Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

SCHNEIDER: Kerčský incident, Husův odkaz a Krym

Referendum ze dne 16. března 2014 bylo uplatněním práva vypsat referendum, týkající se podstatných otázek pro krymské obyvatelstvo. Námitky, že se konalo za přítomnosti ruských („okupačních“) vojsk, která tam dokonce byla prý poslána, jsou zcela liché, říká ve svém článku komentátor Jan Schneider.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M. Kolář 067

28. 11. 2018 22:49
všechno ukazuje, nic neukazuje..

Tak podle autora pamfletu "vše ukazuje na Porošenka"... Problém je v tom, že na Porošenka neukazuje prakticky nic, a autor se ani nic konkrétního nepokouší uvádět .. Ukrajinské vojenské lodě byly přepadeny v mezinárodních vodách .. To je fakt... Směšné je i ignorování dalšího důležitého faktu autorem, a to skutečnosti, že na Ukrajině na rozdíl od Ruska volby znamenají opravdu volby... Dále autor ignoruje ruské porušení smluv o uspořádání postsovětského prostoru . Klíč ,podle jakého se rozdělil tzv. SSSR je jasný, dohodnutý a podepsaný všemi, včetně Ruska..

0 0
možnosti
MK

M. Kolář 067

28. 11. 2018 22:58
Re: všechno ukazuje, nic neukazuje..

No, a autorova vymyšlenina "Chruščovova anexe" patří tak možná do kategorie humor. Tzv. SSSR byl fakticky unitární stát řízený a ovládaný KSSS , potažmo jejím politbyrem zasedajícím v Kremlu .. Padlo rozhodnutí a bylo schválené nejen stranickými orgány, ale i všemi relevantními státními. V r. 91 se toto již několik desítek let staré uspořádání stalo dle dohod a smluv základem k nového státoprávního uspořádání.. Krym patří Ukrajinské republice..

0 0
možnosti
V

Vladimir.Meier

28. 11. 2018 20:07
ČT jako vždy "vyvážená"

To jsem rád, že to někde zaznělo. V ČT24 28.11. 16:53 David Šťáhlavský poměrně objektivně hovořil o tom, že Porošenko měl řadu důvodů tento incident vyprovokovat, nebo ho alespoň využít. Když mu ale moderátor navrhl, že Putin měl úplně (!) stejnou motivaci, protože se mu také snížily preference na 60% (kdo z vás to má?), hned přepřáhl a souhlasil. Když už ČT neumí vážit, měla by aspoň umět počítat

0 0
možnosti
JS

J. Schneider

28. 11. 2018 20:26
Oni svým specifickým způsobem uměj počítat

ale je to jako v tom vtipu o Klausovi, který se prý jednou ptal Obamy, jak odhaduje, kolik lidí ho nemá rádo? A Obama řekl, že asi deset miliónů. Nato Klaus povzdechl - nojo, ono je to všude asi stejný.

0 0
možnosti
G

Goeg

28. 11. 2018 18:39
Výborně pane Schneidere

Jako obvykle. Děkuji moc za velmi poučný článek, z jehož fakty nelze než souhlasit. Ke Krymu a Ukrajině bych doporučil výborný článek Johna J. Mearsheimera: Why the Ukraine Crisis Is the West’s Fault:The Liberal Delusions That Provoked Putin z amerického prestižního časopisu Foreign Affairs - ročník 2014, September-October.

0 0
možnosti

29. 11. 2018 10:37
Re: Výborně pane Schneidere

Zakladem znormalizovanych medii bylo na zapade vystrachat nejakeho kritika zapadu a jeho nazor prohlasit za ten objektivni a spravny.

0 0
možnosti