Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

SCHNEIDER: Hybridní válka aneb Skripal a Chášakdží

Jedním z výrazných znaků hybridní války je absence srovnávání porůznu se vyskytnuvších jevů, protože by mohlo ohrozit samy její základy a odhalit její přisluhovače. Komentář Jana Schneidera.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

23. 10. 2018 12:27
Tip

Tip pro pana Jana Schneidera ode mne: Teď už zase pryč od Skripala a Chášakdžího a rychle k boji proti Istambulské úmluvě a na podporu preláta Piťhy!

0 0
možnosti

23. 10. 2018 13:00
Re: Tip

No když byl pan Schneider schopen vyanalyzovat, že pan Štěpánek by měl být v mediální radě ČT, protože chtěl vyhodit ČT do vzduchu, tak bychom od něho jistě obdrželi jedinenečný rozbor plánovaného ovládnutí světa ze strany homosexuálů :-))

0 0
možnosti

23. 10. 2018 11:22
Re

Typický trik z trolského zásobníku, když už nemám žádné argumenty, tak sáhnu k podpásovce, že!

0 0
možnosti

J. Dub

22. 10. 2018 9:35
Skripal vs Chášakdží

Žádný strach, Saudská Arabie je západní spojenec, takže mu žádný trest ze strany západních zemí nehrozí. Zatímco když jde o Rusy platí, že rozum a dekorum jde v jejich případě stranou a každá hůl na ně je dobrá a prospěšná.

Čímž čirá licoměrnost poráží nikoli jen mravnost, ale dokonce už i jen pouhou západem předstíranou hru na ni.

0 0
možnosti

22. 10. 2018 10:21

Jakou spojeneckou smlouvu na Česko se Saúdskou Arábií?

0 0
možnosti

21. 10. 2018 12:11
Podnět redakci

Server “ Česká pozice” by si měl vzít a to všeobecně k srdci moudrá slova jistého mediálního analytika, který nedávno vyřkl jedno opravdu pozoruhodné doporučení: “Když někdo tvrdí, že venku prší, není úkolem redakce média, hledat někoho, kdo tvrdí, že venku neprší, stačí se podívat z toho zatraceného okna, jak tomu skutečně je!”

Jinak bych si dovolil poznámku, že notoricky doporučovat příspěvky pana Jana Schneidera ze strany redakce serveru “Česká pozice” je opravdu, ale opravdu, postradatelné a ukazuje to jen pokleslou žurnalistickou kulturu vedení tohoto serveru.

0 0
možnosti

21. 10. 2018 19:21
Re: A je to venku. Cenzorské myšlení páně Fohla

se nedálo a nakonec se provalilo. Nedostatek racio argumentů je takových týpků chronická, tak jediné řešení dle nich je cenzura a zákaz. Kdysi i následoval postih.

Volně dle TGM: Demokracii bychom měli, ještě nějaké ty demokraty sehnat........

0 0
možnosti

P. Klíma

21. 10. 2018 10:59
Výborný pohled, jasné souvislosti. Děkuji.

0 0
možnosti

Goeg

20. 10. 2018 19:41
Vyborne jako obvykle

Diky pane Schneidere. Pouze se domnivam, ze diskuse s " amatéry a ideologickými nádeníky" jak je sam v clanku trefne oznacujete opravdu nema zadny smysl. Takove lidi, kteri maji predem jasne vytvoreny nazor a nic je nepresvedci o opaku, zkratka nepresvedcite vubec nicim.

0 0
možnosti

20. 10. 2018 16:16
Dobrá zpráva

Jsem rád, že pan Jan Schneider na mé příspěvky už nereaguje. Považuji to jen za důkaz, že na mé argumenty prostě už nemá!

0 0
možnosti

J. Křivan

20. 10. 2018 18:38
Re: Dobrá zpráva

Pane Fohle přísloví praví "sebechvála smrdí".

0 0
možnosti
Proč?

Ať to bylo jak chtělo, pan Schneider není schopen položit na stůl analýzu, která by vedla k nějaké více pravděpodobné variantě. Ovšem, co mne, a jistě nejen mne zaráží, je, proč si pan Schneider raději nedal práci s otázkou Proč?

a) Pokud to udělali Rusové, tak proč, co by jim to přineslo za profit a co by tím naopak ztratili?

b) Pokud to dělali Britové a sváděli to na Rusy, tak proč, co by jim to přineslo za profit a co by tím naopak ztratili?

c) Pokud to udělala 3. strana, tak kdo by to mohl být, proč a co by jim to, kromě toho, že se baví, když se 2 perou, přineslo?

Ovšem chápu pana Schneidera, neboť vytvořit takovou analýzu, najít a zpracovat pro ní relevantní data, dá mnohem větší práci, než vypouštět spekulace, opřené o spekulace jiných osob a ty vydávat za důkaz konkrétní varianty, v tomto případě, že Rusové to neudělali.

0 0
možnosti

J. Schneider

20. 10. 2018 16:50
Rád bych vám doporučil nějaký kurs pro

dosažení alespoň základní porozumění psanému textu. Všechny požadované otázky jsem již dávno ve svých textech zodpověděl, i s odkazy a argumenty.

Nezabýval jsem se tím, kdo to udělal, ale podle kriminalistické zásady, cui bono, tedy nepředpojatého tázání, komu by to mohlo být ku prospěchu. Mezi beneficienty se Rusové neobjevují, alespoň těm lidem, kteří o branži něco vědí (nemluvím o ideologických nádenících, kteří cosi tvrdí, důkazy nemají, ale stachanovsky to do zblbnutí opakují).

Jediným poškozeným, jak je z mediální smrště vidno, jsou Rusové, resp. Putin, proto nemohou být mezi beneficienty. Pachatelé z tohoto hlediska musí být ti, kteří bojují proti Putinovi.

Tomu odpovídají i lži o tom, že jediní Rusové disponují podobnou látkou (předchůdce novičoku spatřil světlo světa dokonce právě v Porton Downu!), i diskrepance mezi proponovanými účinky novičoku a průběhem zdravotního stavu Skripalových.

Podobně vychází (zatím, z toho, co bylo dosud publikováno) i istambulský případ.

Kdo chce

0 0
možnosti

J. Křivan

20. 10. 2018 13:50
Tolik

Dutých hlav na jednom místě.

0 0
možnosti

19. 10. 2018 18:28
Kauzy Skripal/Chášakždí v novém hávu

Každopádně inovativní konstrukce- propojení kauzy Skripal s kauzou Chášakdží. Nemohu se ale při tom ovšem zbavit dojmu, že tu kauza Chášakdží slouží jen a jen jako zástěrka pro další přežvykování kauzy Skripal. Jinak tu pan Jan Schneider používá oblíbeného triku, odkazuje se totiž na amerického (!) trola, aby obhájil své analýzy v kauze Skripal a tím prokázal svoji “objektivitu”- americký trol se přece nemůže mýlit ( jeho závěry jsou ergo neprůstřelné!). Dalo by se tu parafrázovat známé heslo “Trolové všech zemí, spojte se!”

Jinak je to dnes halt reálpolitika v globálních rozměrech, Trump má svého MBS a Putin má zase svého Bašár Asada. Takový ten svět, pane Schneider, dnes je!

0 0
možnosti

20. 10. 2018 8:22
Re: Kauzy Skripal/Chášakždí v novém hávu

Přesně tak, pan Schnaider je sám Fakemaster erste klasse. Chápu, taková je práce agentů. Co ale nechápu, proč mu opakovaně dává prostor celostátní deník. Seděj už ruský agenti opravdu všude?

0 0
možnosti