jak tomu nasvědčuí dostupné písemné důkazy.

Která z nich je pravděpodobnější?

0 0
možnosti
JS

J. Schneider

20. 2. 2018 17:03
Nic relevantního tomu nenasvědčuje,

že by existovaly nějaké "důkazy". Naopak - jejich "věrohodnost" je rozbita z mnoha stran. --- A k té první variantě? Proč "bezdůvodně"? Vy žijete v informačním vakuu?

0 0
možnosti
JT

20. 2. 2018 13:19
je 28 let po evoluci

takže co ? Nebylo by lepší se dívat do budoucna, a hlavně hodnotit člověka, co dělá nyní, a nikoliv před 28-30 lety ? Existuje aspoň jedna oběť Babišova " udání " ? A pokud ano, byl agentem ekonomické rozvědky, nebo agentem v boji proti vnitřnímu nepříteli (disidentům) ?

0 0
možnosti
VW

20. 2. 2018 10:20
Agentem proti své vůli

Pracoval jsem v sedmdesátých letech v SNB ( Kriminální služba Veřejné bezpečnosti). Na úseku mravnosti jsem byl

neustále nucen k objasňování prostřednictvím "agenta" ačkoliv jsem na této problematice měl objasňovanost nad 90%

a charakter trestné činnosti zapojení agenta nevyžadoval. Z republikového vedení však byl vyvíjen tlak na získávání

agentů prostřednictvím hodnocení. Nemít agenta znamenalo nebýt hodnocen na výtečnou. Z toho důvodu docházelo

k takovým excesům, že si vybral člověka, o kterém se díky jeho postavení ve společnosti dalo předpokládat, že by mohl být jako agent pro danou problematiku vhodný a dotyčného prostřednictvím svazku Kandidáta spolupráce a následně pak "zavázáním" zavedli do seznamu agentů. Na takto "zavázaného agenta" pak pracovník vykazoval poznatky získané jakoukoliv jinou formou (nejčastěji tzv důvěrníků). Ani agent, ani důvěrník nemuseli zaevidováni ve svazcích. ve většině případů ani nevěděli že jsou evidováni neboť ani nemuseli podepisovat "zprávy". Stejná praxe byla rovněž u StB.

0 0
možnosti
JS

J. Schneider

20. 2. 2018 17:09
Napsal jste to pěkně,

jste statečný a férový chlap, jestli si to mohu dovolit takto říci. Ti, kteří pracovali "v branži", to vědí - ale veřejné mínění ovládají ti velkohubí kádrováci bez svědomí a morálky (těm bych se nechtěl dostat po Únoru 1948 do rukou, protože to jsou ti, kteří by patřili k nejhorším). Díky a pěkně zdravím!

0 0
možnosti
PS

P. Seník

20. 2. 2018 8:09
I když ho zlikvidují, přijdou jiní "podnikavci"

o tom korupcí prolezlý "pokročilý elitářsko-bilderberský" kapitalismus je. Elity západu bohatnou v každé krizi, v každé válce, i na lži začaté. Naivní je představa "starších českých politicko-podnikatelských mafií", že Babišem to vše skončí a nastane ráj na zemi. Jsou směšní, víc k tomu nelze říct. Svět neřídí STB plukovníci, ale mafiánské elity, pro které pracuje už sto let ohromné jmění, lidi v médiích, atd. Tohle je spočasný problém západu, mezinárodní právo je dík USA a Izraeli pod Netanjahuem v troskách, a k těmto lidem se lísají oni "obhájci práva", co tak zaplakali ve volbách do PS.

0 0
možnosti
KE

Křivohubý Edward

20. 2. 2018 7:51
Babiš - PZO

Pokud Babiš za minulého režimu pracoval na PZO, tak musel být spolupracovníkem STB, ovšem načasování obžaloby ohledně Čapího hnízda a vyhlášení Slovenského ÚS tři dny před volbami bylo " FAKT TRAPNÉ " ..............

0 0
možnosti
JK

J. Křivan

20. 2. 2018 15:37
Re: Babiš - PZO

Pracovat na PZO, neznamenalo být automaticky spolupracovníkem Stb. Samozřejmě pravděpodobnost byla značně vyšší. Také odklonit státní peníze na svůj účet bylo podstatně zajímavější.

0 0
možnosti
RS

19. 2. 2018 15:40
Babis a pravda.

Co v tomto clanku pan Schneider pise naznacuje, ze mu jde predevsim najit pravdu. Nepouziva stastny vokabular. Pri tom odvadi pozornost od toho co doopravdy Babis je. Ten pochazi z rodiny, ktera patrila za totality ke komunisticke elite. Tatinek byl spion, maminka byla dustojnice VB. A Andrej se vydal po ceste, kterou mu vyslapaly rodice. No a? Babisuv vzestup zacal ve Svycarsku, kde diky tatinkovi chodil i do skoly. Svycari popisuji Babisovu obchodni taktiku s postovnimi schrankami. Tedy stezejni otazka neni StB, nebot cely nas narod kolaboroval s komunisty. Podstatne je, jak Slovak mohl skoupit cast naseho prumyslu. (To se cte jako detektivka) Kdo za nim krome Zemana stoji? Tento majetek ted Babis pouziva podivnym zpusobem za pomoci prez. Zemana k ziskani moci ve state. Pomoci recherche jsem ziskal v intenetu mnoho pramenu, ktere zrejme nejsou znamy verejnosti. Jsou to zrejma fakta, ktera nebyla u nas diskutovana. Capi hnizdo je, co se tyce objemu pakatel. Ukazuje ale jasme Babisuv

0 0
možnosti
AR

19. 2. 2018 17:45
Re: Babis a pravda.

Je to tak. A onen autor Schneider je svými výplody vhodný tak pro Haló noviny nebo dezinformační Parlamentní listy!

0 0
možnosti