Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

SCHNEIDER: Hybridní hra tajné služby Ukrajiny

Dostáváme se do informačního vakua, které je podhoubím hybridních válek. Tentokrát v režii zpravodajců Ukrajiny. Píše o domněle zavražděném ruském opozičním novináři Jan Schneider.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J. Křivan

6. 6. 2018 13:32
A ticho

po pěšině..

0 0
možnosti
VV

3. 6. 2018 11:21
Plánování akcí tajných služeb

určitě neprobíhá ze dne na den, musí mít svou chronologii a informační zázemí (přípravu, i co potom). S Babčenkem to připomíná stejně „profláknutou“ aktivitu britské tajné služby se Skripalem, chemickým útokem v Libyi, atp. Zdá se, že někdo někde, nějak, hází vidle do plánování a organizování protiruských aktivit.

0 0
možnosti
MK

3. 6. 2018 11:20
Dobrá info

autor shrnul všechny hovadiny co bez rozmyslu vypotili jejich "tvůrci" počínaje Štětinou, konče Procházkovou. Dále je také zajímavé, že všichni, co obvinili MV dále už drželi hubu, že by omluva za výrobu zmetku, to je pro ně neznámá vec. A na závěr si myslím, že soudruzi z SBU někde udělali chybu. Kdyby byl ten Bobek tak nebezpečný pro Rusko, tak jej fsb zlikviduje nenápadně. Ale novinář mimo svou zem se odepíše a stává se nevěrohodným a tím i neškodným. Čili proč by jej mělu rusové likvidovat?

0 0
možnosti
C

Cermans

2. 6. 2018 18:28
Kdo je dnes Ukrajina?

Země na odpis. CIA se musí zbavit Porošenka.

0 0
možnosti
ZH

1. 6. 2018 14:16
FSB píše do Lidovek?

Pane Schneider!

Máte stejné informace, jako my všichni, tedy víte vlastně kulový. Zatím nikdo nenašel nějaký rozpor v tom co říká SBU a Babčenko. Já si nedělám žádné iluze o Ukrajinských tajných službách, ale jedno je jisté. Když Vy začnete používat slova jako “ Hybridní hra tajné služby......” je jasné, že v tom rusáci jedou. Mužeme diskutovat, jestli to byla nejvhodnější forma získání seznamu, ale zatim nevidím důvod Babčenkovi nevěřit. Když se na to podívám s odstupem, tak v Rusku vraždí kritiky režimu jak na běžícím pásu a žádná tajná služba nemusí vymejšlet složitou akci, jen aby uškodila Putinovi. Stačí počkat měsíc a on nějakej novinář vypadne z okna, nebo má jinou nehodu. Jinak, co říkáte na ta nedávná hromadná úmrtí Ruských diplomatů? Bylo jich asi 6. Všichni byli loajálnimi pracovníky, že by toho moc věděli? Nezačnou jednou umírat i Putinovi pisálci? 

0 0
možnosti
JK

J. Křivan

1. 6. 2018 14:38
Re: FSB píše do Lidovek?

Pane Hlásku a co chcete věřit Babčenkovi, který prohlásil, že neví proč ho SBU požádal aby ze sebe nechal udělat mrtvého.Říká že SBU ho přesvědčila, jak mu ruské tajné služby usilují o život a z důvodů které on nezná mu navrhli aby se zúčastnil té hybridní akce jako mrtvý muž. Docela mu tohle věřím.

0 0
možnosti
JF

1. 6. 2018 9:54
Lehká volba

Tato kauza je zřejmě přesně podle gusta pana Jana Schneidera, vyzná se přece jako bývalý BIS-důstojník v této oblasti, může se tedy konečně věnovovat něčemu jinému, než obhajobě Putinovského Ruska, i když i v tomto případě je k tomu dostatek příležitosti! Zřejmě mu ten výběr mezi “banderovsky zabarveným ukrajinským fašismem” a oligarchicko-klerikálním ruským despotismem i v tomto případě nedělá žádné potíže!

0 0
možnosti
JK

J. Křivan

1. 6. 2018 9:46
moment zvratu

Ukrajina

0 0
možnosti
PP

1. 6. 2018 6:06
omluva ?

Očekávat, že zmiňovaní nepříliš inteligentní lidé se za své výroky omluví by zřejmě bylo příliš....

0 0
možnosti
JK

J. Křivan

1. 6. 2018 0:46
jen nevěřícně zírám

Podle posledních zpráv to vypadá, že ukrajinské tajné služby překazily ukrajinské vojenské kontrarozvědce rozjetou akci. Tihle snad ani nepotřebují nepřítele, vystačí si sami.

0 0
možnosti